Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V období před konáním všeobecných voleb dojde k rozsáhlé průmyslové havárii v Teesside, která si vyžádala devatenáct mrtvých a vyvolala otázky týkající se bezpečnostních postupů americké petrochemické společnosti PetroFex. Britský premiér prohlašuje, že od společnosti získal požadované kompenzace, ale při jeho návratu z jednání s vedením PetroFexu jeho letadlo havaruje v Atlantiku za záhadných okolností. Vicepremiér Tom Dawkins (Gabriel Byrne) přebírá vládu. Během vyšetřování ve snaze najít pravdu a spravedlnost pro oběti, odhaluje spiknutí v samém jádru politického systému. (mac000)

(více)

Recenze (6)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DOSTANEŠ SE NA VRCHOL A PAK ZJISTÍŠ, ŽE JE TO VLASTNĚ JENOM POLOVINA“...... /// Zničující exploze v továrně firmy Petrofex a smrt premiéra při letecký nehodě. Příběh se okamžitě rozjíždí (žádný zbytečný plky) a premiérem se stává Tom Dawkins, válečnej veterán a politik, kterej má (ještě) víru. Seriál je plnej chobotnic vztahů mezi politikou a soukromým sektorem a ,,těma dalšíma“, co jsou ve hře o moc. Politikaření, kde je třeba si tvrdě krejt záda se postupně mění v drama o pátrání po vrahovi, roli Iránu a Petrofexu v celý kauze a těch všech informací je opravdu hodně. Navíc nahuštěnejch do 4 epizod…. což je dobře. Nebo špatně? Politicky zajímavej seriál, ale mám obavy, že osoba čekající ,,jen“ nějaký spiknutí bude zklamaná. Já třeba čekal hlubší nakouknutí do zákulisí nejvyšší politiky, a ne jen, že premiér ,,tvrdej chleba má“. Jo, jako dobrý. Fajn tempo i příběh. Ale něco, vo čem bych pak mohl říct: ,,jo to jsem viděl v tomhle seriálu“ mi tady chybí. 3 a ½ . Zaslouženejch! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na filmy, kde premiér zbavuje svět zla. 2.) Ještě furt věřím, že demokracie má větší sílu než petrodolary. 3.) Thx za titule ,,long2375“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Gabriel Byrne a Dina McKee na mě jen mrkli a já jsem pochopitelně hned skočila do hodně kalných politických vod, které mi moc blízké nejsou, ale co bych pro ně neudělala. Přiznám se, že jsem se občas i topila, ale jinak jsem byla celkem spokojená i když všechny zákulisní manipulace, vydírání a celkový humus je všeobecně známý fakt, který je víc než jen nechutný. Tudíž mě ani závěr téhle málo známé minisérie tolik nepřekvapil. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"I'm not a leader," vzpouzí se úvodem Tom Dawkins. A zhruba u toho se mělo zůstat; odpískat to ještě dřív, než nás tahle ukrutně necharismatická tvář jakože začne přesvědčovat o opaku. Už jen samotnou whipovu reakci na ona slova - indikující, že snad náš pan vicepremiér zaručuje stabilitu a koule - totiž lze s odstupem času považovat tak akorát za nepovedený vtip. Daleko věrněji Dawkinse popsala jedna kritická (mini)recenze na stránkách Guardianu, která jako hlavní znak Byrneovy postavy vypichuje "pained absentmindedness of a man with an undiagnosed urinary tract infection". A přesně takhle se přece vždy zaručeně pozná premiér jednající uprostřed (hádám) nejtěžší krize, jakou kdy Velká Británie zažila. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Moc fajn zalezitost. Zejmena prvni dva dily jsou primo paradni. Ke konci to uz trosku zavanelo moralizovanim, ale v ramci souvislosti to do celku sedlo. Co me bavilo nejvic, byly hercke vykony, charisma zucastnenych hercu/postav a napeti stridane sympaticky jedovatym humorem zalozenem na povedenem scenari. ()

kedu 

všechny recenze uživatele

televizní minisérie ze zákulisí vysoké politiky a obchodu je výsostnou moralitou, balancující na samé hraně infantilního kýče, snažící se vše zachránit poslední informací v samém závěru čtvrtého dílu, kdy je víceméně jasné, že pan sympaťák G. Byrne, byl těmi ošklivými ambiciozními kolegy "odstřelen"... Britové umí sdělit své názory na politiku jakmile jde o satiru - například kongeniální série Jistě pane ministře - premiére, ale v případě dramatu umí jen inscenovat, svítit, naplácat na obličeje masky a vytvořit iluzi debaty v britském parlamentu (za to dávám tu jednu hvězdu). Jinak je to naprosto o ničem. Hlavní hrdina by mohl být stejně tak stupidní, jako John Rambo nebo naivistický pohádkový princ Bajaja a on doopravdy je. To je prostě k pláči, když se média rozhodnou tvrdit, že politik ve své vrcholné funkci je schopen dělat slušnou politiku, myslet na své voliče, být odpovědný a podobně. Zajímalo by mne, jak se ke své postavě vyjádřil samotný Gabriel Byrne, kterého si pamatuji z velmi dobrého filmu Wima Wenderse Linie násilí - The End of Violence, kde byl ve své roli naprosto stejně charismatický, ale na rozdíl od role superpoctivého premiéra i věrohodný, byť měl za úkol ztvárnit postavu jednoznačně kladnou, ale postavenou podobně jako v roli premiéra do pozice člověka, který může dělat "zlé" věci... Dnes prostě filmy o politice jsou ubohé náznaky snahy něco sdělit. Asi jsou tvůrci takových děl více než je zdrávo nervózní ze svého strachu z odpovědnosti za to, že ovlivňující nepříliš přemýšlivé diváky a nechtějí mít na svědomí nějaké "probuzení" z toho krásného, médii pečlivě hýčkaného snu, že "elity mají vše pod kontrolou, nemusíte se bát - důvěřujte nám". Pokud by Sevret state mělo být o něčem, muselo by být o podstatě věci a tou je holá skutečnost, že peníze, moc a sex hýbou světem Západu mnohem více než je zdrávo, že lichva je důležitější než porozumění, že propaganda je významnější než pravda a že politik je asociální hovado neschopné si přiznat pravdu o tom, že je asociálním hovadem. Myslím, že nejlepší možné řešení by bylo ve filmu o tom, přestat být politikem - takévé filmy naštěstí existují, takže snad ještě není našim dnům konec a můžeme doufat v lepší zítřky v podobě seriálů o tom, čeho všeho je opravdu schopen britský premiér:-) - například si vybavuji vynikající tv film: Page eight - vřele doporučuji, protože tam je britský premiér zobrazen mnohem věrohodněji. ()

pee-jay 

všechny recenze uživatele

minisérie BBC * parlament, tajné služby, bankéři a rafinérky * dobře napsaný, konečně se projednou víc sdílí informace namísto citových výlevů * levá zadní Gabriela Byrnea a vlastně všichni dobře, zejména Chareles Dance potěší * nejlepší part 3 ()

Reklama

Reklama