Reklama

Reklama

Hezký, charakterní Ital v Austrálii hledá krajanku za účelem sňatku

  • Itálie Bello, onesto, emigrato Australia sposerebbe compaesana illibata (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá vesnická dívka se chopí příležitosti uniknout chudobě a prostituci poté, co jí místní kněz navrhne, aby se stala nevěstou na objednávku a emigrovala do Austrálie, kde by se provdala za italského přistěhovalce... V této italské komedii hraje Alberto Sordi telefonního technika Amedia, který pracuje v odlehlých částech Austrálie. Pro nesmělého, domácky založeného muže je bohužel celá Austrálie poněkud odlehlá. Touží po manželce, a tak se rozhodne, že si ji pořídí na objednávku. Žena, kterou si vybere, je Carmela (Claudia Cardinalová), překrásná prostitutka, jež se snaží zanechat své profese. Na fotografii, kterou Amedio Carmele pošle, aby ji přiměl se do Austrálie přestěhovat, však není on sám, nýbrž jeho pohledný kamarád Giuseppe (Riccardo Garrone). Jenže právě tahle fotka nakonec Carmelu přesvědčí, aby emigrovala. Když se ale po svém příjezdu setká s Amediem, řekne, že se za něho neprovdá, protože chce Giuseppeho. Co má teď Amedio dělat, aby Carmelu uspokojil a nakonec se s ní přece jen oženil? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Italská příšernost, která bohužel existuje s dobovým dabingem Miloše Kopeckýho. A výrazní herci starší generace jako právě Kopecký nebo dříve Nový nikdy nebyli pro dabing dobrou volbou. Ale vsadím se, že vidět to v originále, tak bych zas nerozdýchala manýrismus Sordiho a Cardinalový. Námět je podivný italský bedekr z Austrálie a zbytek je dobová šmíra. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V původním znění a s titulky by se mi film možná líbil o něco méně, možná, ovšem dabing s Milošem Kopeckým (!), Janou Hlaváčovou, Václavem Voskou (!) a dalšími mě dočista okouzlil. Místy to bylo hodně ukřičené, ale na italské poměry nijak nezvykle, humoru bylo dost, ať už jemného nebo o něco hrubšího, australská příroda si zahrála jednu z hlavních rolí (krásná scéna s papoušky)... Hezký, charakterní Ital... atd. mohl být klidně o trochu kratší (asi přímá úměra mezi stopáží a názvem) a bylo by ještě lépe. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Niekedy klamať znamená začať žiť lepší život. Lenže čo ak klame aj ten druhý? Vykorenený Talian v cudzine smúti za domovom a najlepšie, ako si ho pripomenúť, je oženiť sa s rodáčkou, tak pre istotu úspechu predstiera identitu niekoho omnoho príťažlivejšieho a bohatšieho. Ona zasa chce usť zo svoje vlasti kvôli svojej profesii, aby žila s úspešným bohatým mužom v cudzine, tak si tochu upraví životopis. Tým sa roztočí kolotoč vtipných situácií a o zábavu je postarané. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Jak mám hodnotit oblíbený film mé puberty s CC v hlavní roli.Už jako žák ZŠ jsem toužil být australanem. Rozhodně bych tam nekácel stromy ale byl bych velmi úspěšným technikem v nějaké nadnárodní firmě. Nepřeháním, vím to. No a pak bych si ten inzerát dal. Mladý úspěšný Čech v Austrálii hledá Italku za účelem sňatku. A připravil bych jí i zpáteční letenku. Třeba to nevyjde ale naděje, že přiletí z Kalábrie CC nebo něco podobného CC, no kurva, to by za ty prachy stálo, ne? Tragikomická ale milá záležitost Luigi Zampy s humorem opravdu italským. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Italský ňoumoid hledá zoufalku, která by se nad ním smilovala a oddaně o něj pečovala, dokud ji (jeho) smrt neosvobodí. Amedeo je o to větší terno, že má epilepsii, nespolehlivého fešného kamaráda a vypoulené oko, které vypadá, jako by co nevidět mělo vyrazit z důlku do světa. Půvabná Carmella má pro změnu nejstarší profesi, prořízlou pusu a (vy)chování domorodé dámy. Kráska a zvíře po italsku běhají po Austrálii a je to zábavné a odpočinkové a to někdy úplně stačí. 7/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Claudia Cardinale získala v roce 1972 italskou cenu David di Donatello za nejlepší ženský herecký výkon. (Komiks)
  • Film se natáčel od února do března roku 1971 v Austrálii. (Komiks)

Reklama

Reklama