Reklama

Reklama

Atarašii kucu o kawanakuča

  • Japonsko 新しい靴を買わなくちゃ (více)
Japonsko, 2012, 115 min

Režie:

Eriko Kitagawa

Scénář:

Eriko Kitagawa (původní scénář)

Kamera:

Čigi Kanbe

Obsahy(1)

Jagami Sen je fotograf, který se vydal se svojí sestrou Suzume do Paříže. Jenomže ta ho záhy opouští, protože má v Paříži, městě lásky, už něco na práci. Ale Sen nebude dlouho sám, protože se potká s Tešigaharou Aoi. A ač se do té doby neznali, stráví spolu tři dny. (Zíza)

Recenze (10)

loveless 

všechny recenze uživatele

Sen přiletí se svou sestrou Suzume do Paříže, ale ta ho nechá jen s kufrem na břehu Seiny a zmizí, načež mu na jeho pas šlápne kolemjdoucí žena a roztrhne mu ho, sama si přitom zlomí podpatek... Takhle začíná malý tichý příběh setkání dvou Japonců v srdci Francie, který zahřeje u srdce. Přiznávám, že slza ukápla při scéně u taxíku. Příjemný film se skvělými představiteli hlavních rolí Osamu Mukai a Miho Nakajama. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jemně plynoucí melancholický film plný tichého žalu i lásky, jehož kulisami je krásná Paříž. Obsazení je velmi skromné, ony i kulisy, ale je to právě tahle komornost, která filmu dodává sílu. Herecké výkony byly velmi přesvědčivé a lehce mrtvolně živé. O Paříži se říká, že je městem lásky, ale jaké? V tomto filmu určitě lásku dostanete, ale není vzplanutí vášní. Pokud máte chuť na něco nenáročného, co pohladí po duši a nespálí žárem… tohle by mohl být film, který hledáte. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tentoraz japonská produkcia zasadením deja do európskeho mestečka nezmenila len lokácie, ale aj štýl, ktorý má podstatne bližšie k tomu európskemu, ale nebolo to na škodu. Ani proti takýmto konverzačným romantickým drámam, v ktorých nejde o tie typické prejavy lásky, ale skôr bežné stretnutia s bežnými rozhovormi vôbec nič nemám, práve naopak, v rámci žánru to vždy vítam ako príjemné osvieženie. Spočiatku som mal ale trochu problém sa do toho lepšie dostať, film sa venuje dvom párom, ale tá jedna línia so sestrou hlavného hrdinu ma vlastne ani moc nezaujímala, ale nemá zase tak moc priestoru a tá druhá je lepšia, ale tiež mi dlhší čas prišla len taká priemernejšia, no predsa len som bol zvedavý, ako sa bude vzťah medzi dvomi ľuďmi s pomerne výrazným vekovým rozdielom vyvíjať. Ale časom si ma to už získalo a hlavne druhá polovica ma už dosť bavila. Plusom sú aj postavy, film je postavený hlavne na tej ústrednej dvojici, pričom obe postavy sú nielen sympaticky obsadené, ale hlavne dobre zahrané a tak ma bavili aj tie ich dialógové sekvencie. A režijne tu tiež nemám problém, film má výborný vizuál a aj atmosféra mi nadmieru vyhovovala. Takže celkovo som spokojný, nie je to film, ktorý by som chcel pozerávať opakovane, ale väčšinu času ma to dosť bavilo a je dobré si v rámci žánru občas pozrieť aj takýto typ filmu. 72% ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Žádná oslava chorobné záliby v nakupování se nekoná! Toto nesměle intimní drama se může směle tisknout k Linklaterově trilogii "Before ...". Co ztrácí v dialozích, dotahuje Sakamotovou melancholickou hudbou a hlavně expresivní kamerou zároveň produkujícího Šundžiho Iwaie. Ten před ni po bezmála dvaceti letech postavil i protagonistku svého zlomového snímku "Love Letter". Jedno z mých nejpříjemnějších filmových překvapení roku. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Pařížská konverzační romantika kdy nejen nad sklenkou dobrého vína vyplouvají na povrch lidské příběhy a trápení a zároveň roztávají lidská srdce. Nemohu popřít, že celý příběh je milý, poetický a celkem zábavný, ústřední postavy velmi sympatické, ale přesto jsem se občas pocitu nudy a přetažené stopáže neubránil, zejména vedlejší linka se sestrou se vůbec nepovedla. 65% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama