Reklama

Reklama

Titanic 100: Záhada vyřešena

  • Česko Rozluštěná záhada Titaniku (více)
Velká Británie, 2012, 88 min

Obsahy(1)

V letech kolem stého výročí potopení Titaniku se snaží tým složený z vědců a inženýrů konečně zodpovědět dosud otevřené otázky spojené s touto legendární námořní katastrofou. Účastníci tohoto podniku s pomocí nejlepších světových odborníků na práce pod vodou učiní několik unikátních objevů. Poznáme metodu kreslení map za pomoci vrcholové technologie, uvidíme několik dosud neznámých kusů potopeného vraku a dozvíme se, k jakým nečekaným výsledkům expedice zkoumající ztroskotanou loď dospěla. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (9)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Fakt nesnáším dokumenty,kdy každých 15minut slyšíte od paní, která Vás celým dokumentem provází, stále nové věci, které za chviličku uvidíte a během celého dokumentu to uslyšíte třeba 5krát. Je to neskutečně otravné a jede to jako kolovrátek. Tím se dokument mohl zkrátit tak n a 60 minut a vyšlo by to nastejno.Ok - je to skvělé, že přišly na nový způsob jak objevit co vše se dole ještě skrývá, je to obdivuhodné a je k tomu samozřejmě ještě děsně dlouhá cesta, ale je to ohromující.Být v pozici daných pánů, kteří tomu zasvětili celý život - je to pro ně i pro celé lidstvo neskutečný přínos a posun - tedy, dokud Titanic nezmizí pod kupou písku, jak jsme se dozvěděli ;) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

ANO! Dechberoucí dokument, který vrátil Titanicu pověst, kterou měl už před více jak sto lety. Přinesl mnoho nových informací, teorií a záběrů a koukalo se na to parádně. Je dobré, že byly prozkoumány kompletní trosky vraku, to mě nesmírně potěšilo. Dokumentů na téma Titanic jsem viděl už opravdu velkou spoustu a tenhle je jeden z těch lepších.Pro fajnšmekry povinnost, něco se přiučí a pro ty, kteří nedej bože, o té lodi vůbec nic nevědí, přijemná příručka pro seznámení. Obzvlášť se mi líbil ten 3D hangár a ty animace, jak se Titanic potápěl. To mi prostě vždycky vezme dech... 95%. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí dokument, který si získal mojí oblibu všemi deseti. Již v momentě, kdy na místo tragédie dorazili členové výzkumu a všichni započali smuteční obřad ukončený hodem květin do moře, jsem správně tušil, že sleduji kvalitní dokument chovající se k Titanicu s úctou a uznáním, ale již k obsahu. Expedice se jako první pokusila přesně zmapovat rozsáhlé území vraku spolu s troskami. Byly identifikovány dosud neprozkoumané úlomky vraku a díky virtuální rekonstrukci lodi získala tato událost zcela nový rozměr a fakt, který vyvrací nesmyslnou domněnku o špatné konstrukci Titanicu. Již nějakou dobu je...respektive byla pošpiňována reputace Titanicu kvůli "špatně" navrženým nýtům, které byly příčinou jeho zkázy. Hrubý omyl, který tento dokument vyvrátil, za což mu děkuji. Ačkoliv je pozornost věnována především mapování území trosek, nechybí mu velká všestrannost. Zaměřuje na rozlomení lodi, osudy několika pasažérů a nastíněna je i samotná konstrukce a současné instituty zabývající se touto oblastí. Potěšující je přítomnost Bila Saudera a Kena Marschalla, což jsou ve spojitosti s touto záležitostí významné osobnosti. Velmi zdařený dokument, který má cíl, nějaký vývoj a ke konci nová zjištění. Navíc díky woodholským kamerám čeká fanoušky Titanicu nepopsatelná vizuální euforie. Nelze, než doporučit. 100% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ano, ve všech ohledech přínosný dokument, který správně argumentuje a přináší jasné výsledky. Titanic skutečně nebyl nějakou lodí s konstrukčními vadami. Byl ve své době tím nejlepším, co mořeplavba vypustila na oceán. Tragédie, která se pak odehrála, byla ale důkazem toho, že sebelepší lidský výtvor nestačí na matku přírodu. Ale i v jeho poslední hodince, kdy šéfkonstruktér odhadoval, že se potopí za hodinu a půl, dokázal se udržet na hladině dvě hodiny a čtyřicet minut ve stabilní poloze, a zachránit tak alespoň těch přes sedm set lidských duší. Pokud máte rádi tuto krásnou loď a chcete se obohatit o nová fakta, rozhodně dejte tomuto dokumentu šanci. Skrze zmapování pole trosek se dozvíte mnoho zajímavého nejen o konstrukci lodě a jejích posledních okamžicích, ale i o několika lidech, na které historie pozapomněla. 95% Zajímavý komentář: Rocky62 ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Již od Cameronova filmu jsem velkým fanouškem celého tohoto fenoménu a jsem velmi rád, že v poslední době vznikly tak vynikající dokument. film jako je tento. Vidět Titanic a jeho trosky v HD je něco .........uh....... nepopsatelně úžasného, které se mísí s několika dalšími pocity. Tento dokument je speciální v tom, že se kompletně pokusil zmapovat celou plochu dna troskem v rámci několika km, což je naprosto fantastické. Nové poznatky a objevy jednotlivých částí, které se při potopení odlomily, pomáhají objasnit a co nejvíce přiblížit realitě, co se s Titanicem skutečně stalo. Dokument vyniká HD detailními záběry, které vyráží dech, jen škoda, že jich není více a nejsou mnohem delší ty záběry, nejlépe bych chtěl také vidět ty hodiny a hodiny záběrů z kamer jako účastníci dokumentu:-). Dokument také říká to, že Titanic byl vůbec nejlépe postavená loď, co kdy existovala. Jen škoda, že nebylo více zapracováno na objevu teorie zpětného propnutí, která se objevila v dokumentu z roku 2005. Pro mě i ta hodina a půl je strašně málo, ale i tak je tohle snad nejlepší dokument o Titanicu, i když nejlépe je vidět úplně všechno kolem tohoto tématu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama