Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Recenze (281)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netvrdil, že rozumím filmu. Rozumět mu ani vlastně nechci, od toho tu přeci máme Tetsua, Golfistu, celou armádu metrosexuálních buzniček a náramně pružných, nehezkých, rádoby filosofujících hloubalů, kteří sice nikdy nebudou mít styk, snad mimo toho úředního, ale zato si perfektně dokážou dát nohy za hlavu, takže jim vlastně nic nechybí. Ano, plně s nimi dokážu soucítit a v konkrétně těchto případech si dovedu i dokonale představit tu jejich nenávist, když ráno naleznou nějakého toho Refna nebo Aronovského v modrých číslech díky mému upřímnému odpadu a stejnému hodnocení té skrovné hrstky příčetných. Měli bychom být hájení, protože jinak film opravdu přestane být zábavou, k níž byl dle mého názoru primárně stvořen, a stane se výhradně jen podkladem pro honění ega guerilly suchopárných ufonů a slaboduché suity jejich přicmrdávačů. Oni si to patrně neuvědomují, ale kurvením hodnocení skvělých a totálně zábavných, staroškolských špionážních napínačů, které tak hezky znovu nastartoval Džek Rýčr, mi v podstatě vracejí úder. Taky to teď ve mně vře, avšak jsem dalek, udělat z toho osobní záležitost a oblažit jejich poštu nějakým stylisticky hodnotným a gramaticky vybroušeným slohem jako například (namátkou přesně cituji z přijatých zpráv): „zatu črnou labuď, tě zabyju vipatlany tlustí, skurvenče“. Prostě je jen na tomto místě pošlu mezi stehna tlusté nemyté šedesátileté cigošky po dvanácti porodech, zklidním tep a jedeme dál. Tak ne, zase prostě nedokážu udržet ten charmantní chladný postoj erudovaného a kultivovaného kritika nad věcí, takže „Všichni urputní šosáčtí estéti pod tři: Za tohle vám análně zprzním čivavy!!!!“. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z nečekaných "programových televizních překvapení" - ve StarDance Jan Cina přiskotačil na parket se slizkým knírečkem, kterým buď něco naznačuje Matěji Stropnickému, nebo už zadělal na to, aby i letos byl kvalitním Movember Manem, a když jsem pak zkusmo projížděl další televizní kanály, zrovna na ČT2 začínal November Man. To není náhoda, řekl jsem si, a nakonec strávil nějakou hodinu čtyřicet ve společnosti správně drsného Pierce Brosnana v kvalitní akční formě, kdy byste mu rozhodně nehádali poctivou šedesátku na krku. Film má vynikající tempo, svižně natočené akční scény, a nebojí se "trochy" té krve. Skvělý byl i casting Luka Braceyho, u něhož mi nikdo nevymluví, že z něj maskéři naprosto záměrně dělali Brosnanovu mladší verzi. Ono to totiž dává smysl v rámci vztahu mezi jejich postavami, který je, řekněme problematický:) Co je ale velká smůla - bohužel jsem si co pár minut musel říkat, jestli zápletka a její jednotlivé zvraty byly takhle blbě napsané i v předloze, nebo to zvrzali scénáristé. Dějí se totiž zásadní věci, dějí se bez sebemenšího náznaku a varování, a absolutně nedávají smysl:D Taky vyhrocení vztahu Devereaux - Mason je drsné, je velmi efektní, ale naprosto neukotvené do zbytku filmu. Neuvěřitelně to shazuje celý film, na který by při troše věnování pozornosti elementární logice byla radost se dívat. Takhle je to trochu "meh" (dobře, trochu víc), ale stejně neváhám November Mana doporučit. O pár let mladší The Foreigner, ve kterém Brosnan sekunduje Jackiemu Chanovi, je ještě o kus lépe zvládnutý, ale na 70% to dá. Obrňte se proti dírám v logice děje, přijměte jako náplast výše uvedené a půvaby Olgy Kurylenko, a budete v pohodě;) A pokud u akčních filmů nad dějem raději vůbec nepřemýšlíte, tak to pro Vás bude jasná osmdesátka:) Já zůstanu na těch 70. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že takové thrillery se dneska už moc netočí. Trošku politiky, trošku akce, trošku sexu a k tomu Pierce Brosnan, který se v podobných filmech vždycky vyžíval. Filmařsky v pohodě, jen mám problém s tím, že Pierce mi do těchto rolí akčních milenců nikdy pořádně neseděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $25,018,119Tržby Celosvetovo $33,611,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $443,005 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $792,831 //počet predaných kusov ?║ na staré kolená to Pierce Brosnan dobre zvláda, stále ma čo ponúknuť akciou nevynímajúc, rovnako tak stará škola režisérska Roger Donaldson dokáže upútať, k tomu tu je ešte na vrch vždy šarmantná sympatická Olga Kurylenko len a len oku lahodí, herecky to vždy v pohode uhrá, príjemný thriller /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ, JAK JSME TI ŘÍKALI, PETERE? "NOVEMBER MAN". PROTOŽE PO TVÉ NÁVŠTĚVĚ UŽ NIC NEZBYLO…" /// Rusáci, CIA a P.Brosnan, kterýmu se zastesklo po povolení zabíjet. (Páprdové jsou hold letos v kurzu.) Nikdo se tady s níčím moc nesere. Agenti se kosej mezi sebou, věřit se nedoporučuje ani číšnici a dědoušovi to furt sekne. Stejně jako Olině, která když se nasouká do sporýho roucha… možná pak prominete mírný nedokonalosti a budete se bavit, až se (nečekaně!) začnou z živejch stávat mrtvý a (překvapivě?) ze zlejch dobří. Vo to přece v politickejch thrillerech jde. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1979 napsal Bill Granger, jsem nečetl. 2.) Nevěřím nikomu (kromě ,,Fr“!). 3.) Thx za titule ,,Bac a Araziel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Po akční stránce November Man toho příliš nenabídne, fight na blízku pouze jeden a to ještě sestříhaný, spíše zaujmou Erkové přestřelky a napínavé autonaháněčky, na které se hezky kouká. Pierce Brosnan i Olga Kurylenko úžasní, zbytek cástingu moc nezaujme. Jednou větou je to tedy celkem slušně krvavá špionážní akční jízda, která nezklame, ale ani nenadchne. Nuda však naštěstí nehrozí. 65% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Poctivá žánrovka s britským elegánem, který oprášil smoking, hlášky a zbraň a vydal se být zase jednou cool. Příběh neoslní ale ani neurazí, tahle hra stojí na postavách a ty se prostě povedly - November Man je šikovný, chytrý a hrozně fajn film. A takových je za ten rok překvapivě málo, tak si jich koukejme vážit. :) 4* (bonus points za luxusní teaser, který nestačí vidět jednou, ani dvakrát ale nejmíň desetkrát po sobě) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud budu někdy požádán jakoukoli tajnou službou o nějakou informaci, a nějakým zázrakem ji budu vědět, tak si ji rychle vymlátím kladivem z hlavy, protože ti, co mluví, jsou mrtví, stejně jako ti, co nemluví. Ve světě November Mana zkrátka není velká naděje na přežití, ale pro napínavou zábavu je tam místa dost, takže za mne spokojenost. Já se prostě bavil, já jsem uhýbal střelám, já jsem se lekl vražednice za dveřmi, já jsem chtěl Alici prohledat všechny tělesné otvory, já jsem se smál při ráně lopatou do hlavy a patrně jsem to byl já, komu drzý Deveraux vypil minibar. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americká studia zas neplatí scénáristům tak mizerný peníz, aby nemohli vymodelovat poněkud uvěřitelnější charaktery a důvěryhodnější příběh. Sledovat se November Man dá, ale z mé strany bez jakéhokoliv nadšení. Podobných historek americké akční filmy přináší každý rok 12 do tuctu. Brosnan si k stáru ještě zahrál suverénního ostříleného akčního mazáka, budiž mu přáno. Celkový dojem: 40 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ex-Bond a ex-bond girl v nebondovské špiónské podívané, tentokrát o pár řádů levnější i méně zábavné, nicméně docela svižné a ne vysloveně hloupé. V televizi ok. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bourne 007 se vrací, aby udělal ze světa trochu lepší místo. "Proč ne," říká si otrávený divák, kterého nechávají obří roboti již zcela klidným a chce, cituji: "Nějakou, vole, klasiku, víš jak?". Brosnan střílí po všem, co se hýbe jako vožralej týnejdžr na pouti, k zemi padají jak ohavní Rusové, tak i chrabří agenti CIA... (teď jsem krapet sarkastický), stihne vyměnit ošklivou manželku za rajcovní kost (Olga Kurvylenko, které to zde opravdu mimořádně sluší), přetaví svého nezbedného žáka na dobrýho chlapa a já si říkám: "no výborně, to jsem chtěl slyšet." Chyběly už jen masivní detonace, boření mrakodrapů a jízda tankem po náměstí sv. Marka. Jinak dalších námitek nemám. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Toužíš po nějakém vztahu? Pořiď si psa.“ The November Man je maximálně rutinní špionážní akčňák se všemi zákonitostmi, které jeho žánry obvykle nabízí. Řemeslně kvalitní, co do příběhu nenudící, místy i úsměvný (snaha o odlehčení), ovšem dost předvídatelný s postavami někdy nezničitelnými, jindy zas až příliš nemohoucími. Hlavní hrdina je elegantní (naproti tomu jeho ženská partnerka v černých šatech zase brutálně sexy), hraje více než tvrdě a ne zrovna moc čistě (scéna s „výběrem“), ale tak nějak vás baví ho sledovat v akci, i když je vám naprosto jasné, že každého sejme a skope do kuličky (+ souboj učitele a žáka málokdy omrzí, že). Veskrze průměrná jednohubka, u které však vůbec nelituju, že jsem s ní ty necelé 2 hodinky strávil. „Proč ho tolik nenávidíte? Toho muže, co nás chtěl zabít. Proč?“ – „Nejde o to, že ho nenávidím. Vůbec ne. Je to nejlepší přítel jakého jsem kdy měl.“ – „To se vás všichni přátelé snaží zabít?“ – „Stává se to.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ex nula nula sedm už sice stojí na dvoře výkupny starého železa, ale pokud mu protivníci sami skáčou do střel, nemusí se bát, že přijde Prosinec.. Donaldsonův levně vypadající akční thriller, jenž se vlastní komplikovaností snaží zakrýt neoriginalitu a čeká, až se Olga převleče do něčeho méně pohodlného, vidím asi takhle. Princip práce tajného agenta je mimo jiné to, že na sebe nesmí upoutat pozornost a pokud snad jeho činnost přinese nějaký okázalý výstup (střelba, výbuchy, mrtvoly), musí to provést tak, aby se na danou záležitost co nejrychleji zapomnělo. A přesně tohle se nyní podařilo Rogerovi při výkonu povolání filmového režiséra.. Mimochodem, kdyby ta nelítostná sovětská vražedkyně kýchla bez kapesníku, půl Bělehradu by bylo pod vodou.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Brosnanova odpoveď na všetky oldschoolové comebacky. Možno sa nevrátil v takom veľkom štýle ako Arnie, či Sly, ale o to dôstojnejšie a poctivejšie. A nemenej razantnejšie dokazuje, že by s ním bolo počítať aj do Slyho postradateľnej partie. Spočiatku rutinná špionážna honba mačky s myšou sa premení na veľmi rýchlo a svižne ubiehajúci thriller s niekoľkými kvalitnými zvratmi, dobrou atmosférou a pomerne slušným rozuzlením. Cítiť chýbajúce doláre v rozpočte, zopár výbuchov navyše a kvalitnejšia autonaháňačka by filmu určite priniesla efektnejší look a ďalšou slabinkou je nevýrazný záporák. To ale vôbec neuberá veľmi pozitívne dojmy z filmu, ktorý je solídnym príspevkom ku špionážnym thrillerom, nechýba mu nadhľad a kvalitná dávka coolovosti v podobe arzenálu hlášok, bitiek a prestreliek. 80%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film, co se týče tempa ... celých 108 minut budete napjatí jak struny a sledovat celkem fajn natočené akční scény. Co ovšem celý film nesmírně posílá do hranic průměru je scénář. Jinými slovy, hloupost a ještě jednou do očí bijící hloupost na druhou. Po některých brutálních hloupostech budete rádi, že film můžete kdykoliv zastavit a danou hloupost vydýchat (v lepším případě něčím zajíst). Škoda. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení. Leckomu to může připadat divné, ale jako nepamětníkovi je pro mě Pierce Brosnan stále nejlepší bond, ale co je důležitější, stále je to štramák s obrovskou porcí charismatu. To je základ a jednou ze dvou věcí, proč jsem z filmu velice spokojený. Tou druhou je režie. Podobných akčních thrillerů už jsme letos viděli několik (namátkou připomenu 3 days to kill a Toma Clanceyho), ovšem November man na mě zapůsobil zdaleka nejvíce. Je to možná dobrým střihem a kamerou, ale jednotlivé scény působí zkrátka líbivě a nenudí...a to mi tak nějak stačilo. Zápletka otřepaná, záporák ruského původu...zkrátka jsem nic moc nečekal a o to více příjemné překvapení...80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chcete oldschool špionážní jízdu v restaurovaném vizuálu nového tisícileti, ale nedostanete ji. Balkán slibuje syrové, nehostinné prostředí, ale není dostatečně využito, akce je příšerně špatně natočená a spíš to připomíná střihem a snímáním to nejlepší z osmdesátek. A sic na to Brosnan má naprosto v pohodě a toho ex CIA operative mu lze uvěřit, příběh má tolik kliček a oslích můstku, tolik věcí se tam stane náhodou přesně v tu chvíli, kdy je to pro scénář potřeba, že si to nelze ani s velkým nadhledem užít. Navíc to působí, že Brosnan narozdíl třeba od Penna (Gunman) očividně už nechce jít do přehledných a kaskadérsky náročných scén full contact soubojů a to je škoda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začíná to standardně. Pokažená akce kdesi v Černé Hoře, při které zemře civilista. Navíc až moc malý na to, aby se z toho Pierce Brosnan lehce osypal. Po letech se to posralo znovu, v hlavní roli už nefiguruje on, ale odskákal to někdo, na kom mu sakra záleželo. Takže si zahrajeme na ohranou písničku, kterak opustí dceru a kavárnu u jezera, aby po něm mohli jít jeho bývalí kolegové, zatímco on je vždy o krok dopředu, a jde zase on po nich. Holt témata bývalých agentů filmaře momentálně lákají. Bývalá 007 Brosnan rozhodně není k smíchu a prostě se veze na vlně mnohem slavnějších kolegů Jasona Bournea nebo Bryana Millse (96 hodin). Násilí se nebojí, akce je také dostatek, je řemeslně slušně zvládnutá, jen dějově by to nemuselo být tak mdlé. Twist Olgy Kurylenko (ač je pořád hrozně sexy), s její identitou je docela úsměvný. O čečensko-ruském zápolení nemluvě. Roger Donaldson je režisérská stálice, která se léta drží tak nějak opodál zájmu, občas přichystá slušnou práci, většinou se ale topí ve vodách průměru. Výsledek je béčko, které patří na DVD a i přes několik známějších ksichtů a zkušeného režiséra je to vlastně jasné od začátku. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takové to nezajímavé béčko, které budou za rok dávat od desíti na Nově a vám vůbec nebude vadit, že u něho usnete. Ono to tak bude možná lepší. Ze zprvu průměrné podívané se totiž postupem časem vyklube čím dál zoufalejší patlanina, jejíž scenáristické stupiditě jsem se musel ke konci už smát. Pierce Brosnan už je na tyhle role fakt starej a Olga Kurylenko je už snad definitivně symbolem špatných filmů. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No vida zase se mi povedlo bejt první (ano přiznám se občas to dělám schválně) Každopádně je na místě mluvit o velký spokojenosti. Brosnan to byl vždycky pan charizma a i když už taky zestárnul a dávno není agentem z povolením zabíjet, tak ze svých schopností nic neztratil. Jenom jsem se bál abych nedostal ukecanej špionážní thriller co mě unudí k smrti a světe div se dostal jsem neuvěřitelně svěží drsnej akčňák z paradním tempem ve kterým se furt něco děje. Přestřelky jsou nekompromisní a parádně přehledně natočený. dokonce ani ty scény kde se kecá mě nenudili a i když mám do perfektního Angličtináře pořád daleko (zdravím vegetola.mp) Tak v kostce jsem ten příběh pochopil a musím říct, že vůbec není hloupej. První půlhodina je přímo vynikající pravda pak akce ustoupí a začne se tu i kecat, ale no problema Pierce to bez potíží utáhne. já toho chlapa prostě můžu a tak trochu se teď stydím, že jsem o tomhle filmu neměl ani šajnu a dozvěděl jsem se o něm náhodou. Pravda nastolený tempo nevydrží po celej film a je to hlavně o střílení soubojů je minimum Pierce tu má jednu kratší bitku, ale na jejím střihu je až moc okatě vidět, že on se jí téměř nezůčastnil, ale k čertu s tím. Tohle není jeho hlavní devíza. On je hlavně pan herec a pokud jde o akci tak z pistolí si bohatě vystačí. Jinak akce je celkem drsná je to tentokrát Rko jak vyšitý žádný PG-13 a kvalitní akci ještě podkresluje svižná Beltramiho hudbička. K maximální spokojenosti chybělo jenom málo a chvílema jsem opravdu přemýšlel, že tomu vrazím plnou palbu. Každopádně Pierci pořád si borec a opravdu moc rád bych tě viděl v příštích Expendables!90% ()

Reklama

Reklama