Reklama

Reklama

Jezero 4: Poslední kapitola

(TV film)
  • USA Lake Placid: The Final Chapter (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Reba (Yancy Butler) pracuje pre správu lesov a má za úlohu vyhubiť krokodílov v Čiernom jazere. Spolu s armádou miesto oplotia elektrickými káblami a zamedzia im pohyb za potravou. Ako sa ale ukáže, krokodíly sa pre prežitie uchýlili ku kanibalizmu a stali sa z nich oveľa silnejšie a agresívnejšie tvory. V okolí jazera tiež číha partia pytliakov majúcich zálusk na krokodílie vajcia, za ktoré sa na čiernom trhu platí zlatom. Keď jedného dňa zostane plot do rezervácie omylom otvorený, príde k jazeru autobus plný študentov, ktorí netušia, aké agresívne a nebezpečné monštrá sa v tunajšej vode skrývajú. Dokáže agentka Reba v spolupráci s miestnou šerifkou, ktorej dcéra je jednou zo študentiek, vysokoškolákov zachrániť? (TV Dajto)

(více)

Recenze (39)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ale jo je pravda že to začalo působivě a skvěle a díl co díl ubíral na kvalitě a skvělých efektu a hereckých výkonu ale pořád je tam jiskra spokojenosti. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Do čtvrtice všeho dobrého nebo zlého? U mě platí ta první varianta. Já se dobře bavil, holky zase ukazovali co měli. Krokodýlci řádili. Co víc chtít. Humoru bylo celkem dost a to je hlavní. ()

Smashed 

všechny recenze uživatele

Oproti dvojce a trojce, byla čtyřka příjemným překvapením. Krokodyýli sice pořád jak z roku raz dva, ale mělo to hezkej děj, logiku a tak. Kdyby byly krokouši aspoň trochu vydařenější, dala bych klidně víc hvězd. A konec byl skvělej, klidně by mohlo být i pokračování. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čtvrté Jezero nijak výrazněji nevybočuje z nastolené série (vyjma jedničky). Hlavní motivy jsou tentokrát dva - ozbrojená skupina vedená Jimem Bickermanem (Robert Englund), jehož příjmení napovídá o spřízněnosti s postavami z předchozích dílů, chce získat jedinečné krokodýly pro nelegální obchod a studentský autobus, který omylem vjede do otevřené brány, co by měla být zavřená, a tak se dostane k zcela jinému jezeru - Černému. Zde přežívají krokodýli, co se stali vzácnými, ale pro lidi znamenají veliké nebezpečí. V jisté chvíli se osudy všech postav protnou, ovšem mezi tím dost lidí zařve. Opět nechybí koupající se prsatky, jako připomínka nahoty v hororech 80. let, ukousnutá hlava (ta čubka si to zasloužila), zúčtování s profesorem a masakrování nebožáků, až vědra krve lítají na všechny strany. A jistě, triky ty nejmizernější, co snad lze na počítači udělat, což by ale nemělo překvapit nikoho, kdo předchozí díly (vyjma jedničky, kde si skvěle máknul S. Winston) viděl. A v každé části se najde zajímavý herec, zde je to R. Englund...spíše hostující, ale i tak fajn. Text TV Dajto blábolí a mlží, páč Reba nemá za úkol krokodýly vyhubit, byť by ji to asi těšilo, nýbrž chránit. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Takže Yancy Butler nakonec trojku přežila... Což samozřejmě není nic zásadního, jen se na její nepříjemný, rádoby drsňácký projev budu muset dívat ještě v jednom díle... Musím říct, že u prvního dílu Lake Placid jsem se neskutečně bavil, dvojka a trojka už byly nudné animal horory, plné digitálních krokodýlů, ale hlavně jim chyběl černý humor a nadhled prvního dílu... A čtyřka v trendu nastoleném předešlými díly zcela nesmyslně pokračuje.... Na druhou stranu přibylo více krve a dokonce i pár hororových momentů a hlavně jedna hororová ikona... Je jen škoda, že Robert nedostal větší prostor, určitě by si ho zasloužil, ale co už, hlavně že ve filmu pobavil a co si budeme nalhávat, na tenhle kus jsem se podíval jen kvůli němu.... Těm ,kterým se líbily i předešlé dva díly, The Final Chapter určitě sedne, ostatní by si jeho shlédnutí měli hodně rozmyslet... Jo a i čtvrtý díl Pátku 13 měl podtitul The Final Chapter, doufám, že tahle podobnost je jen čistě náhodná.... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lake placid neustále padá do větších sraček. Tedy tenhle díl není vyjímkou. Jednička je jeden z nejlepších krokodýlích filmů na světě. Dvojka je celkem sranda, trojka je ztěží průměrná. No a tahle čtyřka je už jenom podprůměrná. A nezachrání jí ani Englund, který tu hraje celkem slušnýho vola(sakra věřily by jste kolik tomuhle chlapovy je? A při tom vypadá stále dobře). Nicméně efekty jsou o proti předchozím dílům celkem i lepší. Co mě ale vadilo bylo to že Paulovy udělaly asi repliku krokodýlí huby a tak jí hojně využíval a po čase to bylo už obehraný. Herci byly strašní a Butlerovou zrovna nemusím a to hlavně když hraje drsnou ženskou. Aspoň že jsem se celkem bavil. Ale mi můžeme doufat že to je opravdu Final chapter. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Skočit do vody plné krokodýlů je moc chytrý. Chytrý? To ne. Sranda? Přímo kurevská…“Ani neúspěch předešlého dílu nezabránil společnosti UFO natočit další pokračování, které se velice podobá svému předchůdci. Tím myslím především kvalitou, která zdaleka nedosahuje ani průměru. Opět se zde setkáváme s ohranou písničkou ve stylu – přerostlí krokodýlové se nesmí zabíjet! Je potřeba je chránit, i když někoho zabijí! Jako velký obdivovatel prvního dílu jsem docela zklamaný, kam až se tato série dopracovala a to především hodně špatnými digitálními triky (potažmo visáží samotných krokodýlů). Ti však nejsou jedinou slabinou filmu, těch je zde opravdu spousta. Od podprůměrných hereckých výkonů, přes trapné hlášky, kupu nelogičností až po vychrstlé kýbly malinovky, která ani nevypadá jako krev. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

LAKE sa síce prepadá do remeselného podpriemeru stále viac a viac, ale aspoň tou nechcenou zábavnosťou občas nadchne. No neviem či je to vhodné slovíčko, ale ak uvidíte pochopíte. ()

Pod 

všechny recenze uživatele

Krokodýl je lépe udělaný než ve trojce, ale film v nesmyslných scénách pokračuje dál. Docela jsem se těšil, že už se to nějak uzavře a vysvětlí, ale ne. Konec byl hrozný - na poslední část. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

No čo, posledná kapitola zo života súkromnej krokodílej farmy v Lake Placid. Ale ako nám to kedysi ukázali tvorcovia Piatka trinásteho, ak má štvrtý diel série podtitul Posledná kapitola, vôbec to nemusí byť pravda. Ako napríklad v tomto prípade. Dej je prosťučký, ďalšia variácia na pôvodný film - v jazere žijú krokodíly a tie majú radi ľudí. Tí im však pochopiteľne, ako súčasť ich jedálnička príliš naklonení nie sú, ale vláda rozhodla že ich treba chrániť (ľudí je určite viac ako nadrozmerných ľudožravých krokodílov). A tak (niečo nové) sa vybuduje okolo jazera plot a z jazera sa stane Jurský park. Problém je, že tí, čo sa o plot starajú sú ľahko- a malo- myseľný a tak sa do vnútra oplotenia omylom dostane celý stredoškolský výlet. Už ten sám o sebe stojí za pozornosť, vodič je uchyl, pozerá nejaký striptíz na mobile a o riadenie javí záujem asi ako vegetarián o rib steak. Trenér berie na výlet k blízkemu jazeru partiu mladých nadržancov, z ktorých si nikto, vrátane ich nedopečeného trénera nevšimne, že autobus odbočil zle a vyložil ich na nesprávnej pláži. Navyše v noci. A potom to už ide, nelogické a sebavražedné správanie sa potenciálneho krokodílieho krmiva, úsmev vyvolávajúce špeciálne efekty a originálne scenáristické počiny - záchrana pred krokodílmi nasadnúť na čln a vydať sa na jazero. Ale oproti dvom predošlým častiam je aj určitý pokrok - hláškujúca Yancy Butler, väčší rozpočet a Robert Englund, ktorý si prišiel zaspomínať, ako kedysi pod dohľadom T. Hoopera mal svojho krokodíla (Eaten Alive 1977). Záverečný verdikt: Na originál to nemá ani zďaleka, ale lepšie ako predošlé dve časti. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pôvodný film "Lake Placid" bol celkom podarený béčkový horror o vraždiacom krokodílovi, ktorý vyčíňal v horskom jazere v Maine. Dal som mu tri hviezdičky. Návrat ku jazeru "Lake Placid 2" bol nudný. Druhú časť som ohodnotil iba jednou hviezdičkou. Tretie pokračovanie "Lake Placid 3" bola rovnaká hlúposť ako dvojka. Štvrtá časť "Lake Placid 4" má podtitul "Posledná kapitola". A ja len dúfam, že to bude naozaj posledný film z tejto krokodílej série. Pretože sa na to už naozaj nedá pozerať. * ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Debilita scénáře je natolik úžasná, že ani čtverku nemůžu vyodpadovat. Uzavřeni v oplocené ohradě s krokodýly, od jejíhož zámku minimálně jeden z nich zná kód, přesto se slovy: "Na jezeře nás líp najdou", hrdinové odplouvají na malém člunu vstříc hordám krvelačných krokocosi. Až na jedničku celou tuhle sérii obestírá jedna záhada, proč, sakra, nikoho nenapadne jít prostě pryč od jezera? Mám takové tušení, že by to pro přežití byl vcelku dobrý nápad. Poslední, díkybohu, díl se snaží být temně krvavý, bohužel to několik šplouchanců digikrve nezajistí a Robert Englund taky ne. Jsem rád, že mám tenhle výlet do filmového bahna za sebou a přes všechno utrpení, rozhodně nelituji. Hledání svatého grálu v podobě nejhoršího filmu všech dob stále pokračuje a Žralokonádo dosud nepřekonáno. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Když člověk rozšlápne sračku, zůstane pouze a jen rozšláplou sračkou, není tomu jinak ani zde, akorát vyměňte rozšlápnutou za viděnou. Nic naplat. 15% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Již od dvojky je to strašná blbost, ale přesto jsem neodolal. Stále snad věřím na zázrak? Původní snímek byl perfektní. Skvěle herecky obsazený, plný vtipu a sarkasmu, s dobrou hudbou a povedenou akcí. Tak je tu čtvrté pokračování. A tady už jsem řval smíchy (sarkasmus), když se totiž krokodýl rozeběhl za jedoucím autem, to musíte vidět - strašný. Ne ani na to nekoukejte. Už jen triková stránka této scény je směšná. CITÁT - Sakra, musíme vysmahnout!!.......... Je to sice hrůza, ale když přimhouříte oko, raději obě oči, tak se na to dá koukat. Nápady to má, ale jsou silně nevyužitý a erotický scény i pěkný holky, nedělají film filmem. Kamera nepředvede nic nového, hudba je "hluchá" a používá pasáže s prvního filmu, triky jsou....tedy spíš nejsou a gore scény obstarává jen kýbl naředěným kečupem. CITÁT - Došli jeleni...... A k chybám? Řekněte mi, kde ti frajeři sehnali takové pěkné vodní skútry, když na výlet jedou autobusem bez přívěsu? Asi je mají složené v báglech na zádech. CITÁT - Celý svět je záchod......... A ještě jeden postřeh, nebo spíš rada: Nechcete aby vás sežral krokodýl a jste osmnáctiletá dívka? Uchopte levou rukou dolní čelist krokodýla, pravou rukou horní čelist krokodýla a tlačte od sebe. Co na tom, že krokodýl má čtyři metry, to hravě zvládnete. CITÁT - Britney potřebuje hlavu.......... Tak jsem se té ubohosti celkem chechtal až jsem tomu snímku vychechtal jednu hvězdu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když vám do očí bije název Poslední kapitola u stále se zhoršující série, je více než pravděpodobné, že je to lež a že zanedlouho přijde další sračkoidní navázání. A u jezerních krokoušů tu po údajné Final Chapter přišla hned další dvě. ()

Rebbit 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon Yancy Butler je příšerný, ono celkově jsou výstupy herců velice amatérské, ale u ní bylo vidět, že je v tomto filmu snad z donucení u jejího výrazu bych se jí dokonce bál zeptat jestli můžu jít do hospody.... Krokodýlové: to je děs a hrůza, zdá se mi, že čím více vymožeností máme, tím režie Lake placid na to kašle a snaží se vytvořit co nejhorší efekty na které se pomalu ani nedá koukat... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Tak blbé, až je to vtipné. - a herečka Yancy Butler vypadá fakt divně a její hlášky byly otřesné. Na zabití času jakž takž. Někdo ale může litovat. Já chtěl jen něco nenáročného na výplach mozku, abych odpočíval a neležel. Ale jsou onačejší počiny. Tohle je hovadina. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Tak tedy opravdu doufám, že se jedná o poslední film této série když se jmenuje tento film Jezero 4 - poslední kapitola. Protože kvalita jsem opravdu rychle dolů! Jednička byla povedená, dvojka také ještě docela ušla, trojka značně podprůměrná, ale ještě to šlo vydržet. Ale tohle už je katastrofa! Jediné co na tomto filmu je pěkný je nádherná příroda, ale ta ten film nezachrání... A navíc amatérsky počítačové krokodýli které běhají po silnici už je fakt moc :-D A tak dávám jen 2/10 ()

Reklama

Reklama