Reklama

Reklama

To Kapitola 2

  • USA It: Chapter Two (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo. Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (711)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nebál som sa, tak ako som sa nebál pri jednotke. Že sú to tie isté postavy po 27 rokoch som hneď v úvode proste prijal a chémia mi celkom fungovala. Kreténska humorná postava bola kreténska už v jednotke, Beverly bola krásna aj po rokoch. Navyše tie deti z jednotky tu prekvapivo odhorali dobrých 45 minút, čo ma tiež potešilo. Vlastne jediný výraznejší problém som mal s digitálnymi efektmi, rovnako ako v jednotke. A na koniec; ten trápny hejt, čo sa tu rozpútal po čsfd projekcii, zrazil moje očakávania dosť nízko, takže som bol vlastne príjemne prekvapený. Akurát záver mohli ustrihnúť už po scéne na jazere. Zvažujem, že jak to vyjde na nete, spravím si maratón oboch častí. 75% Ps: Neviem kto robil slovenské titulky pre kino verziu, ale boli viackrát neúplné, párkrát nezrozumiteľné, a to “ale ba” v závere, to ešte dorazilo. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak stejný tým může vytvořit dva kvalitativně dost odlišné filmy. Problémem druhé kapitoly je hlavně scenář. Ten nenabízí nic nového nebo originálního. V podstatě jde o to, že se dospělí hrdinové vrací na místo činu, stejně jako v prvním díle je Pennywise separátně postraší a oni ho pak porazí. Jenže hrdinové nám mezitím dospěli, takže už nestačí je strašit leprou, bubákem nebo krví. Dospělí se bojí víc jiných věcí, řekněme třeba životního selhání, samoty apod. Jedině u Richieho je něco podobného naznačené. I proto tu překvapivě hodně znovu vidíme hrdiny v dětské podobě, aby lekačky (kterých je zbytečně moc) byly efektnější. To je ale na úkor dospělých verzí, které - navzdory přehnané stopáži - nejsou dostatečně rozvinuté. No a To jako takové má v knize docela epický původ, jakési bájné zlo, které na sebe bere podobu démonického klauna a jiných roztomilostí. Hrdinové ho porazí jinak než v tomhle filmu a mnohem zajímavěji. Tady je to dost klasiký horor, který ani není moc originální. Přes kritiku je ale film stále zábavný a některé momenty jsem si užila. Mohlo ale vzniknout něco mnohem epičtějšího a dramatičtějšího. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by proti zlu stále bojovali pôvodní hrdinovia v teen veku, bolo by to oveľa zábavnejšie a pôsobilo by to ako väčšie dobrodružstvo. Lenže keď sa pozerám na hviezdy typu McAvoy a Chastain ako bojujú proti CGI béčkovým príšerám, pôsobí to pomerne WTF. Neviem, či aj druhá časť predlohy pôsobí oproti tej prvej takýmto spôsobom, ale obávam sa, že asi aj áno. Dramaturgicky to aspoň časom rastie, prvá tretina je pomerne nevydarená a treba sa dlho nalaďovať na trochu iný štýl, druhá zase príliš repetetívna, ale obstojná a strašidelná a dlhé finále je už poriadny horor so všetkým, čo k tomu patrí. Výčitky ale nepriamo smerujú aj ku Kingovi, zdá sa mi, že ide o vernú adaptáciu a TO je skrátka aj vo svojom knižnom jadre béčko. 70% ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pokud by Kingova knižní předloha byla kulinářská specialita, tak film To Kapitola 2 by byl eintopf ukuchtěný ze stejných surovin. Nechutná vyloženě špatně, ale ke gastronomickému zážitku má daleko. Zatímco první část To byla solidní rozehrávkou příběhu o dospívání s přiměřeně strašidelnou hororovou rovinou, tak její druhá část působí spíš jako hororová komedie, kterou ani její tvůrci neberou vážně a mají potřebu veškeré její serióznější a strašidelné momenty soustavně shazovat komickými vsuvkami a jinými zcizujícími prostředky (filmové citace, nevhodně zvolená hudba). Schematický příběh trpí celou řadou dramaturgických nedostatků, hororové scény jsou často legrační až parodické a samotné To vybízí spíš k smíchu než ke zděšení. Jde o průměrnou žánrovou rutinu, která po svém předchůdci recykluje motivy nostalgického dětství a přátelské pospolitosti, budování napětí nahrazuje bafáním, lekáním a digitálními bubáky a kromě solidních hereckých výkonů a pár pozoruhodně realizovaných scén bohužel nepřichází s ničím dalším, co by stálo za pochvalu. Opět se tudíž nabízí otázka, zda by nestálo za to zpracovat To spíše v podobě výpravného seriálu, který by mohl být na rozdíl od filmů skutečně nekompromisní, příběhově obšírnější a invenčnější v práci s napětím a psychologií strachu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Pro předškoláky zřejmě dobrý, co se týče nějaké děsivosti nebo pokusu o atmosféru. Za dospělé, krásné, inteligentní a sexy muže, musím ovšem konstatovat, že jsem se dlouho u žádného filmu tak kurevsky nenudil. Když vidíte u hororu stopáž skoro 3 hodiny, tak už jaksi tušíte, že bude něco v píči. Následně vás o tom tvůrci skoro 3 hodiny přesvědčují. Měl jsem takový neblahý pocit, že ze strany tvůrců sleduji naprostý záměr o vytvoření nekoukatelné ultra sračky. Skoro 2 hodiny je divák donucen sledovat shledání postav po letech, které připomíná velkofilm Sněženky a machři po 25 letech. Jednotlivé postavy vás nudí vzpomínáním na své mládí a tu a tam dojde i na proložení děje (zřejmě, aby se zredukovala šance na usnutí) nějakou pseudo brutální scénku, kde zařve nějaké naprosto náhodné dítě. Tyto scény jsou naprosto bezúčelné a nijak nekorespondují s dějem. Jakožto ostatně nekoresponduje s dějem drtivá většina filmu, což bude asi tím, že o dějové lince nelze být řeč, protože něco tak nekonzistentního se u áčkových filmů prakticky nevidí. V tomto případě tvůrci nevaří ani z vody, nýbrž z pořádně smradlavých hoven. Velká bída a utrpení. Není náhodou, že jsem tomuto neschopnému režisérovi napálil již druhý odpad ze tří viděných filmů. James McAvoy se asi rozhodl, že dorazí svoji slibnou kariéru a bude hanobit své jméno výhradně v píčovinách, jinak si nedovedu vysvětlit, že se po účasti v posledním průseru X-men, rozhodl zapsat i k této sračce. Jednotlivé příšerky jsou vyloženě k smíchu. Bezkonkurenčně nejvtipnější je PenisWise. Dialogy se nedají vůbec poslouchat, člověk má pocit, že stále sleduje ony děti z prvního dílu. Atmosféra žádná, všechno je naprosto bezúčelné. Úplně největším zlatým hřebem celého filmu, jsou ovšem postupy při likvidaci hlavního hrdiny, kde náhodná z postav dostane náhodné vnuknutí, kterak zlikvidovat hlavního záporáka. Vůbec se autoři nezalamovali tím, aby to dávalo jakýkoli smysl. Nějaký čurák kupříkladu najde na zemi oštěp a ten mu vnukne myšlenku, že právě tímto oštěpem klauna zabije. Nejvíce směšné bylo zjištěné na konci filmu, že se ten pokreslený čurák už 2 díly živí strachem, a tak se v momentě, kdy postavám nejvíce teklo do bot rozhodli, že se ho hromadně přestanou bát, načež se ten pičus začal naprosto kreténsky zmenšovat. Takovou píčovinu vážně napsal Stephen King? Odpočítával jsem sekundy, kdy ta žumpa konečně skončí. Ve výčtu sraček bych mohl pokračovat ještě hodně dlouho, ale už jsem napsal dost. Zkrátka nenapadá mě jediný prvek, který by se v tomto případě dal pochválit. Totálně promrhané 3 hodiny života. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Neodcházel jsem z kina zklamaný. Neodcházel jsem z kina nadšený. Prostě jsem tak nějak odcházel. Až při pročítání místních komentářů jsem si asi uvědomil, že to nebylo až tak dobré, jak se mi zdálo (a to jdu často proti proudu, nejsem ovce). Hodně lidmi vyčítaný humor mi nevadil, ale bylo to takové nějaké... nijaké? Ve finále to asi ako tak funguje jen díky spojení s minulostí, s dětstvím, díky všudypřítomným flashbackům, které to však zase poněkud neúnosně natahují... 60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem moc. Je tam prostě všeho hodně. Jinde to možná může fungovat, ale tady ne. Co klape s dětmi, s dospělými už tolik ne. Ani navzdory kvalitnímu obsazení. Po 27 letech se naši hrdinové vrací do Derry konečně zasadit zlu poslední ránu. Bohužel nejsou všichni. Někteří nejsou přesvědčeni o smyslu této mise. To se ale brzy mění. Děj se dost prolíná s 1. dílem. Je tam pár dobrých strašidelných scén, ale sledovat každou z postav, jak prožívá hrůzy jako dítě a následně jako dospělý se časem omrzí. Největší problém filmu vidím ve stopáži. Ke konci už se to docela vleče. Snad už nikoho příště nenapadne točit tak dlouhý horor... "Zabijem zasraného klauna!" ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jedinčka, ani druhý díl mě ničím neoslnil a nepřekvapil. Možná je až trošku divné, že to samé řeší dospělí. Kdyby tam byli puberťáci, byla by to aspoň pořádná Amerika. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Dnes jsou to dva roky, přesně na den, kdy jsem viděl TO (bylo to plánované). Cítím to zvláštní kouzlo .. tenkrát a teď. Ze všech těch komerčních Hororů, které letos vyšly, je To Kapitola 2, ten nejlepší. Bezkonkurenčně ten nejlepší Hororový zážitek. Sám tomu nemůžu uvěřit. Odrazovala mě komerčnost, délka a z prvního dílu, jsem tenkrát bůhví jak odvařený nebyl. A ono mi to dnes večer, přivodilo tak krásný zážitek, jak po stránce Hororové tak po té emocionální. Fungovalo tu vše - humor, strach, napětí, Gore. Jo, budu muset ještě přepsat tabulky, takhle ke konci roku. Paráda ! ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Proč? Napětí střídaný s nostalgií, smutek mísící se s nadějí, ale hlavně humor s hororem? Kontrastová směska, kvůli který při vzpomínkách teče z plátna patos a při lekačkách se člověk směje. Dokonce i oblíbenec McAvoy subjektivně přehrává. To zkrátka mělo zůstat v knize, kde představivost dělala se čtenářem mnohem víc než předimenzovaný stvůry s divákem. 40 % ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné uzavření vyprávění o klaunovi. Změny prospěly příběhu. King potřeboval, ať to jeho občasné kokainové blábolení někdo utne. Nemůžu uvěřit jak geniální je casting dospělých rolí. Na papíře to byla paráda, ale vidět to v reálu je zkrátka sen. Bill Hader a James Ransone ukradli moje srdce.Takhle se dělá 3-hodinový film. Klidně bych se dále smála a brečela další dvě hodiny. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Najlepšie tento film vystihne:" sigh,". Presne tak, môžete si nad ním len vzdychnúť. Nie je to najhorší film, ktorý si pustíte, to ani zďaleka. Čo sa týka poctivej filmárskej práce, tú IT nemôžete vôbec odoprieť. Kamera, prostredie, občas scenár a aj herecké výkony sú v celku veľmi dobré. Avšak, IT chapter 2 ponúkal toľko krásnych možností pohrať sa zo strachom hlavných postáv, lenže tie zostali nepoužité. Bill Skarsgard je výborne tvárny herec, ktorý vie vytvoriť strašidelnú "intimidating" atmosféru. Film ho však vôbec nevyužíva, stavil na príšery v rôznej podobe, ktoré však ku koncu filmu veľmi omrzia a úprimne, až tak nestrašia akoby mali. Tá stopáž je hrozná. Idete do kina na horor, nie na výpravný film, ktorý trvá skoro 3 hodiny. Množstvo nadbytočných, romantických a sentimentálnych scén je síce milým prídavkom, len ten opakujúci sa nudný motív vás absolutne unudí. V úvode bolo predstavených niekoľko postáv, ktorých úlohu som absolútne nepochopila. A 1/3 filmu som sa presmiala kvôli Billovi Haderovi, on je pre mňa vždy vtipný. Najlepšie sa stotožnil so svojím deckým predstaviteľom James Ransone (ten, čo hral Eddieho), tomu tlieskam oboma rukami. Soundtrack pre mňa málo výrazný. 55% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vidím to tak, že tento rok sa opäť vráti aj rebríček najväčších filmových sklamaní za rok. A už je mi jasné, že tento film sa tam ocitne. "It: Chapter Two" nesiaha na métu prvej časti a akosi mám pocit, že nám za viac času poskytol oveľa menej, než sme mali naposledy v "Chapter One". Film sa snaží strašiť. Ale jeho technika akosi nevie tie strašidelné momentky poriadne predať. Sú tu 2 skvelé momenty. Pod tribúnou a v zrkadlovom labyrinte. Tie časti sú naozaj strašidelné. Ale potom sú tu flashbackové časti, ktoré sa presunú do súčasnosti a väčšionou je to len veľké množstvo špatných vizuálnych efektov. Najmä Benov flashback považujem za vrchol zlyhania. Tá scénka proste nefunguje. Ani v najmenšom. A najhoršie je, že som aj vedel, ako to bude celé pokračovať. Casting je podľa mňa vynikajúci. Verím týmto hercom, že v minulosti boli tie postavy, ktoré prezentujú. Bill Hader je absoltúne vynikajúci ako dospelý Richie, Jessiaca Chastain ako Beverly super a aj James McAvoy vie svoju postavu predať. Ku koncu prídu aj nejaké lepšie momentky, no niekedy to chcú odľahčiť komédiou. A neviem, či to skutočne bol najlepší nápad. Ako napríklad scénka s tromi dverami. Čím to ide ďalej, tým je to zúfalejšie. Plus tento film trvá skoro 3 hodiny a je to vysoko cítiť. Tempo nie je úplne dobré a hlavne posledná hodina mi absolútne neimponovala. To vo svojej skutočnej podobe je tu podľa mňa až nepodarený vtip. Bill Skarsgard je super, no možno by filmu prospelo, keby mal vo filme o niekoľko momentov navyše. História je tu vyosko odfláknutá a ani slovkom nenačrieme na iné udalosti, ktoré sa roky dozadu udiali. Časť u pani Kershovej je pre mňa veľmi zvláštna. Tam bol potenciál na to, aby bola skutočne desivá, no urobili ju podľa mňa miestami až komickú. A to je škoda. Posledné minúty boli dobré, no film ako taký je pre mňa mix dobrého a mix zlého. Nebol podľa mňa veľmi strašidelný, nemá tak silnú atmosféru a tých pár dobrých momentiek ma teší, no neprekonalo to asi nič, čo sme videli v prvej časti. Tú osobne odporúčam vidieť. Túto časť ak ste veľkým fanúšikom uvidíte tak či tak. A ak nie ste veľkým fanúšikom, len ste zvedaví či je to dobrý film, možno vás to poteší, možno nie. Ja za seba hovorím, že to mohlo byť oveľa silnejšie a kvalitnejšie. A ani tých pár super scénok to nezmení. Hodnotenie: C+ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ho, ho, ho a kdo pak se nám to vrátil ? No přeci velký Pennywise, ho, ho, ho a přináší spoustu radosti a smíchu. Klub smolářů, mu před dvaceti sedmy lety hodně moc ublížil, ale velký Pennywise, se na ně za to nezlobil, to né, naopak ho mrzelo a vyčítal si to a snažil se vymyslet něco, čím by to napravil, něco čím by obnovil jejich přátelství, něco co by je přivedlo zase zpátky k němu. U tohohle filmu, je asi nejlepší to, že vás vrátí do vašich dětských let, připomene vám vaše klubovny/bunkry, první lásky a první hádky s přáteli, všechno to hezký i špatný, co jste si v dětství prožily, ale zároveň vám připomene, že teď jste už dospělý a že to co jste v dětství považovali za nejvíc důležité, dnes působí nicotně. A i zde (tak jako u Anny) sou flashbacky hodně důležité a do vytvářejí děj, charaktery a různé situace, díky těm flashbackům, má první díl To najednou větší hloubku a hodně pomáhají dovyprávět příběh z dětství. Co se týče atmosféry, je jiná než v jedničce a i Pennywise je jiný než jedničce a má to svůj důvod, v jedničce je podcenil, zde si s nimi víc hraje a manipuluje s nimi a než hororová atmosféra, je to zde spíš dramatické a emocionální, působí to jako rodinné drama. A to nechápejte nijak špatně, stále zde funguje napětí, strach a velký Pennywise vytáhne ty nejlepší monstra a že ty fakt sou, od hnusných, až po ty děsivé a grotesktními to zakončuje. Ale pro všechny zůčastněné, je to spíš uzavření starých jizev a klidného spánku, pro všechny co se kdy vznášeli a nebo jenom si báli sobě samému, přiznat pravdu a to je něco víc, než jen hororový film. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo stejně jako jednička, nechápu tak nízké hodnocení, bylo to dobrý, dneska se akorát můžou všichni tak posrat z marvelovek debilové. Jediná věc co mě trochu zklamala je, že tam byl Pennywise tak krátce jako člověk, jinak za mě palec nahoru, herecké výkony dospěláků byli dobrý a Bill Skarsgård opět jako klaun Pennywise výbornej. Já jsem s filmem spokojenej, dobré zakončení kapitoly dvě ;) (y) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tie desivé veci určite lepšie fungovali pri detských hercoch, pri tých dospelých ma to skôr rozosmialo ako desilo. Atmosféra slabšia, príbeh miestami strácal dych, ale spracovanie naďalej slušné, a aj herecky spokojnosť. 3,5* ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Během projekce jsem si musel znovu připomenout definici žánru horor. Jak známo jedná se o umělecký žánr, jehož účelem je v divákovi vyvolat strach, či děs. Strach jsem měl z toho, že tento chorobný anální výměšek nikdy neskončí a děs se mně zmocňoval při pomyšlení, že je někdo schopen takovou směsici fekálií vůbec natočit. Ale to zřejmě nebyla ta správná forma pocitů. Nuže poté, co se naši hrdinové dají znovu dohromady, začíná nekonečně nudný sled nezajímavých scén, které patrně mají diváka účinně připravit na finální střet s klauní bestií. Poté, co sem prozíval tuto pasáž, jsem v sobě s velkým sebezapřením nalezl špetku zvědavosti, jaké mně čeká finále. Bohužel se konala jen tupá rádoby strašidelná přehlídka sekvencí, za které by měli být členové štábu nakaženi koronavirem, pokud jím nebyli infikováni již během přemýšlení nad způsobem, jakým má nyní už dospělá partička Pennywise porazit. SPOILER!!!. Pokud byste při návštěvě městečka Derry náhodou na To narazili, stačí ho ponížit verbálními útoky, on se smrští a odejde do věčných klauních lovišť. Pokud takovýto závěr mysleli tvůrci vážně, tak by měli být urychleně hospitalizováni na oddělení neurotických poruch a dostat doživotní ban na jakoukoliv filmovou tvorbu. Velmi nedůstojné, nebezpečně nudné a nepochopitelné pokračování, u něhož jsem neshledal jediný důvod k lepšímu hodnocení. 0% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tříhodinová fasáda sraček. Utrpení dřepět v tom vedru v kině zase! Ať se jde cinemacity zahrabat s těma sálama! Film no comment. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První TO, nebyl žádný velký zázrak, ale mělo ohromný úspěch a přestože se nejednalo o "horor" film mě svou retro atmosférou bavil. Pokračování už danou retro atmosféru nemá (přestože je zde hodně flashbacků do minulosti) je o více než půlhodinu delší a hororové scény jsou silně předvádatelné a ještě méně děsivé, než tomu bylo poprvé. Pořád je to ale zábavný film, který má zajímavé postavy, které divák rád poznává a zjišťuje jejich traumata a slabiny a fandit v souboji se šíleným klaunem, který je zde překvapivě na vedlejší koleji. Chápu rozporuplné pocity, ale já spadám do té skupiny, která se opravdu bavila a samotného mě to překvapuje. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Patřím k velikým fanouškům jak knižní předlohy, tak hlavně k prvnímu dílu od Andyho. Díky převážně negativním recenzím jsme si chvilku počkali než jsme vyrazili do kina a díky tomu jsem slavil první úspěch, do kina jsme šli ve tři odpoledne a sál úplně prázdný. Takže byla výborná atmosféra, žádný smích, hluk, mluvení, žádný žraní ve velkým, takže půlka úspěchu hotová. V první části si prostě všechno sedlo, mladí herci, kteří hráli skvěle, výtečná atmosféra 80.let, famózní Pennywise dokonale zahraný Skarsgårdem a všudypřítomný strach a smrtící lekačky. Ve finále druhý nejlepší horor který jsem v životě viděl, takže očekávání z mé strany bylo obrovské. Andy Muschietti si trochu podříznul stoličku tvrzením, že nás čeká nejděsivější horor všech dob, což bohužel není vůbec pravda. Druhá část je fantasy rozprávka, která svým vyprávěním působí doslova jako knížka, např. v části, kdy parta hledá bunkr na Vás doslova dýchne knižní atmosféra, jakoby jste obraceli stránky přímo Kingova díla. Hororových scén nepochopitelně ubylo, hlavně klauna je neskutečně málo, až zbytečně moc straší jeho alter ega a samotného Pennywise je šíleně málo, na druhou stránku pokaždé když je na plátně, o horor není nouze. Co se týče herců to je neskutečná trefa, Bill Hader je doslova dokonalý a jeho pojetí Ritchieho nemá absolutní chybu. Bohužel McAvoy je tak slavný, že se do příběhu vůbec nehodí, jeho sláva a obličej zcela vymazaly postavě Billa duši. Jednička byla silná právě díky neznámým hercům, takže paradoxně nejlepší herec v obsazení je pro film největší slabinou, stejně jako Jessica Chastain, jejíž Beverly nemá s tou silnou vůdkyní z první části vůbec nic společné. Zbytek obsazení je ale výborný a Hader s Ransonem si kradou celý film pro sebe. Objektivně celý ten problém druhé části je v menší zajímavosti osudu dospělých hrdinů. I v knize jsou pasáže s dětskými hrdiny daleko silnější a k tomu se režisér rozhodl vyprávět a vyprávět až zapomněl strašit. Kritizovaní humoru vůbec nechápu, protože kdo viděl jedničku tak snad si kurva pamatuje jak Ritchie hláškuje jako prase a narváno vtipem je i prvním díle. Takže tady mi občasné a z naší strany upřímné záchvaty smíchu vůbec nevadili. Druhé IT je určitě zklamáním, ale to hlavně z důvodu, jak moc se jednička povedla. Režisér nestraší, ale přesto slušně baví. Není to horor, je to sci-fi s hororovým nádechem a mě to ve finále moc nevadí,. Film nás bavil a díky prázdnýmu kinu to bylo ještě o kus lepší. Na druhou stránku jedničku si pouštím tak třikrát ročně a nejsem si úplně jistej, jestli se na dvojku podívám doma víc než jednou, Podle mě začali do filmu mluvit producenti a chtěli ještě víc herců, víc dialogů, víc vtipu a víc diváků až zcela vyřadili klauna a krev totálně na druhou kolej. Chápu to rozčarování lidí, ale mě to stačilo i když jsem samozřejmě čekal daleko víc. Třetím dílem jen čistě o klaunovi nepohrdnu. 70%. ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

29.08.2019

Již ve středu 4. září 2019 multiplexy Premiere Cinemas Praha a Olomouc předvedou zbrusu nový koncept akcí PREMIERE HORROR NIGHT s předpremiérou hororu To Kapitola 2. PREMIERE HORROR NIGHT je filmový… (více)

Reklama

Reklama