Reklama

Reklama

To Kapitola 2

  • USA It: Chapter Two (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo. Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (711)

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to dobre, ale opat sa ukazuje, ze Kingove horory sa hodia na fim jedine so silnou reziserskou osobnostou (ako Kubrick, Reiner alebo Darabont). Takze je to presne take ako som sa po vynikajucej jednicke a znalosti predchadzajucej adaptacie bal. Dospela rovina pribehu totiz nie je tak zaujimava a naplno sa v nej ukazuje to, ze literatura pouziva iny druh rozpravania a papier zvladne viac nez platno (vizie zdaleka nie su tak posobive/strasidelne akoby mali byt). Kvoli castemu rozdeleniu postav je to prilis dlhe a velmi repetativne (kazdemu sa deje to iste a pri tretej "nocnej more" za sebou je to uz otravne). Scenaristi alebo strihac s tym proste mali popracovat trochu filmovejsie. Na druhej strane je tam mnoho vybornych scen, velka davka (casto cierneho) humoru potesila, herci su vynikajuci, postavy zaujimave, epilog spravne dojimavy a urcite ide o nadpriemernu zanrovku. Akurat naposledy to bolo chytlavejsie, citlivejsie a...skratka lepsie. 7/10 P.S. kto ocakava horor v style baf baf bude sklamany podobne ako pri jednotke. Tu sa hra podla inych (za mna lepsich) pravidiel. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Negativní ohlasy po premiéře mě vedly k rozhodnutí nezkazit si pozitivní dojem z prvního dílu a raději se pokračování vyhnout. Měl jsem se té volby držet, protože výsledek předčil ta nejhorší očekávání. Jednička a dvojka se k sobě má jako doktor Jekyll k panu Hydeovi, je až nepochopitelné, jak úspěch první části způsobil Muschiettimu naprostou ztrátu soudnosti. Jednička nepředstavovala ani zdaleka bezchybný film, šlo ale o důstojné a sympatické zpracování geniální předlohy. To Kapitola 2 vypadá a funguje jako předražené brakové béčko s šílenou stopáží, trapnými dialogy, mizernými triky, do očí bijící režijní toporností a nevýrazným herectvím, zavedená herecká esa nevyjímaje. (Jessica byla sice pro roli Beverly jako stvořená, ale její přítomnost filmu nepomohla.) Režisérovi se snímek rozpadl pod rukama, nedokázal do něj dostat ani špetku atmosféry a působivosti. Škoda mluvit, Stephen King bude ale na podobné konce svých předloh zvyklý. Celkový dojem: 20 %. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jako v pripade prvniho dilu, nebylo to spatne, mohlo to bejt lepsi, na knihu to nema. Zatimco u prvniho dilu jsem mel dojem, jak kdyby si tvurci vzali z knihy jen to nejzasadnejsi, tady mi prislo, ze dej z knihy si prevzali hodne volne a lekacky si delaj vicemene po svym, bud uz si knizku tolik nepamatuju, nebo se ji proste tak dusledne, jako u prvniho dilu, nedrzeli. Co se tyce stopaze, nevadi, film ani chvilku nenudi, navic co si budem povidat, ono by to sneslo i delsi stopaz, ale je fakt, ze prvni cca. hodinka je trochu rozvleklejsi a sla by prostrihat. Co se tyce lekacek, je jich tu dost, ale pusobi trochu oldschoolove a spis se jede na nechutnost a triky, nez vylozene vystraseni divaka, takze ve vysledku to je krvavy, nechutny, prachy jsou na tom videt, ale tech trikovejch zaberu tu je skoro az moc a obcas to je spis usmevny. Co se tyce hercu, je to takovy, jak kdyz na jeden znamej xicht musi bejt jeden neznamej, takze tu mame McAvoye, Hadera a Chastain a pak tri noname xichty, respektive ctyri, ale sedmej looser se pocitat vlastne nemusi. Chastain je fajn, Hader je skvelej, jak kdyby mu to psali na telo, McAvoy az moc pripomina silence, ale v pohode a prekvapive fajn je Ransone. Ale Ryan je naprosto tragickej. Skarsgard je fajn, ale paradoxne je mnohem strasidelnejsi bez masky, coz tu je bohuzel jen tak minutu, jinak jeho makeup je furt lehce usmevnej. Taky je fajn prolinani s minulosti a detskejma hercema, klidne to takhle mohli mit uz v prvnim dile. Takze celkove jsem spokojenej a i kdyz bych asi mel nadavat, ze me to nevystrasilo, ja si to uzil, takze neni duvod nedat 4* a pripadne "ultra" sestrih obou dilu rad skouknu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na druhé části To je špatné vlastně to, že režisér ji chce natočit stejně jako první díl. Jenže dospělí v podobném světě nedokáží fungovat tak dobře, jako děti. Pro ty je ten svět prostě určen. To mystično a fantastično čerpá tu atmosféru právě z toho, že jako děti jsme ten svět vnímali stejně. A právě proto se první díl To nebo třeba Stranger Things tak podařili a jsou tak oblíbené. Takhle nemám těm šílenostem na plátně vůbec důvod věřit. Naopak si myslím, že se scénárista zhulil a psal, co ho prostě napadlo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skutečně nerozumím tomu, jak se u Warnerů povedlo prosadit skoro tříhodinový horor! (podle Imdb 169min). Původní sestřih prý měl skoro 4 hodiny a ačkoliv v zásadě nemám problém s dlouhými filmy, hlavní slabinou druhého To je rozhodně jeho délka a rozsekané na dvě části by to možná fungovalo lépe. Pro studio proslulé rozsekáváním filmů (Hobbit, HP 7) nepochopitelně nevyužitá marketingová příležitost. Mimo délku stopáže ovšem prakticky nemám ani tentokrát výhrad a fascinuje mě, jak se režisérský rukopis Andyho Muschiettiho patřičně vytříbyl (od dob průměrové Mama). Samozřejmě to má co dělat i s tím, že rozpočet byl na poměry hororů velice štědrý a jelikož jsem před měsícem viděl Řbitov zvířátek (a mohu porovnat i s jinými kingovkami z nedávné doby, kupříkladu suprové Geraldovy hry), jasně vidím jak se oproti To jedná o chudé příbuzné. Největším tahákem druhého dílu bylo samozřejmě sympatické obsazení (ano, Bill Hader je nejlepší) a toho se také dovedlo využít na max, McAvoy doufám bude v podobném přívalu rolí pokračovat. Pennywise je vlastně pořád fajn, málokdy otrlejšího diváka vyděsí, nýbrž spíše šokuje odpornými a nechutnými záběry, Bill Skarsgard už si však může náležitě odpočinout, jeho klaun se už dosyta vyčerpal. Umím si představit kompletní dvojdíl, jímž nyní režisér vyhrožuje? Spíše ne, druhé To působí jako prodloužená verze, která měla být spíše k dispozici až na VoD. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (52)

  • Jay Ryan (Ben), predtým, než sa mu rozbehla herecká kariéra, pracoval ako klaun. (Pat.Ko)
  • Ve filmu bylo k natočení ikonické koupelnové scény použito rekordních 5 000 galonů falešné krve (nejvíce pro jakýkoli film vůbec). (Trajektt)
  • Scéna so svetluškou je navrhnutá tak, aby odzrkadľovala kanalizačnú scénu z prvého filmu. (EvilMatus)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

29.08.2019

Již ve středu 4. září 2019 multiplexy Premiere Cinemas Praha a Olomouc předvedou zbrusu nový koncept akcí PREMIERE HORROR NIGHT s předpremiérou hororu To Kapitola 2. PREMIERE HORROR NIGHT je filmový… (více)

Reklama

Reklama