Reklama

Reklama

Milování v době kamenné

(TV film)
  • USA Sex in the Stone Age
USA, 2012, 60 min

Hrají:

Jaiden Kaine

Obsahy(1)

Pouhý úlomek kosti a zubu zbyl z živočišného druhu, který se zkřížil s člověkem. Jak tento druh zapadá do vývoje člověka? (oficiální text distributora)

Recenze (6)

corona 

všechny recenze uživatele

Svante Paabo, trocha sebestredná hviezda paleogenetiky a jeden z najznámejšíc vedcov súčasnosti, v hlavnej úlohe ďalšieho dokumentu. Línia s umeleckým maskérom mi prišla zbytočná, výsledok jeho snaženia bol jasný od začiatku, škoda že nedostal menej priestoru. Snáď nás vedci v skorej budúcnosti potešia novými objavmi. Kto podľa názvu čaká nejaké paleolitické erotické pletky, bude sklamaný. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Hovořím teď jako milovník archeologie a historie vůbec. Zajímavé nové informace, podané poněkud nešťastnou formou. Kdyby se dokument nezaměřoval na nesmysly, například s líčením figurantů, rozhodně by to věci jen prospělo. A hlavně nechápu, proč je dokument hodnocen 18+ a "není vhodný pro děti a mladistvé". Na palici. ()

Reklama

Jespe-film 

všechny recenze uživatele

Snad jediný dokument, který zachycuje kroky k poznání denisovanů, do nedávna neznámé větve vývoje člověka, jejíž objevení přineslo antropologům a archeologům řadu otazníků a především pak zcela nový pohled na vývoj našeho druhu. Z provedených analýz DNA vědci vyčetli, že se z vývojové linie směřující k modernímu člověku nejprve oddělila větev denisovanů a neandertálců, z níž se časem denisované odtrhli jakožto samostatný druh, za který však nebyli doposud oficiálně uznaní... Jeden z nejlepších genetických týmů se pak chopil svého řemesla a snažil se najít shodu genomu denisovanů se současným člověkem a uspěl - v místě, kde to nikdo nečekal...... Nepochopím jen, proč dokument, který obsahuje velice poučný materiál, vizuální formou nám předává tolik zajímavé informace a nutí nás k zamyšlení, ne-li přehodnocení stávajících dohadů, má tak levný a stupidní název! ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

I když je název dokumentu "Milování v době kamenné", tak vlastně jde spíše o mezidruhové protnutí, které nám má vysvětlit jak to dříve bylo(spíše v potkávání se druhů než v sexu), kde jsou naše základy a že v této době nežili jenom druhy homo sapiens a homo neanderthalensis, ale také třetí neznámí druh, který byl pojmenován Denisované. .. Mohlo to být trochu lépe zpracované. A také ty části s tím "maskérem" mě přišli až moc časté. .... HODNOCENÍ: 73% (4*) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jsem humanitně vzdělaný, ale o Denisovanech jsem ještě neslyšel. A vzrušení, o kterém v dokumentu mluví antropolog jak bude moci zkoumat geneticky kost nesdílím. Pro vyhynuli neandrtálci nikdo neví, snad jsme je nevyhubili my. Když popisovali osobu s ubíhajícím čelem a výrazným nosem neandrtálce, skoro jsem se urazil. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama