Reklama

Reklama

Sole nella pelle, Il

  • USA Summer Affair (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Příběh novodobých Robinsonů, které jejich zapovězená láska přivedla až na opuštěný ostrov.
Zkraje léta se Lisa (Ornella Muti), obklopena svými spolužáky, u moře setká s vyznavači nudismu. Mezi nimi se jí zalíbí mladý hráč na kytaru, Robert (Alessio Orano). Lisin otec, mocný a bohatý automobilový průmyslník, ale nechce o takovém vztahu ani slyšet. Vzdor tomu se oba mladí lidé vydají s malou plachetnicí na moře, kde nedaleko liduprázdného ostrova najedou na mělčinu. Nečekané dobrodružství otevírá dychtivě dveře dalšímu milostnému sbližování, v tu chvíli už ale Lisu hledá policie a dokonce i armáda! (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Chyba je, že je film pokládán (anebo řazen) za drama. Je to totiž devadesátišestiprocentní romanťárna s dobře natočenými pseudomilostnými hrátkami ústřední dvojice. Existuje zřejmě dvojí sestřih, a bohužel častější (a také v mojí filmotéce) je ten kratší, cca 84 minut. Podle všeho v něm chybí některé "odvážnější! záběry. Mladičká Ornella se tu předvádí nahá nejvíce ve vodě (plavba "delfínů" proti slunci). Kouzelná je část, kdy se schová v jeskyni a vyhazuje ven mokré části oblečení, a pak váhá... Pokud kolega Karlos80 viděl delší verzi, možná v ní došlo i na ten zmíněný sex, v krátké verzi se tomu ale autoři šikovně vyhnuli. Ornella Muti nikdy před tím a pak už ani nikdy po tom nebyla tak krásná. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Že je láska mnohdy slepá, o tom se mohla na vlastní kůži přesvědčit šestnáctiletá Ornella Muti (na svůj věk rozhodně nevypadala!) ve svém teprve druhém filmu. "Il sole nella pelle" je vkusně a svěže natočená smyslná free-love romance, o první velké lásce sotva dospělé Lisy, dcery bohatého automobilového magnáta, ke staršímu docela sympatickému hippie kytaristovi. Jak tohle všechno může jen dopadnout? Tipnete si? Natrvalo se mi vryli do paměti všechny ty nádherné scény z malebného opuštěného a odlehlého ostrova a z pláže především (první společné koupání na adama - co to dalo práce než se Ornella schovaná v jeskyni dala přemluvit, než se zbavila ostychu a studu), první sex, malování na nahá těla atd. Velmi dobrá, mladá a nádherná Ornella (role šitá této herečce s jedinečným sexappealem přímo na tělo - vzhledem k jejímu věku). Ornella (taková italská Brooke Shields, ale s daleko větším talentem), si zároveň před kamerou střihla své úplně první nahé scény, dalo by se říct že to byl odvážný krok směrem ku-předu - k její filmové slávě. Špatný nebyl na druhé straně ani její partner Orano (později oba vytvoří skutečně reálný pár - kdy svojí jistě velkou lásku a krásný vztah zpečetí svatbou) - když už nic jiného, tak jeho tvář byla rozhodně zajímavá. Ocenil bych ještě dobrou kameru a velmi dobré hudební skóre, jakožto důležitou-nedílnou součást tohoto hezkého a milého filmu. Točilo se na Ponze. Podobné filmy; "Modrá laguna", "Endless Love", "Senza buccia", "Dedicato al mare Egeo" nebo "Eden no sono". Stojí za shlédnutí, i když film vás asi dvakrát moc nepřekvapí, tak nudit se při něm určitě nebudete. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama