Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

S Tomášem Kočkem po stezkách národních parků za středověkými hrady a divokou přírodou. Cyklus putování přírodou navazuje na pořad Návraty k divočině, kde televizní štáb cestoval českými a slovenskými národními parky. Tentokrát ale mapujeme přírodu a divokou krajinu na druhé straně naší hranice. A protože příroda žádné politické dělení neuznává, tak se snahy chránit ji a uchovat v co nejméně dotčené podobě potkávají všude tam, kde národní parky a chráněné oblasti dělí vlastně jen jiná legislativa a čára na mapě. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

je v dokumentárním seriálu opravdu potřeba aby jsme pozorovali jak průvodce seriálem hraje v jeskyni na akordeon? _._._._._._._ edit ( 25.12. 2012 ): po vícero dílech se odhodlám rozvést svůj komentář, rozhodně oceňuji snahu přiblížit ty méně známé národní parky, technická stránka logicky není na takové úrovni jako u dokumentů vznikajících víc na západ a to je podle mne plus, neboť člověk o to víc dostane okamžitou touhu vypravit se na podobná místa. Přesto si někdy jinak výborný průvodce bere na obrazovce až moc prostoru a ani některé další stránky nejsou dokonalé ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Charismatický Tomáš Kočko provádí pořadem, jehož námět je chvályhodný a stále je ho v našich televizích nedostatek, pokud se jedná o naši provenienci. To, že zpracovává prostředí, jež je nám tak blízké, je dalším vítaným aspektem, poněvadž podobných pořadů není mnoho. Je to sice o chloupek slabší než Návraty k divočině, avšak přesto se jedná o skvělou podívanou, při níž se divák leccos dozví a navíc si vyslechne pěkné písně interpretované Tomášem. Pro mě byl zajímavý díl rozhodně ten o Tatranském parku, neboť ze slovenské strany jej znám jako své boty, avšak z polské ne, tudíž veškeré záběry na panoramata Tater či různé jiné ukázky z tohoto národního parku mě velmi zaujaly. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ano, Kočkův hudební doprovod je oživením tohoto jinak skvělého dokumentárního pořadu ostravské redakce ČT. Vkusně a s citem slovem doprovázené nádherné obrazy z míst kam bych se rád jednou podíval lákají k výletu do přírody. A to je jistě smysl celého pořadu. Objevit pro diváka zajímavá místa na Zemi pohledem zkušené, profesionální kamery. Díky Tomáši s kolektivem, jen tak dál. Druhá serie dokumentů, oproti první (Návraty k divočině) je kvalitativně ještě lepší. Zasloužíte si divácky zajímavější časový prostor na ČT2, než je 2. hodina ranní, byť se jedná o reprízu. Pražáci z programové redakce ČT2, styďte se. I repríza takového pořadu si zaslouží na ČT2 atraktivní čas mezi 19.00 a 22.00 hodinou. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Po všech dílech musím uznat, že se jedná o mimořádně podařený seriál, ukazující nádherné národní parky, o kterých jsem mnohdy neměl ani tušení. Kočko jako průvodce je lepší než v předešlém seriálu a daří se mu navštěvovat opravdu zajímavá místa. Hned bych se tam všude rozjel. ()

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o národních parcích našich sousedů. Krásná příroda, zajímavé povídání a charismatický průvodce jsou zárukou dobrého naladění na cestu do divočiny, ať už jedete do Tater nebo jdete na procházku do nejbližšího lesa. Nejlepší je pro mě díl Sächsische Schweiz, ale to je asi tím, že k téhle krajině mám zvláštní vztah a rád se tam vracím :) ()

v.pohode 

všechny recenze uživatele

Tohle je paráda! Každý díl něco dal. A Tomáš je sympaťák a výborný průvodce krajinou. Za mě nejlepší díl byl o Saském Švýcarsku. Ale každý díl stál za to! ()

Reklama

Reklama