Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie Krøyer byla provdána za významného, dánského malíře P. S. Krøyera. Na vrcholu jejich manželství, velmi poznamenaném lehkovážným životem a vysokým společenským postavením, se zhoršuje Krøyerova mentální nemoc a jejich sen o společném životě umělců se rozpadá a mění na frustraci a soužení. Marii doslova ubíjí její rozpolcenost mezi rolemi manželky, matky a umělkyně. Nemá možnost vyjádřit sama sebe skrze své umění a dennodenně má před očima svého milovaného manžela, který se pomalu mění a stále více sklouzává k šílenství. Aby dosáhla klidu a obnovila svou sílu, matka s dcerou odjíždí na dovolenou, kde se Marie bezhlavě zamiluje do švédského skladatele Hugo Alfvéna. Marie odvážně opouští svého manžela pro novou lásku, i když jen málo ví o možnostech, které se před ní rozkládají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Severské presné, severské chladné. Film je silný príbeh o živote ženy, umelkyne, ktorá sa bezhlavo zamiluje do niekoho iného, muž je čím ďalej tým viac bláznivý a ešte ju nakoniec aj dcéra opustí. Trochu ako Anna Karenina. Z výpravy sa dalo vyťažiť viac. Celkovo je to trochu rozťahané, nudné, ale každá scéna má svoje miesto a herci sú ukážkovo presní. Nie zlé, ale ani úplne oslňujúce. 3 z 5 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Skoro dvě hvězdičky a i to jsem dost přestřelil. Neskutečně nudná televizní 1000x viděná rádoby historická exkurze do života nějakého zmagořeného génia a jeho trpícího okolí. Snad první film, kterému by v TV skutečně prospěly reklamy, které by ho přerušovaly - NĚCO BY SE DĚLO! ~ 1,5* ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi rad by som suhlasil so 4 hviezdickovymi uzivatelmi a este radsej  by som zo seba urobil muslitela, ktory ocenil tazky udel tej tazko skusanej zeny, novatorsky strih atd. prirodazial v sebe musim odhalit len laika - nedouka, ktory nikdy nestudoval filmovu teoriu, a hoci mam rad rezisera Bergmana, tu rozhodne nevidim, zeby reziser August mal Bergmanov talent - ne, nema. Film hodnotim ako dalsiu zbytocnu ukecanu  usmolenu  skandinavsku depresivnu srajdu - reziser na Bergmana nema a v zivote mat nebude a na dpresivne melancholicke filmy mi staci uz spominany velikan svetovej kinematogarfie  : 30 % ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nápad převyprávět životní příběh pocitů hledání a znovunalézaní nového smyslu života hezké Marie Krøyer vyzněl sice zajímavě, ale místy i jalově. I když účel světí prostředky, tak nad jiné si myslím, že z obrazu pojetí jejího manžela, rozporuplného bohémského malíře P. S. Krøyera, se mohlo na filmové ploše o malinko více vytěžit. Jinak z hlediska daného žánru to bylo dost dobrý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ, ŽE TĚ MILUJU. NIKDO NA SVĚTĚ TĚ UŽ NEBUDE MILOVAT TAK JAKO JÁ. A NIKDO TI NEBUDE ROZUMĚT TAK JAKO JÁ.“ … ,,TO JE PRAVDA. NIKDO MI NEROZUMÍ JAKO TY. ALE MEZI NÁMI JE PROPAST…“ /// Mistr Krøyer a jeho okouzlující žena Marie. Malíř obdařený nadáním od Boha, potýkající se ,,s cestami do temnoty“. Pocity ženy, čekání na lásku (nebo na sex?) – takže život plný zklamání. Nuda. Láska, následný tokání a konečně (pro ni) sex. Rudá knihovna o uvadající manželce, zvláštním poutu manželů, milenci, dceři… vlastně spíš smutnej příběh, pro ty, kteří chtějí zažít chvíle blaženosti (jinejch). Film není životopisem Marie, ale zajímá se jen o její milostnej život. Neříkám, že je to špatně, ale když v tom nefiguruju já… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na kousky založený na skutečných příbězích. 2.) Román ,,Balladen om Marie Krøyer“, který napsala v roce 1999 Anastassia Arnold, jsem nečetl. 3.) Mám doma knihovnu. Je spíš červená… 4.) Thx za titule ,,pavel1965“ a ,,ThooR13“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (28)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama