Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (281)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak tohle musim pochválit.Hodně mě timhle filmem Donaldson potěšil,je to taková vzpomínka na Brosnana v roli Bonda,protože vod doby,co se do Bonda nasral Craig,to pořád jde kvalitativně pomalu dolů.Film má celkem jednoduchou,přehlednou zápletku(čůráčci zase prskaj),neni to dětinský,prostě co vám budu vysvětlovat,líbilo se mi to,a distributorům bych se vychcal na jejich pracovní stůl.80%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud budu někdy požádán jakoukoli tajnou službou o nějakou informaci, a nějakým zázrakem ji budu vědět, tak si ji rychle vymlátím kladivem z hlavy, protože ti, co mluví, jsou mrtví, stejně jako ti, co nemluví. Ve světě November Mana zkrátka není velká naděje na přežití, ale pro napínavou zábavu je tam místa dost, takže za mne spokojenost. Já se prostě bavil, já jsem uhýbal střelám, já jsem se lekl vražednice za dveřmi, já jsem chtěl Alici prohledat všechny tělesné otvory, já jsem se smál při ráně lopatou do hlavy a patrně jsem to byl já, komu drzý Deveraux vypil minibar. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá akce se špionážním nádechem se starym dobrym nepřítelem čili Ivanem. Ošklivá Rusanda a agenti CIA si nedělají problémy s bouchačkama na veřejnosti, ulicemi Bělehradu znějí výbuchy a auta se tu prohánějí rychleji než na kdejaké rallye. A do toho pochopitelně spousta mrtvol, bez těch by to nešlo. Ex-007 sice už nemá ten šmrnc agenta Jejího Veličenstva, ale tady dokázal, že do starého železa ještě nepatří. Olga Kurylenko tady vypadala dobře a neurazil ani učedník s neokoukanou tváří Luka Braceyho. Kousků, které se vrací ke kořenům, přibývá a je to tak dobře. 80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netvrdil, že rozumím filmu. Rozumět mu ani vlastně nechci, od toho tu přeci máme Tetsua, Golfistu, celou armádu metrosexuálních buzniček a náramně pružných, nehezkých, rádoby filosofujících hloubalů, kteří sice nikdy nebudou mít styk, snad mimo toho úředního, ale zato si perfektně dokážou dát nohy za hlavu, takže jim vlastně nic nechybí. Ano, plně s nimi dokážu soucítit a v konkrétně těchto případech si dovedu i dokonale představit tu jejich nenávist, když ráno naleznou nějakého toho Refna nebo Aronovského v modrých číslech díky mému upřímnému odpadu a stejnému hodnocení té skrovné hrstky příčetných. Měli bychom být hájení, protože jinak film opravdu přestane být zábavou, k níž byl dle mého názoru primárně stvořen, a stane se výhradně jen podkladem pro honění ega guerilly suchopárných ufonů a slaboduché suity jejich přicmrdávačů. Oni si to patrně neuvědomují, ale kurvením hodnocení skvělých a totálně zábavných, staroškolských špionážních napínačů, které tak hezky znovu nastartoval Džek Rýčr, mi v podstatě vracejí úder. Taky to teď ve mně vře, avšak jsem dalek, udělat z toho osobní záležitost a oblažit jejich poštu nějakým stylisticky hodnotným a gramaticky vybroušeným slohem jako například (namátkou přesně cituji z přijatých zpráv): „zatu črnou labuď, tě zabyju vipatlany tlustí, skurvenče“. Prostě je jen na tomto místě pošlu mezi stehna tlusté nemyté šedesátileté cigošky po dvanácti porodech, zklidním tep a jedeme dál. Tak ne, zase prostě nedokážu udržet ten charmantní chladný postoj erudovaného a kultivovaného kritika nad věcí, takže „Všichni urputní šosáčtí estéti pod tři: Za tohle vám análně zprzním čivavy!!!!“. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Silné béčko, viditeľné v akčných, hereckých a scenáristických polohách. Priamočiary akčňák, ktorý tak trochu pripomína bulharsko-rumunskú filmografiu pánov Lundgrena, Seagala, Van Damma a Snipesa, s tým rozdielom, že tu niekto natlačil o niečo viac prachov do natáčania a zlanáril lepších hercov. Vyšumí však okamžite po záverečných titulkoch. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Podľa pôvodného scenára sa mal dej filmu odohrávať a natáčať v nemeckom Berlíne, ale kvôli vysokým nákladom sa presunul do srbskej metropoly Belehrad. (MikaelSVK)
  • Když se Peter Deveraux (Pierce Brosnan ) a Alice Fournier (Olga Kurylenko ) vloupají do bytu, Peter Deveraux otevře lednici, kde je možné si ve dvířkách všimnout českého piva Pilsner Urquell. (CrownThomas)
  • Natáčanie prebiehalo v Srbsku a Čiernej Hore od 20. mája 2013. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama