Reklama

Reklama

Pojďte si hrát

Trailer
Mexiko, 2012, 87 min

Beth a Francis, mladí manželé, si užívají společné dovolené a objeví krásný, velmi vzdálený ostrov. Beth je těhotná, a tak si chtějí užít své poslední prázdniny ve dvou před tím, než se jim narodí miminko. Po příjezdu na ostrov však zjišťují, že je kolem spousta dětí, ovšem dospělí jaksi chybějí. Zpočátku to přisuzují účasti na nedávném festivalu, jenže jim brzy dochází, že se děje něco zlověstného. Pokud se ti dva chtějí dostat z ostrova živí, budou muset ustát neuvěřitelný teror a udělat nepříjemná rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten, který kráčí mezi řádky, si skáknul na nákupy do Tijuany a začal kráčet mezi slumy, takže už žádný popkorn, jen banda otravných, agresivních cigánských fakanů, co by zasloužili pomlít do fajitas. Mejk jsem neviděl, a tak se budu dále nesmírně erudovaně, velkohubě a grafomansky vyjadřovat pouze k rymejku. Tak si dodělejte, co máte, abyste se mohli dokonale soustředit na hloubku mého komentáře! Takže, ehm, byla to stopesosová, neorginální, nudná coñovina. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Come Out and Play neurazí, odkaz svého španělského originálního předchůdce ze sedmdesátých let nijak výrazně nepošlapává, ale prostě nevidím důvod, proč to bylo točeno znova. Ten film je hrozná zbytečnost - Who Can Kill a Child? není trikový snímek, který by do dnešních dnů zestárnul, a o žádný jiný upgrade se Makinov také nepokouší, takže invence opravdu nulová. Znepokojivou atmosféru slunečného ostrova vraždících dětí, kterou se pyšnil originál, se sice v náznacích sem tam zopakovat podaří, ale intenzitou děsu se to prostě vůbec nechytá. Tři hvězdy sice dám, ale i tak to aspiruje na cenu o nejzbytečnější horor roku. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú verziu "Who Can Kill a Child?" si už síce nevybavujem úplne presne, ale naisto viem, že v tomto prípade sa určite nejedná o nijaký výrazný posun k lepšiemu. Na jednej strane to síce nebolo úplne zlé, pretože nakrútené je to slušne, takmer vyľudnené prímorské mestečko obývané vraždiacimi deťmi malo svoju peknú atmosféru (nostalgicky som si spomenul na moju obľúbenú klasiku Kukuričné deti) a záverečná minivyvražďovačka medzi deťmi a hlavným hrdinom taktiež potešila, ale nestačilo mi to k spokojnosti. Režisér sa podľa môjho názoru zosral a neodvážil sa ani trochu zariskovať, takže gorescény nestoja takmer za nič, vraždy sú často ukazované len v rýchlych zostrihoch, príp. sú úplne mimo záber a to je obrovská škoda! Najviac na celom horore ma pobavila pasáž, v ktorej sa deti zabávali s mŕtvolami, presnejšie s časťami ich tiel, síce už neviem, či to bolo aj v originálnej verzii, ale bolo to rozhodne zaujímavé. Plus sem tam fajnový pohľad na zohavenú mŕtvolu... a to je asi aj všetko. Je to pre mňa dosť veľké sklamanie a jednoznačné nevyužitie dobrého námetu, viem si totiž predstaviť ten masaker, keby sa toho chytil niekto schopnejší. Takže priemer, najlepším moderným "detským" hororom pre mňa aj naďalej ostáva britský The Children. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak tento remake nevyšiel, s mrazivým a atmosférickým originálom z r. 1976 sa nedá moc porovnávať. Spoilery. Je nakrútený neprofesionálne, má problémy so strihom i vedením hercov. Tvorcovia nezvládajú základné technické aspekty kinematografie. Zápletka nie je zlá (Boh múch vs. Kukuričné deti) a napätie je relatívne dobré vďaka dvojici zahraničných (amerických) turistov na cudzom ostrove, kde vzniká jazyková a mentálna bariéra. Ale rozhodne to nie je žiadny hororový zázrak. Film dostane ako-také gule až na konci a to už je neskoro. Do toho tony diletantských klišé (pred finále pohľad na more. Nikde žiadna loď. A „zrazu“ sa v najnevhodnejšej chvíli objaví a razantne zasiahne do deja.). Ale ono to celkovo nemá v podstate žiadny zmysel (decká vraždia bez sekundy váhania každého dospelého, na akého natrafia, ale hrdinov nechávajú dlhodobo žiť a ešte im pomáhajú priviazať loďku o mólo). Najhoršia je však ústredná manželská dvojka. Nechutne nelogicky konajúce postavy. Nesympatické, miestami až vyložene blbé. Mimoriadne nepohotové/neflexibilné, sú zmätené a čudné, reagujú vyložene proti najprimitívnejšej logike, k dispozícii majú samopal, vysielačku a auto, napriek tomu nedokážu situáciu zvrátiť vo svoj prospech. Takýmto postavám sa nedajú držať palce. 30 %. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má podobnou výpovědní hodnotu asi jako zdejší bodový systém. Nejasnou a poněkud zbytečnou. Těžko říct, co stálo za Makinovým nápadem zremakovat španělskou klasiku tak, aby jeho verze vypadala úplně stejně, navíc bez veškeré invence (těch pár uřezaných hlav a vyvrhnutých obětí se nepočítá). Originál přečkal několik dekád a těší se stále větší pozornosti, po remaku se však už po několika týdnech slehla zem. Trochu škoda, když vezmu v potaz syrovou kameru a pocit reálu lezoucího až za nehty. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dovolenkujúci manželský párik si urobí výlet loďou na odľahlý ostrov, kde však zisťujú, že je podivne obývaný a nie sú tu žiadni dospelí. Kým sa stihnú rozkukať a uvedomiť si o čo ide, začnú byť v ohrození aj oni. Áno, ide o ďalší film s vraždiacimi deťmi; tento je ale remakom "Who Can Kill a Child?" z r. 1976, ktorý som však doposiaľ nevidel, takže sa porovnávaniu vyhnem. Po polhodinovom rozbehu a obhliadaní dovolenkovej lokácie manželskou dvojicou sa konečne predstaví ostrovné tajomstvo, vďaka čomu pekne zhustne atmosféra a pohodové dianie sa začne meniť na nevyhnutný survival. Ten je natočený vcelku zručne a napínavo, aj keď báť sa tu akosi nedá a chýba aj výraznejšia brutalita, takže ostáva hlavne znepokojivý dojem, ktorý však môže byť u ľudí znalých originálu nakoniec ešte slabší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Francis so svojou tehotnou manželkou prichádzajú na malý ostrov. Chce aby bola svedkom veľkolepého karnevalu. Niečo však nie je v poriadku. Ostrov je až na malé deti úplne opustený. Kde sú všetci dospelí?? Vždy som obdivoval režisérov, ktorí mali odvahu natočiť horor s malými deťmi. Príde mi to totiž zvrátené viac ako by bolo treba. Makinov vytvoril snímok, ktorý bude mať úspech len z polovice. Základ filmu je položený na atmosfére, vyvolávajúci pocity obáv, "už už" sa niečo stane. Ale, je to akési, nemastné neslané. Jednorázovka - 50%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedná se o další z řady antikoncepčních snímků, který však jaksi postrádá hlavu a patu, takže s konkurencí typu The Children, Eden Lake nebo Ils se to nedá vůbec srovnat. Řekl bych ve zkratce, ale ono toho víc není - mladý, ještě k tomu těhotný pár připluje na odlehlý ostrov, kde není ani živáčka, jen občas vystrčí hlavu nějaký ten hispánský svišť s připitomělým výrazem a krvelačným pohledem. Co bude následovat, už si domyslíte. Mírně znepokojivé, trocha atmosféry, trocha gore...prostě tak tak průměr. Doporučuju více atmosférický originál, i když dějově jsou snímky naprosto totožné. 65% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nie že by to bolo vyslovene zlé, ale radšej mám remaky, ktoré sa snažia byť aspoň trochu odlišné od svojej predlohy a pokúšajú sa do príbehu vniesť štipku inovácie, než tie, ktoré sa od A po Z verne držia originálu a v podstate len vymenia herecké osadenstvo, maximálne niektoré scény vylepšia vďaka novodobým filmovým technológiám, čo je aj prípad Come Out and Play. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Když po dokoukání tohoto filmu jdete nakoupit, venku na hřišti je cca 10 dětí a člověk nikde nevidí žádného dospělého, tak je to fakt blbý pocit. :) Nicméně, Come Out and Play mě zklamalo i potěšilo. Zklamalo mě slabším rozjezdem, kdy film pořádně začíná až někdy v 20 minutě. Také že jsem od toho čekal malinko více, ale to už je můj problém. Naopak mě Come Out and Play potěšilo dějem od cca 30 minuty. Začíná totiž pomalu ale jistě nabírat na obrátkách a při vcítění do kůže hlavních aktérů, kteří mimochodem jsou sympatičtí, to opravdu není nic záviděníhodného. Děti jsou až děsivé, brutální, bez známky slitování a i když film má vcelku pomalejší tempo, tak vzrůstající atmosféra je krásně cítit. Posledních 10 minut je parádních, možná pro někoho předpokládatelných ale osobně to s Beth jsem nějak nečekal a opravdu. Brrr... Malinko mě sice mrzí, že není nějak vysvětleno více z čeho to celé vzešlo, nicméně asi nemohu mít vše. :) Krásných 55% u mě, dalo se z toho vytřískat podle mě daleko více, ale i tato forma má své klady a až mrazivé okamžiky. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

.. Obsah : "Novomanželský pár Beth a Francis" .. ??? .. hmm .. vždyť čekali své třetí dítě! (čas 00:59:35) ... ()

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

Remake filmu: ¿Quién puede matar a un niño? (1976, Španělsko) a hodně podobný film, který doporučuji shlédnout je: Ils/Them (2006, Francie) ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

U hororu se mi stává celkem často, že si přeju, aby všechny kladné postavy umřeli co nejbolestivější smrtí, protože většinou vyzařují auru, která dokáže člověka neskutečným způsobem nasrat. Co se týče Come Out and Play, tady jsem přál smrt i režisérovi rýmejkujícímu film nepotřebující rýmejk. Jediné co mě při sledování takto výjimečně nestrašidelného hororu znepokojilo, byla radost jakou jsem cítil, když hlavní hrdi... postava na konci porcovala ty hispánské spratky. Žánrově podobným hororům The Children, Ils nebo Eden Lake nesahá tento Mexický omyl ani po kotníky! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem o třech hvězdách, ale zůstanu jen na lepších dvou. A to z toho důvodu, že to celé vlastně bylo vcelku o ničem. Jen nepřetržitá jízda s tlupou odvážných děcek, po jejímž skončení ani nevíte, proč jste se na to vůbec dívali. Původní film jsem neviděla, ale možná to napravím a pozornost tomu časem věnuji. Za srdce mě to nechytlo a do děje mě to taky za celou stopáž nevtáhlo. Jednoduše zkouknout, zapomenout. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Postavy sa aj na štandardy žánru správajú s ohromujúcou hlúposťou, zatiaľ čo režisér Makinov sa opakovane snaží dolovať napätie z pomalého prikrádania sa k svojim hercom s kamerou. Je to nuda. 3/10 ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Zmařenej potenciál.. mohl z toho bejt kvalitní antikoncepční film kdyby se tam dělo něco pořádnýho.. takhle jenom chodili po ostrově sem a tam a něco málo se začlo dít až ke konci.. tentokrát musim naprosto souhlasit se zdejším hodnocením, víc si to určitě nezaslouží.. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(55/2013, DVDRip) / Originál som nevidel, takže asi chvalabohu nemám a nemusím s ničím porovnávať. Filmu chýba to hlavné, atmosféra strachu. Tu sa dostávame k základnému problému. Keď už sa tedá koná situácia s vraždiacimi detvákmi, je nutné aby z nich išiel strach. Bohužiaľ sa koná nuda. Decká sa teda tvária priblblo ale to je asi tak všetko. Záver o ničom. Frajerský znejúci režisér Makinov (kto to vôbec ako má byť?) by si mal skorej trúfnuť na nejaký vlastný kúsok. (4/10) ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Kukuričné deti prestalo baviť kukuričné pole a presťahovali sa na mexický ostrov. Predsa len sa tu môžu viacej vyblázniť, poprípade zaskákať si i do mora. Chýbala mi tu pointa resp. lepšie vysvetlenie čo ich to vlastne posadlo. Vraždy sú celkom chutné, ale je ich tu ako maku a keď už pozerám nejaký Children horror chcem toho viac. Atmosféra celkom ujde, hudba je mrazivá ,deti sú nepríjemné ale spokoný určite niesom. Súhlasím s užívateľom ricci.s , že najlepší "detský" horor aký som za posledných 10 rokov videl je ten britský "The Children". ()

Reklama

Reklama