Reklama

Reklama

To Kapitola 2

  • USA It: Chapter Two (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo. Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (711)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by proti zlu stále bojovali pôvodní hrdinovia v teen veku, bolo by to oveľa zábavnejšie a pôsobilo by to ako väčšie dobrodružstvo. Lenže keď sa pozerám na hviezdy typu McAvoy a Chastain ako bojujú proti CGI béčkovým príšerám, pôsobí to pomerne WTF. Neviem, či aj druhá časť predlohy pôsobí oproti tej prvej takýmto spôsobom, ale obávam sa, že asi aj áno. Dramaturgicky to aspoň časom rastie, prvá tretina je pomerne nevydarená a treba sa dlho nalaďovať na trochu iný štýl, druhá zase príliš repetetívna, ale obstojná a strašidelná a dlhé finále je už poriadny horor so všetkým, čo k tomu patrí. Výčitky ale nepriamo smerujú aj ku Kingovi, zdá sa mi, že ide o vernú adaptáciu a TO je skrátka aj vo svojom knižnom jadre béčko. 70% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Neodcházel jsem z kina zklamaný. Neodcházel jsem z kina nadšený. Prostě jsem tak nějak odcházel. Až při pročítání místních komentářů jsem si asi uvědomil, že to nebylo až tak dobré, jak se mi zdálo (a to jdu často proti proudu, nejsem ovce). Hodně lidmi vyčítaný humor mi nevadil, ale bylo to takové nějaké... nijaké? Ve finále to asi ako tak funguje jen díky spojení s minulostí, s dětstvím, díky všudypřítomným flashbackům, které to však zase poněkud neúnosně natahují... 60% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ano, je to dlouhé. A naprosto zbytečně. Díky dospělým postavám to nemá tu naprosto tíživou atmosféru a díky rozhodnutí posunout děj (to se týká i prvního filmu) o několik desetiletí se druhé To odehrává v současnosti a úplně to nesvědčí geniálnímu prostředí jakéhosi bezčasí, které za pomoci léta dokonale rámuje první díl. Proč tedy čtyři hvězdy? Protože naprosto zbožnuju tohle vysvětlování a zaplétání do mytologie daného díla, do příběhového pozadí, do toho, co je sakra zač ten zmalovaný pán, co má velmi podivuhdné mandle s integrovaným osvětlením a sdílí vkus bydlení s Želvíma Ninjama. Ano, oběktivně by to mělo být tak na průměr, ale tohle je prostě subjektivní názor a já se bavil. Navíc to má výborný cast v čele s McAvoyem, Skarsga˙`˛`°˙`^ˇ^ˇ^rdem a ostatními. A teď si jdu pustit neunundneunzig Luftballons. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo. Společně s první částí funguje dokonale. Dokonce bych se nebál napsat, že je druhá část ještě lepší než ta první. Napětí tu skvěle graduje od začátku do konce, dospělí herci naprosto skvělí a představitelé jejich dětského já - pokud budeme To brát jako jeden rozdělený film - jsou zcela rovnocenní. Andy Muschietti natočil novodobou hororovou klasiku. Jsem z toho absolutně nadšený. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Úmorně epická slátanina, která nemá se sympatickou jedničkou skoro nic společného. Jako by se Muschietti snažil dodat největší horor všech dob, ale kryl si záda tím, že to hodil do laciné hororové komedie. Ještě v první polovině jsem si zvykal na dospělé herce, Ritchie vtipně hlásil, pobavilo i Kingovo cameo a byl jsem zvědavý, co všechno tam napasovali a jak, ale druhá už byla čiré utrpení, jen vršení groteskních hororových scén a trapných frků, které ne a ne skončit, i když je vám už dávno jedno, jak to dopadne, hlavně ať to dopadne. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (52)

  • Natáčelo se od 19. června do 30. října 2018 v Kanadě (Ontario). (Varan)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

29.08.2019

Již ve středu 4. září 2019 multiplexy Premiere Cinemas Praha a Olomouc předvedou zbrusu nový koncept akcí PREMIERE HORROR NIGHT s předpremiérou hororu To Kapitola 2. PREMIERE HORROR NIGHT je filmový… (více)

Reklama

Reklama