Reklama

Reklama

Hra na lásku

  • Itálie La stanza del vescovo (více)

VOD (1)

Je léto 1946 a Marco Maffei (Patrick Dewaere) se bezcílně plaví na své jachtě po jezeře Maggiore. V jednom z přístavů potká stárnoucího právníka (Ugo Tognazzi), který se mu hrdě přestaví jako Temistocle Mario Orimbelli, a pozve ho na večeři do svého domu na druhém břehu jezera. V letité monumentální vile Cleofe, jež se nikoliv náhodou jmenuje stejně jako právníkova žena (Gabriella Giacobbe), žije ještě o mnoho let mladší Orimbelliho švagrová Matilda (Ornella Muti), vdova, která byla za války distančně provdána, a svého manžela Berlusconiho, nyní úředně prohlášeného za mrtvého, nikdy neviděla. Marcovi je na noc nabídnut nejhonosnější pokoj, zrovna ten, který před mnoha lety obýval biskup, než utonul v jezeře. Tady ho před spaním navštíví Orimbelli, žádající, aby s ním směl příští den odplout na menší výlet. Mladý muž před usnutím pozoruje protější rozsvícené okno, za kterým se svlékající se Matilda necudně hladí. Jaká další překvapení ho tady ještě čekají? (dopitak)

(více)

Recenze (12)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Začátek jako komedie, prostředek jako rozpustilá komedie (Tognazziho stará je typickým příkladem manželky, o které se vypráví ty nejdrsnější vtipy), dále přechází v očekávanou milostnou romanci a neočekávanou detektivku. Erotiku obstarají Dewaerovy švýcarské milenky, dech zrychlí i koupající se Ornella v průhledných bílých plavkách! Symbol utajované touhy par excellence. Hra na lásku je dlouhý, pomalu plynoucí film, odehrávající se v nádherném prostředí na a v okolí jezera Maggiore. Viděno v italském originále s anglickými titulky, a pro všechno výše shrnuté i další neuvedené klady jasný tip pro filmový klub ČT. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film Hra na lásku opsat jedním slovem, použil bych k tomu přídavné jméno DIVNÝ. Místy je to celkem vtipný, líbila se mi ta explicitní ženská nahota, ale jinak je to od začátku do konce jaksi zvláštně neuchopitelný… Všichni se tu chovají…prostě divně, nepochopitelně. A takový je i finále a celkový vyznění filmu. Jako by ho měl na svědomí spolužák, jehož způsob uvažování pro mě byl vždycky španělskou vesnicí. P.S.: Z kategorie nevysvětlitelného jsou pro mě i detailní záběry na tvář Ornelly Muti. Ta holka byla nebetyčně nádherná, a jestli měla jedinou vadu na kráse, tak to byly takový tmavý mapky na pleti v obličeji, což měl kameraman potřebu bůhvíproč opakovaně vyzdvihovat. Snad aby nás tak nemrzelo, že jsme se tehdy neplavili kdesi poblíž. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Má milá má palubu, boky i ráhnoví... vše, po čem chlapi touží. Muži dá svobodu, na ní si pohoví... v kleci se námořník souží.“ Na vlnách se houpající příběh je plný překvapení, nahoru, dolů. OKÉNKO ŠALUPY: [][] V čem všem jsem se spletl? ≈≈ Vlezlého advokáta Orimbelliho jsem zkraje podezříval, že je gay. Já bloud. K vile a staré rašpli uvázaný dobrodruh se pak urval z řetězu a vyklubal se z něj pábitel s pohnutými životními osudy, univerzální milovník vdaných žen i kamarádových milenek, vražedně (!) sobecký Casanova. ≈≈ Ornella Muti, svůdně se hladící pod krajkovými kalhotkami, nakonec nebyla femme fatale, jen panenka v koutě, ve vleku událostí. ≈≈ Překvapil i rozháraný romantik, charismatický Patrick Dewaere. Místo sklízení sladkých plodů jen jednou uhryzl z hruštiček ... a zvedl kotvy. [][] Nebudeš moje choť... miluju svoji loď!“ Manželka zestárne, i vila zchátrá, ale moře lásky je věčné. Vítr honí vlny po hladině Lago Maggiore, vzadu se bělají vrcholy čtyřtisícovek, v severní části jezera je už Švýcarsko... a tam v každém přístavu čeká na Marca nějaká roztoužená milenka. Dá se takhle plout věčně? Nevím. Já už zakotvil :-). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nevyspytateľná vzťahová dráma, kde je na jednej strane Ugo Tognazzi , ktorý nemiluje svoju cynickú ženu, ale zas miluje všetky ostatné, pokým nie sú jeho manželkami, potom to kúzlo zvodníka a aj príťažlivosti klesá. A na tej druhej strane je Patrick Dewaere, ktorý si užíva slobodu a náklonnosť žien a nechtiac je vtiahnutý do rodinných záležitostí  svojho nového priateľa . A do toho sa pridáva krehká, smutná a na oko bezbranná Ornella Muti, ktorá bola krásnou ozdobou a čerešničkou v tom pochmúrnom svete, plnej pohŕdania, výčitiek a nenávisti. Očarila ma Ornella Muti nielen svojou nevinnou krásou, ale i tou postavou, z ktorej bolo cítiť smútok, žiaľ , ale aj prosba aby sa našiel človek, ktorý ju vyslobodí z toho " vezenia ". Ona nemusela ani nič hovoriť, jej upriamený a uhrančivý pohľad hovoril za ňu. Ale celkovo ma tu herci udivovali takým intenzívnym nasadením ako napríklad Ugo Tognazi, ten striedal polohy od Casanovu cez chlipníka až po vtieravého hajzlíka. Patrick Dewaere a jeho postava v spoločnosti tohto" blázna" sa držala  v celku obstojne a aj keď už vyzeralo, že vybuchne, tak to vždy zahral zo stoickým kludom. Je super, že aj okrem hlavných hviezd, aj ostatní zahrali ukážkovo, takže vyber režiséra bol mimoriadne úspešný. Páčilo sa mi aj to, že najprv to bola také ľahké dobrodružstvo, kde dvaja rozdielny muži hľadali svoje šťastie a potom sa to zvrhlo a malo to nielen detektívne prvky, ale aj  trochu tých dramatických. Ja okrem toho záveru, kde sa mi nepáčilo, že sa skončil dvojzmyselne, lebo nezdalo sa mi, že úmrtie ženy,  ale aj vrah v tomto prípade boli istý. Ale okrem toho nemôžem tomuto filmu nič iné vytknúť, bol pôsobivý a po všetkých stránkach zaujímavo energický. Hádam len tých dramatických a vypätých momentov tu je pomenej, ale zas nemôžem mať všetko. Bol som rozhodnutý dať silné 4*, ale pri jednej scéne, kde silná burka bičovala stromy, vo vnútri viali záclony a celá ta ponurá atmosféra a zvukový doprovod mi pripomenul staré gotické horory. A práve tá scéna zaistila, že dám 5* . ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vilný advokát Orimbelli (Ugo Tognazzi s poněkud lascivním knírkem) mi zpočátku přišel velice dotěrný a také jsem hned neprokoukla jeho úmysly. Chce se dvořit Maffeimu (charismatický Patrick Dewaere), kterému lezl na jachtě pomalu až do spodků, anebo má jiné plány? Ukázalo se, že jediné, co mu chybí, je rozptýlení v náručí vnadných žen a útěk před suchopárnou manželkou kterou mu nebylo co závidět. Krásná a tajemná vdova Berlusconi (Ornella Muti) zde sice nemá velkou roli, ale zato eroticky výraznou. Hra na lásku je komedie s dramatickými prvky, která jistě stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Villa Cleofe je ve skutečnosti Villa Castelli v srdci umbrijských Apenin vedle města Gubbio a slouží jako hotel. (sator)
  • V příběhu jsou dvě lodě: Tinca a Lady. Tinca se původně jmenovala Jamajka a byla záchranným člunem lodě Angeliny Lauro. Loď se později potopila a nachází se blízko přístavu Ranco (Varese). Lady byla šalupa z roku 1898. (sator)

Reklama

Reklama