Reklama

Reklama

To Kapitola 2

  • USA It: Chapter Two (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo. Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (711)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale takových příšerek jsem se bál v osmdesátých letech ve filmech Sama Raimiho a jiných. Teď mi to už připadá spíš k smíchu. Myslím, že současný horor je někde jinde. Ještě že to má spád a přes dlouhou stopáž nuda nehrozí, ale doopravdy jsem se pobál jen při několika lekačkách. Samtná "likvidace " To je už pak fakt jak z parodie. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Pokračování slátaniny natažený skoro na tři hodiny. Už první díl jsem měl chuť ohodnotit jednou hvězdou, u druhýho už to udělám. Šestice kamarádů se po dvaceti sedmi letech rozhodne skončit se zlem, který se vrátilo. Únavně a zdlouhavě. Jenom hledání artefaktů pro obřad trvalo hodinu, přitom jsme viděli tu samou scénu vlastně dvakrát, protože současnout se prolívala s dobou, kdy byli hlavní hrdinové děti a režisér nám to nabídl pěkně z obou pohledů, takže na Vás kostlivec ze skříně vyskočil dvakrát. Jinak nic novýho, u spousty scén jsem měl pocit, že to je kopírovačka jedničky. Doufám, že To nějakým zázrakem znova neožije... ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč? Jednička byla tak super, to prostě nebyl běžný horor, takže se film v něčem odlišoval, což přineslo tvůrcům nepřekvapivě takový úspěch. Dvojka je hrozná, obsahuje takřka jen hloupé a očekávané lekačky, u všech postav se pořád opakuje to samé, celkově se chovají mnohdy iracionálně až dementně. Jedna hvězda za skvělou scénu u důchodkyně doma. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi asi jenom zdálo, nebo opravdu nechápu jak pokračování v podstatě geniální jedničky mohlo takto dopadnout. Málo klauna a jeho strašení na kterým to celé v podstatě stálo a hodně digitalního hnusu a naprosto přepálená stopáž. Klaun osobně se skoro neobjeví, vždy ve změněné podobě a některé proměny jsou opravdu naprosto otřesné. Celé to prostě nemá tah na branku a postavy to zabíjejí úplně. Zachraňuje to až závěrečná část v podzemí, ale ani ta to nespasí zvláště po tom mizerný konečným boji. Navíc odhalení co je vlastně to TO je opravdu strašný. Tohle bylo pro mě opravdu obrovský zklamání. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila viac.Dvojka o stupeň horšia ako jednotka.59%.Ale ten istý problém som mal aj s fimom TO z roku 1990.Asi to bude samotnou predlohou od S.Kinga. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Druhý IT je skutečně hororový epos, no kdo by to řekl po ne zrovna přesvědčivé jedničce. Tříáčkové obsazení spolu se spoustou efektů na nich se zrovna nešetřilo, skvělá hudba a dobře napsaný příběh. Místy se to sice trochu vleče a asi by si by tomu prospěla kratší stopáž, ale takhle ambiciózní, nabušený a dlužno říct že povedený horor/thriller se tak často nevidí. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

TOhle je natahovaná nuda pro teenagery na druhou! Brutální stopáž vám o 3.hodiny ukrátí život. To vše bez napětí a lekaček. Působí to jako mohutná scénáristická patlanina. 4/10 ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Problém druhé kapitoly je, že zcela kopíruje první část. V knize se vše prolíná a to má své kouzlo a funkční momenty. Tady znovu dostáváme okleštěné béčko o části, které dělali knihu jakž takž zajímavou. Alespoň vizuálně a logicky je závěr proveden lépe, než tragicky vtipné zpracování v knize, kde vůbec nedávalo smysl a i šestileté dítě by nad rituálem Chud kroutilo hlavou. Zde to jakž takž smysl dává a na knihu to vtipně pomrkává. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se tvůrci rozhodli natočit oba díly lineárně a nestřídali dětskou dějovou linku příběhu se současností, jak to činí kniha. Chápu, že by to bylo produkčně náročné, ale aspoň by tolik nevyniklo, že ta současná dějová linka je nudná (stejně jako v knize, jenomže tam to zachraňuje fenomenální závěr). Rovněž mi chyběl metafyzický (myšleno doslovně, ne filosoficky) aspekt Pennywiseovy osobnosti a vizualizace jeho světa (rituál Chüd, světlíky). To nepíšu proto, že bych byl hnidopich, ale proto, že to byly nejzajímavější části knihy. Silné dvě hvězdičky za oba díly. ()

Aresse 

všechny recenze uživatele

Ten film byl tak únavný, tak zdlouhavý, tak úmorný, že už mi nezbývá víc energie na psaní dělší recenze. N u d a. ()

Bernyz 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale zbytečně. Místo toho aby tvůrci zůstali u toho pohodovýho hororu jako v jedničce, udělali přesnej opak. Tři hodiny zbytečných flashbacků a přehnaný akce jak kdyby si snad brali inspiraci někde mezi Avengers a Indiana Jonesem. Takže jestli se těšíte na horor, tak nechoďte. Zkazí vám to i jedničku. Pokud máte rádi tupý akce, tak hurá do kina. Viděno na předpremiéře v Lucerně 3.9.2019 ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Horšie ako prvý diel, menej strašidelné, iba o málinko menej brutálne, výrazne vtipnejšie a zábavnejšie, najmä vďaka Richiemu a Eddiemu. Treba povedať, že ani v knihe nebola časť dospelákov extra zaujímavá. V tomto sa jej druhý diel vyrovná. Filmová verzia bola aspoň obohatená o záblesky minulosti a priniesla scény aj s obľubenými detskými hrdinami. Taktiež záverečný boj bol lepší ako v knihe, aj keď porazenie TOho bolo nelogické, ako aj celé jeho schopnosti. Ale aspoň sa nebojovalo v nejakej astrálnej sfére za pomoci magickej korytnačky. Určite by nezaškodilo trochu skrátiť stopáž, no napriek tomu som sa nejako nenudil. Najviac film trpí strednou časťou, kedy sa porade všetkým protagonistom deje to isté. Opäť nehovorím, že to bolo nudné, ale skôr trochu nezáživné a neoriginálne. Ale tak to v podstate bolo aj v knihe, akurát, že tam to bolo pomiešané aj s detstvom hrdinov a s inými vecami. Potešila prítomnosť môjho obľúbenca Xaviera Dolana. Kasting opäť výborný a skutočne sa väčšina hercov podobala so svojími mladšími ja. Lepšie sa asi bude spomínať na prvý diel, ale nejako sa to všetko uzatvoriť muselo. Len mi nejde do hlavy, ako sa v prvom dieli dostali na konci von z tej jaskyne/úkrytu TOho. Dúfal som, že to ukážu tu v nejakej spomienkovej scéne. Bohužiaľ. Tak asi to bolo vďaka nejakej inej magickej bytosti či časti tela a nie za pomoci Beverlynho lona. Asi si tvorcovia a hádam aj Stephen King uvedomili, aká kravina to bola. Tak ako aj tá korytnačka. Tak keď sa to tak vezme, možno TO kinová séria je lepšia a zrozumiteľnejšia než kniha. 6,3/10. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

A já se nepřidám ke zdejším zlým jazykům a budu naopak převážně chválit. Zaprvé cast se povedl naprosto dokonale a většina dospělých představitelů jakoby původní partě Nul z oka vypadla. Za druhé Pennywise mě prostě asi nikdy nudit nebude a jeho různé formy a kreace jsou prostě zábavné i děsivé zároveň. Film má bezmála 3 hodiny, ale mě to uteklo mnohem rychleji (možná na tom měla podíl má polohovatelná sedačka ve VIP kině, kdoví). Přiznám se, že IT 2 měl poměrně pomalejší začátek, ale mě upřímně to ani tolik nevadilo a rád jsem se znovu seznamoval s už známými postavami a nechal se unášet postupně budující atmosférou. Na horor to nebylo ani nějak moc strašidelné, prim zde hrají spíše lekačky a creepy situace (vyběhnutí staré bábrle, to musí být ve 3D fakt delikatesa). Bavili mě i flasbacky a jsem rád, že jsme mladé verze zdejší party znovu viděli. Potěšila/překvapila samotná účast Kinga, který si (po vzoru Stana Lee) také střihnul menší roličku. Ve výsledku 2 kapitola rozhodně není lepším filmem než kapitola 1, ale je to pořád výborný film, který nesmí uniknout žádnému fanouškovi hororových příběhů nebo Kingových knížek. 85% ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit keď prídete kamošom na návštevu a je vám s nimi super? A potom sa k nim vrátite druhýkrát ale už tam majú rodičov, ktorí vám dopredu pripravia malé občerstvenie, nútia vás k rozhovoru a popritom spomínate aké parádne to bolo kedysi... Ťažiskový príbeh druhej kapitoly sa odohráva 27 rokov po udalostiach prvého filmu. Pennywise sa vrátil z temnoty a tak sa partička lúzrov musí znovu spojiť aby ho porazila nadobro. Film má veľmi jasnú trojaktovú štruktúru a jeho dĺžka je skoro tri hodiny. Pri snímke ostal celý pôvodný tím z prvého filmu a tak sa dal očakávať rukopis / poetika "kingovského" hororu pre mladších s dávkou fantázie, humoru a posolstva fungovania strachu. Toto očakávanie film splnil čiastočne. Prvý akt je krásna zážitková filmárčina. Funkčná kamera, dobre napísané situácie, pocit príjemnej melanchólie a návrat k starým známym postavám, všetko funguje. Druhý akt partiu rozdeľuje a každý sa opäť musí stretnúť s klaunom sám zoči-voči. Budem k vám úprimný, pre mňa bolo úmorné túto časť filmu vôbec presedieť. Po niekoľkých scénach si zvyknete na štruktúru nasledujúcich celých sekvencii. Postava zažije flashback do minulosti so svojím mladším ja, stretne sa s klaunom, ocitneme sa v prítomnosti, stretneme sa s klaunom. Toto celé sa udeje - v podstate sedemkrát!!! po sebe. Samozrejme, o tom má vlastne celý ten film byť. Je však niekoľko podľa mňa nedobrých vecí a rozhodnutí, ktoré snímku v tomto smere rozbili. Spomínaná zmes humoru a hororu prestáva fungovať. Opäť sa opakuje prípad - akonáhle tvorcovia vedia čo diváci očakávajú, pritlačia na pílu a snažia sa o efekt. Polovica vtipov vyšumí do prázdna a scénam s klaunom chýba napätie. Keď sa dostaví niekoľko minút budovaná sekvencia (Jessica Chastain v byte - trailer) je zabitá veľmi zle použitým CGI. Snímka sa tak veľmi spolieha na CGI, že sa z nej stala atrakcia, ktorá v tomto prípade netuší pre koho je určená - pre deti, tínedžerov alebo dospelých. Navyše hororové prvky nie sú strašidelné, niektoré ľakačky alebo nechutnosti dokonca vypália do úsmevu. Poetika dobrodružstva a mystérie prvého filmu sa stráca v nič nehovoriacich dialógoch, z ktorých polovicu mohli vystrihnúť a vo veľmi rýchlom vysvetlení, kto ten klaun vlastne je. Tie najzaujímavejšie a v zásade najpodstatnejšie fakty tvorcov nezaujímajú a to preto, lebo sa musia kvôli svojim divákom vrátiť k atrakcii. Herec Bill Hader dostáva veľký priestor a recenzie ho vychvaľujú. To môžete už chváliť rovno Jar Jar Binksa zo Star Wars, nebyť záveru pre túto postavu, bola by to katastrofa. Tretí akt smeruje k jednoznačnému finále, ktoré je vyslovene odfláknuté. Najhoršie je, že vy sa o postavy nebojíte, pretože ani postavy sa reálne neboja samé o seba. Satisfakcia z porazenia klauna tu neexistuje, lebo film vám dá pocítiť, že nie je Tou hrozbou, Tým neporaziteľným. Veľmi dobrá chémia medzi hercami, neskutočné herecké výkony v zmysle "podobania sa" na svojich mladších kolegov, výborný James McAvoy. A na druhej strane scenár, ktorý sa za každú cenu snaží zadaptovať pomaly každú stranu knižnej predlohy, pritom zabúda na dôležité veci a réžia, ktorej je to jedno. To patrí na vašu policu. A diváci o mesiac zabudnú, že nejaký To: Kapitola 2 vôbec existuje. () (méně) (více)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Sešup dolů jak při lyžování. Neznám předlohu, číst ji nebudu, ale jednička mě bavila. Měla v sobě spoustu příjemných a neokoukaných věcí, které v moderním hororu nedostanu. S dvojkou jsem doufal alespoň ve stejnou kvalitu, jenže ta šla rapidně dolů. Celé to vůbec nedrží pohromadě. Délka je šíleně napálená a druhou čtvrtinu, kde si KAŽDÝ z party musí projít svou hororovou scénou, jsem měl regulérně obrovský problém to nevypnout. Tam je to fakt skoro nekoukatelný, protože scénu s babičkou proflákl trailer a zbytek má sice fajn monstra, ale je to tak bezpohlavní, že je Vám to ukradený. Stejně jako závěrečné měření sil, které je jedna velká zívačka. Co fungovalo před dvěma lety s dětmi, nefunguje s dospělými dnes. ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Horor s dospělými, ale stále pro děti. Už jednička se mi nelíbila a dvojka je ještě o stupeň horší. Chemie mezi hlavními postavami nefunguje, napětí na absolutní nule a všechno je to strašně nechtěně k smíchu. Koláčky štěstí, mrtvej řidič, všechny ty bubáci jsou z prdele a i ten konec je trapnej. Na což jsme byli vlastně připravováni v průběhu, ale neomlouvá to nic. ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

29.08.2019

Již ve středu 4. září 2019 multiplexy Premiere Cinemas Praha a Olomouc předvedou zbrusu nový koncept akcí PREMIERE HORROR NIGHT s předpremiérou hororu To Kapitola 2. PREMIERE HORROR NIGHT je filmový… (více)

Reklama

Reklama