Reklama

Reklama

Dobrodružství Hucka Finna

  • Německo Die Abenteuer des Huck Finn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hucka Finna vychovává vdova Douglasová se slečnou Watsonovou. V domě slouží černošský sluha Jim. Huck spořádaně dochází do školy a kostela. Jedinou radostí jsou pro Hucka společně strávené chvíle s nejlepším kamarádem Tomem Sawyerem. Když se ve městě objeví Huckův chamtivý otec, alkoholik, který si činí nárok na Huckovo jmění, je jasné, že idyla malého města končí. Huck se dává na útěk. Doprovází ho Jim, který se snaží uprchnout před otroctvím. Vydávají se na dramatickou plavbu po dravé řece Mississippi do Ohia, kde otroctví neexistuje. V patách jim je nejen Huckův otec, ale také tři lovci otroků. Huck prožívá nejnebezpečnější dobrodružství svého života... (Magic Box)

(více)

Recenze (7)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kapitola z dobrodružstvích Hucka Finna. Je to jeden z těch filmů, ve kterých vystupuje sám autor, v tomhle případě Mark Twain. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ak by som nevedel, že je to nemecká produkcia, tak by som tipoval, že ide o klasicky americkú. Od spracovania, obsadenia cez kameru a kulisy až po vtipné gagy. Z tohoto pohľadu príjemné prekvapenie. Horšie je to už vernosťou predlohy, ktorú si autori prispôsobovali, ako chceli. Hlavne charaktery postáv by sa prekrucovať určite nemali. Uznávam ale, že niektoré novoty mali svoj šmrnc. ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Moc povedený rodinný film. Krásné lokace, vtipný a zároveň napínavý děj (pro ty kdo tento příběh neznají). Představitelé Hucka a Jima jsou velmi sympatičtí. Otrok JIm je pro mě konečně sympatická afroamerická postava, jen více takových. ()

omega_SK odpad!

všechny recenze uživatele

Aaaaach jo ..... to zas náckové cosi dobabrali ... im by som normalne zakazal filmovat ..... co film to hruza ... dobrych nemeckych filmov je este menej ako šafránu ()

huhuhu783 

všechny recenze uživatele

Nezbývá než poděkovat německým tvůrcům za to že točí filmy podle Twaina(nejen podle něj) a tak když to probírají fagoši ve škole,tak jim to člověk pustí a oni aspoň ví vo co go. Dík za to :-) ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Německé pokračování Tom Sawyera , klasicky zpracováno. Knížku jsem nečetl, tak nevím, zda je závěr filmu stejný (doktor, který ošetří Jima na lodi, je Mark Twain). Huckův chamtivý otec, alkoholik, který si činí nárok na Huckovo jmění vzhledem připomíná Syriuse Blacka. Ale to byl - narozdíl od zhýralého tatínka - klaďas. ()

Reklama

Reklama