Reklama

Reklama

Banshee

(seriál)
  • USA Banshee
Trailer 19
USA, (2013–2016), 32 h 32 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell, Lili Simmons, Matt Servitto, Trieste Kelly Dunn, Steve Coulter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(38)

Alan Ball, proslulý tvůrce seriálů True Blood - Pravá krev a Odpočívej v pokoji, přináší nové strhující akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi (Antony Starr), jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová (Ivana Milicevicová), je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci komplikuje skutečnost, že Banshee je prolezlé korupcí a vládne mu amišský suverén Kai Proctor (Ulrich Thomsen), budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese (Frankie Faison) dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit (Ben Cross), newyorský gangster, jehož kdysi obrali. (HBO Europe)

(více)

Videa (167)

Trailer 19

Recenze (410)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Brácha Raye Stevensona (hehe) se jako jeden z nejtvrdších ex-conů mění v drsného šerifa městečka Banshee a vy mu to budete zobat z ruky. Cestou ke spravedlnosti a několika odcizeným diamantům navíc stíhá řešit "rodinné problémy" (i když vlastně ne jeho) a udobřovat se s bývalou milenkou. Proč ne, když to funguje. Hutné bitky, napětí a spousta sexu v zatím jasném seriálovém favoritu mid-seasonu roku 2013 - ta první hodina uteče jako nic. 1. sezóna: Až na jeden, dva slabší díly ve kterých se hl. postavy chovají tak trochu jako ťunťové z Ordinace v Růžové zahradě, je to nesmírná pecka. Finále je zdaleka nejnahláškovanějším seriálovým finišem za hodně dlouhou dobu. Ženám zůstanu věrný do konce svého života, do Lucase Hooda jsem se však přesto bezvýhradně zamiloval. 2. sezóna: Upřímně řečeno jsem indiány nikdy nemusel, takže v tomhle mi Cinemax kápnul do noty a jsem zvědavý na třetí rok s Hoodem. V tom druhém možná bylo více ukrajinců, než by se mi bývalo pozdávalo, a finále je v podstatě okopčená "jednička" v jiných kulisách, ale šlape to. Pořád to funguje, Banshee je v jádru zejména o drsnejch týpcích se vypasenýma svalama a ženách s těly TOP modelek, načež se oba tábory nebojí své přednosti použít ku vlastnímu prospěchu. Zdaleka nejšmakóznější choreografie akčních scén v bedně, teď navíc okořeněná snahou o artovou režii v souvislosti s nadupanou storyline, která z diváka vymačkává adrenalin po litrech. V potu a krvi. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že když mě báječné ČSFD dvakrát odhlásí během nahazování komentáře, že už se mi to po třetí psát nechce. No, bylo to nějak takhle: Nejdřív jsem psal, že je to skvělej seriál. Něco v tom smyslu, že v hromadě sraček současných rádoby dramatických kůl sérošů tohle vypadá konečně dobře. Pak jsem se zamyslel nad tím, že to stejně asi půjde taky do sraček, protože už v pilotu jsem mezi řádky vyčetl, jak si hlavní antihrdina, drsňák až na půdu, začne zase myslet na tu ploštici, která mu před patnácti lety frnkla a jak se z něj nakonec stane dobrák. Pak jsem měl nějakou vtipnou hlášku, na kterou si za boha nevzpomenu a celý koment jsem pak ukončil nějakým amišským pozdravem, který se mi už znovu googlit nechce. Jediný, co si pamatuju je, že jsem ten pilot doporučoval všem, kteří si chtějí trochu spravit chuť u současného dramatického seriálu. ()

Reklama

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Když jsem se začal dívat na tento seriál, nevěděl jsem do čeho jdu a moc jsem od něho nečekal. Ale opak je pravdou. Je to naprostá pecka! Velmi sympatičtí herci, absolutně parádní bitky, občas nějaký ten humor a hlavně super drama. Víc takových seriálů! Největší překvapení tohoto roku. 1.série 9/10 U druhé řady jsem se bál, že si to neudrží tu laťku z té první, ale jsem rád, že jsem se zmýlil. Druhá řada je neskutečný nářez a skoro bych si dovolil i tvrdit, že se ta pomyslná laťka ještě o kousek zvedla. Zvláště po posledním díle druhé řady, ten je neskutečně kule rvoucí! 2.série 10/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Série 1-3 (2015): Zatím odvysílané tři série jsem sice smlsnul jako malinu, ale zpočátku jsem z toho nebyl úplně nadšený. Závěrečné díly první série to ovšem nakoply a už jsem se vezl s pozitivním názorem na seriál až do konce. Rozhodně to má svoje mouchy. Tou největší je přehnaná akce a místy až nerálné bitky a konfrontace. Na druhou stranu to má výborný tempo, napětí, pořád se něco děje, snad ani jeden díl nenudí a dějově to je taky solidní, i když místy taky trochu nelogické. Dalším kladem jsou výborné postavy ve vedlejších rolích (Proctor, Job, Sugar), které tomu dodávají pořádný šmrnc. První sérii hodnotím jako trochu slabší, další dvě mi přijdou o něco lepší a na podobné úrovni. Snad si to udrží nastavenou kvalitu i do další série... UPDATE 2019: Poslední série zkouknuta společně s opáčkem předchozích a nejprve musím říct, že série 1-3 jsem si užil i napodruhé. Bude to takový ten typ seriálu, který dáte po čase s chutí znovu. Bohužel závěrečnou sérii musím trochu zdrbat, protože už to prostě nebylo ono. Přišlo mi jako kdyby některé postavy byly úplně vyměněné. Vůbec jsem nepoznával Proctora například, osud Rebeccy byl taky dost divný. Samotný děj už taky nebyl nic moc, krimi linie tomu moc neseděla. Celé to bylo navíc tak urychleně odvyprávěné a některé linie zbytečně rychle utnuté. Je to škoda, ale celkový pohled na seriál je určitě dobrý, nemůžu říct, že by poslední série byla nějak výrazně špatná, jen jsem čekal víc. Ponechám velmi pěkné 4 hvězdy. 85% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I přes absenci nějakých hereckých výkonů, či lépe vypilovaného scénáře, mi nezbývá nic jiného, než převážně pozitivní hodnocení. Hlavním pozitivem je určitě jasná, přímočará akce, která, i když je někdy trošku přehnaná, má prostě svoje kouzlo. Antony, jako hlavní hrdina, je typově vybrán velmi dobře, což nejedeno ženské oko ( a to i v seriálu) rozhodně musí ocenit. Ulrich zachraňuje tenhle seriál aspoň nějakým herectvím ( jeho postava se mi moc líbila), což se ale bohužel nedá říct o ostatních aktérech, což je pro mě na druhou stranu, jen zcela nepodstatný detail. I když můj rozum hlasitě protestuje, srdci neporučím, tak tam fláknu poctivou čtverku, s tím, že se snad dočkám nějakého pokračování do budoucna. PS. Takový servis jak měl Ulrich v prvním díle, ve svém domě, to bych chtěl taky, holt zlatá Pensylvánie! Po druhé sérii snižuju na horší tři a třetí, ta už nehrozí ani náhodou. ()

Galerie (638)

Zajímavosti (45)

  • Lucas Hood (Antony Starr) nosí rovnakú farebnú schému vo svojom šatníku počas všetkých štyroch sezón v každej epizóde, bez ohľadu na to, či je to jeho šerifská uniforma alebo iné oblečenie: námornícka modrá, tmavo šedá a čierna. (Arsenal83)
  • Podľa Chrisa Coya bola jeho postava Calvina v štvrtej sezóne pôvodne zamýšľaná ako gay, ale od nápadu sa upustilo, pretože ide o poslednú sezónu s obmedzeným časom na realizáciu nápadu. (Arsenal83)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ben Cross

Zemřel herec Ben Cross

19.08.2020

Ve věku 72 let zemřel britský herec Ben Cross, kterého mohli diváci znát například jako Spockova tátu ze Star Treku J. J. Abramse, případně atleta Harolda Abrahamse v Ohnivých vozech nebo ještě ze… (více)

Reklama

Reklama