Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada se odehrává dva roky po závěrečném rozuzlení předchozí série, kdy se Lucas vzdal svého odznaku po krvavé multi-milionové loupeži na základně vojenského námořnictva Genoa. Tato mise vyšla draho: Carriin manžel Gordon byl zavražděn a Lucasova dlouholetého parťáka, počítačového hackera Joba unesl tajemný zločinecký gang. Lucas se vrací ze svého dobrovolného vyhnanství do Banshee, kde se mezitím odehrála řada zásadních změn. Brock Lotus je novým šerifem a Kai Proctor se stal starostou. Nina Cruzová, nová zástupkyně s vazbami na Proctora, se připojila k Brockově týmu spolu s někdejším skinheadem, nyní zástupcem Kurtem Bunkerem. Ten pokračuje ve své snaze vyrovnat se s temnou minulostí, zatímco bojuje proti rasistickým výstřelkům gangu vedeného jeho mladším bratrem Calvinem. Poté, co se znovu shledá s Carrie, jejich dcerou Devou a bývalým boxerem Sugarem Batesem, je Lucas pohlcen novou krizí v Banshee - snaží se dopadnout brutálního sériového vraha, jehož poslední obětí se stal někdo blízký a drahý Lucasově srdci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (21)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém téhle poslední série je ten, že 100% nových postav je absolutně nesympatických, agentka FBi se sice po čase hezky vybarví, ale i tak mě to ze začátku štvalo. A ještě navíc hned na začátku nechali zabít JI! Jinak standardně Bansheeovská podívaná, které rozhodně prospělo zkrácení a neprodlužování rozluček postav a dotváří celému seriálu jedinečnou auru...8/10 ()

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné rozloučení se všemi postavami seriálu a mohu říci, Banshee mi bude chybět. Jeho vášeň, lásky, zrady, mafie, drogy, to vše smotané do klubíčka a rozmotávané místní policií, kde šerif není šerif, pravý zástupce je vlastně zakuklený skvělý chlap s upřímnýma očima, kde dostane místo nedávný napravený nácek, kde obyvatelstvo je někdy jako Tajemný dům v Karpatech a nad tím vším vzájemné vztahy propojují děj. Krom všech postav se mi velmi líbila postava Joba, jeho vizuál a stručné hlášky. Jakožto žena musím říct, že ještě nikdy jsem neviděla seriál, ve kterém ani jedna představitelka nemá prsa. Začala jsem autory podezřívat z úchylky. Ještě poděkování za skvělý dabing v čele s Lukášem Vaculíkem. ()

Reklama

SamVimes

všechny recenze uživatele

Zklamání, to je můj hlavní dojem ze závěrečné série Banshee. Místo nadmíru zábavné testosteronové brakovosti předchozích řad se tentokrát zvolnilo tempo, ubylo stylových bitek a potemněla atmosféra. Přinejmenším během prvních dílů jsem se snažil jít novému pojetí hodně naproti, vnímat to jako snahu nenabízet počtvrté to samé (sám nevím co by tvůrci museli předvádět, aby trumfnuli explozivní třetí řadu), ale zkusit něco malinko jiného. Jenže s přibývajícími epizodami začínalo být čím dál tím jasnější, že jde jen o marnou snahu sám před sebou omlouvat úpadek mé oblíbené akční pecky. Úvodní vražda Rebeccy, flashbacky, satanisté, Bunker a jeho bratr s neonacisty, snahy Carrie o čištění města od zločinců, ztracený Job, Kai Proctor a amishové, Kai Proctor a mexické kartely, nová postava sexy agentky FBI… zajímavých zápletek a motivů se v Banshee letos objevilo opravdu hodně, skoro jako by tvůrci narychlo chtěli realizovat připravené nástřely na další tři řady. Obrovským kamenem úrazu je ale samotné provedení. Nejenom že na spoustu podzápletek ani nezbyde dostatek prostoru (stačila by třeba jen polovina z nich, ovšem pořádně), ale ony ani nejsou moc dobře ošetřené po scenáristické stránce. Jistě, Banshee nikdy nebylo o důmyslných scénářích a duchaplných dialozích, ale i tak laťka oproti předchozím sériím popadla, viz třeba slepá větev v podobě satanistů, málo využitá policistka na Proctorově výplatní pásce nebo čím dál tím matnější postava Lucase Hooda. Za povedenou bych označil snad jen zápletku s nácky a Bunkerem, který je také jednoznačně nejzajímavější postavou čtvrté řady. Posledním hřebíčkem do rakve je pak to, že tvůrci jako by najednou zapomněli jak natočit působivou akční scénu a když už by na ni mělo dojít (Burton vs. neonacisté), snaží se divákům podstrčit laciné odvrácení kamery. Úplně poslední díl zachraňuje, co se dá, pomocí akce a nostalgie, ale nestačí to, ani zdaleka ne. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor, môžete chytiť depresiu. Až tak verne tvorcovia zobrazili náladu postáv po istom časovom odstupe od tretej série a istých existenčných a osobných problémoch. Rozprávanie príbehu samozrejme ostáva verné predchádzajúcim sériam, pumpuje divákovi od žíl viac adrenalínu, než je schopný prijať, rozvíja zápletky a ďalej prehlbuje charaktery postáv, pričom nezabúda na krvilačné výjavy, od ktoré by ste niekedy čakali v horore, ale o to viac potešia tu, v dramaticko-akčnom seriáli. Po celý čas držali tvorcovia postavy pod psychickým tlakom kvôli rozhodnutiam iných a ich minulosti, dokonca aj v záverečnej časti, kde ledva dovolili postavám vydýchnuť, ale vďaka tomu neostal priestor pre žiadnu zbytočnú vatu, ale pre správnu mieru nostalgie a koniec na mieru pre každú postavu, ktorý bol určený charakterom postavy. Záver tohto seriálu bola asi najdôstojnejšia rozlúčka, akú som v seriálovom svete videl. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, tvůrci se museli vypořádat s omezeným rozpočtem. Takže zde je jenom pár soubojů, pár přestřelek a nějaké doplňkové akce. Za tu nejlepší považuju celkovou pěší honičku ve třetím díle. Myslím si, že příběh je též slabší a celkové motivy (hlavně dějová linka s tím rohatým a dění kolem Proctora je takové už chladné). A však, charaktery jsou tak skvěle vystužené, že i ten patrný pokles, není tak kritický, protože herci odvádí fakt úžasnou práci, kulisy jsou stále fajn a pokud na tu akci dojde - ačkoliv průměrná, tak furt kvalitně natočená. Nemůžu se však zbavit pocitu, že celkový potenciál látky a všech motivů je nenaplněn a některé scény (hlavně ta v garáži kde je On a Brock je stupidní a nedává logiku), to samé bych mohl říct o několika dalších momentech. Inspirující závěr však nadchne a nepamatuji si seriál, kde bych si tolik ten epilog vychutnal. Banshee mi bude chybět. ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama