Reklama

Reklama

To Kapitola 2

  • USA It: Chapter Two (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo. Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy. (Vertical Entertainment)

(více)

Zajímavosti (52)

  • Severoamerické tržby byly 211,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 473,1 mil. (NIRO)
  • Herec Bill Hader (Richie Tozier) prozradil, že pro něj bylo těžké hrát vystrašeného a během takových scén se spíše smál. (vyfuk)
  • Ve filmu bylo k natočení ikonické koupelnové scény použito rekordních 5 000 galonů falešné krve (nejvíce pro jakýkoli film vůbec). (Trajektt)
  • Bill Hader (Richie Tozier) nevěděl, že Bill Skarsgård (Pennywise) umí ve skutečnosti pohnout očima dvěma různými směry. Hader se Skarsgårda zeptal, jakým způsobem bylo tohoto efektu v prvním filmu dosaženo. Skarsgård v kostýmu a make-upu klauna mu odpověděl slovy „Ach, myslíš toto,“ a udělal to přímo před ním, čímž herce vyděsil. (ČSFD)
  • Mladý Richie (Finn Wolfhard) hraje jednu z nejoblíbenějších arkádových her té doby – „Street Fighter“ od japonské společnosti CAPCOM. (Dlubal David)
  • Ve filmu je socha Paula Bunyana – jedná se o fiktivní postavu dřevorubce. Tato postava se také objevila v knižní předloze „To“ od Stephena Kinga, kde se také zhmotnila jako noční můra a zaútočila na jednu z hlavních postav. (Yoshitsune)
  • Ve scéně, která se odehrává ve školní třídě, je krátký záběr na vycpanou želvu. To je odkaz na postavu vesmírné želvy z knižní předlohy. (Mr.Popcorn)
  • Představitel malého Bena (Brandon Crane) z televizní verze To (1990) hraje v nové verzi stojícího muže ve scéně pracovního jednání, kdy se poprvé setkáváme s dospělým Benem (Jay Ryan), který s touto pracovní skupinou komunikuje. (bk81)
  • Ve finální scéně, kdy se hrdinové snaží Pennywise (Bill Skarsgård) zmenšit a on na sebe bere různé podoby, si můžeme všimnout změny na postavu z hororu Mama (2013), kterou režíroval také Andy Muschietti. (Kejf.)
  • Ve scéně, kdy je Beverly (Jessica Chastain) na záchodech a zaplavuje ji krev, si můžeme všimnout odkazu na další zfilmované dílo Stephena Kinga Osvícení (1980) – hlavy mezi dveřmi a hlášky „Here’s Johnny“. (Kejf.)
  • Na začátku filmu je jedna urážka na útočníka na pouti namířena na jeho vlasy: „volala Meg Ryan, že má vrátit paruku“. Ve scéně, kdy Richie (Bill Hader) hledá svůj artefakt a zamíří tak do herny se starými automaty, je v pozadí vidět plakát na film Láska přes internet (1998), kde Meg Ryan hraje hlavní rol. (Kejf.)
  • Producentka Barbara Muschietti prozradila, že si pohrávali s myšlenkou, že To Kapitolu 2 rozdělí na dva filmy. Původní sestřih měl skoro čtyři hodiny. (Geralt z Rivie)
  • Sám autor knižní předlohy Stephen King si ve filmu zahrál menší roli prodavače ve starožitnictví. (Amras)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

29.08.2019

Již ve středu 4. září 2019 multiplexy Premiere Cinemas Praha a Olomouc předvedou zbrusu nový koncept akcí PREMIERE HORROR NIGHT s předpremiérou hororu To Kapitola 2. PREMIERE HORROR NIGHT je filmový… (více)

Reklama

Reklama