Reklama

Reklama

Hezký, charakterní Ital v Austrálii hledá krajanku za účelem sňatku

  • Itálie Bello, onesto, emigrato Australia sposerebbe compaesana illibata (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá vesnická dívka se chopí příležitosti uniknout chudobě a prostituci poté, co jí místní kněz navrhne, aby se stala nevěstou na objednávku a emigrovala do Austrálie, kde by se provdala za italského přistěhovalce... V této italské komedii hraje Alberto Sordi telefonního technika Amedia, který pracuje v odlehlých částech Austrálie. Pro nesmělého, domácky založeného muže je bohužel celá Austrálie poněkud odlehlá. Touží po manželce, a tak se rozhodne, že si ji pořídí na objednávku. Žena, kterou si vybere, je Carmela (Claudia Cardinalová), překrásná prostitutka, jež se snaží zanechat své profese. Na fotografii, kterou Amedio Carmele pošle, aby ji přiměl se do Austrálie přestěhovat, však není on sám, nýbrž jeho pohledný kamarád Giuseppe (Riccardo Garrone). Jenže právě tahle fotka nakonec Carmelu přesvědčí, aby emigrovala. Když se ale po svém příjezdu setká s Amediem, řekne, že se za něho neprovdá, protože chce Giuseppeho. Co má teď Amedio dělat, aby Carmelu uspokojil a nakonec se s ní přece jen oženil? (Cinemax)

(více)

Recenze (46)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Klasická taliánská tragikomedie, s výtečným Albertem Sordim alias montérkovým "Amadeem" v hlavní roli. Typický Sordi, výborný humor a komické scény, duší malého člověka ztvárnil brilantně a dokázal rozesmát, a to byl asi hlavní důvod tohoto filmu..Jak já jsem tomu Sordimu tu jeho půvabnou partnerku Claudii Cardinalovou záviděl ! Celkem pohodový film, v našich krajích sice ne moc známý, ale přesto je to přesně ten druh filmů na který si udělám vždy čas a který všem vřele doporučuji. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se počet Italů v letadle rovnal počtu nožů na palubě, kdy si chlapi zapínali kalhoty až těsně pod krkem a sex s prostitutkou stál stejně jako koupě klokana, bych se také pokusil na australskou samotu nalákat nějakou krásnou Carmelu. Jenže by mi to nevyšlo, protože neumím lhát. Přesto to zkusím. Neznámá krásko, vypadám jako klon Johnnyho Deppa nebo Justina Biebera, vydělávám tři a půl zlaté cihly denně, jezdím Rollsem a někdy i Roycem, vlastním síť luxusních chatrčí v australské přírodě, takže využij své šance, přijeď za mnou do velkoměsta Bun Bun Ga a staň se jeho šestnáctou obyvatelkou. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu mě bude do smrti smrťoucí fascinovat výstup Claudie z vlaku v Prdelákově kdesi v Austrálii.... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Italská příšernost, která bohužel existuje s dobovým dabingem Miloše Kopeckýho. A výrazní herci starší generace jako právě Kopecký nebo dříve Nový nikdy nebyli pro dabing dobrou volbou. Ale vsadím se, že vidět to v originále, tak bych zas nerozdýchala manýrismus Sordiho a Cardinalový. Námět je podivný italský bedekr z Austrálie a zbytek je dobová šmíra. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Reflexia doby o snahe uniknúť samote aj neveselej sociálnej realite časti Talianska konca 60. rokov prostredníctvom smutnej komédie o putovaní páru naprieč Austráliou. Malo to byť manželstvo na diaľku vytvorené zlepšovaním si obrazu samého seba vo vzájomnej korešpondencii - pričom podobný vznik partnerstva bol štandardom doby. Natešená nevesta, rada, že sa zbavila potupného šliapania chodníka, odlieta za vysnívaným vyvoleným. Paluba je plná podobných kandidátiek (-ov) na sobáš. Vyvolený je ale nesmelým, nesebavedomým mužom a tak sa situácia razom mení, aby sa premena identít stala zdrojom posunu deja až k jeho taliansky ukričanému, žeby happy endu? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V původním znění a s titulky by se mi film možná líbil o něco méně, možná, ovšem dabing s Milošem Kopeckým (!), Janou Hlaváčovou, Václavem Voskou (!) a dalšími mě dočista okouzlil. Místy to bylo hodně ukřičené, ale na italské poměry nijak nezvykle, humoru bylo dost, ať už jemného nebo o něco hrubšího, australská příroda si zahrála jednu z hlavních rolí (krásná scéna s papoušky)... Hezký, charakterní Ital... atd. mohl být klidně o trochu kratší (asi přímá úměra mezi stopáží a názvem) a bylo by ještě lépe. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Ač se jedná o film s relativně hořkým koncem, sálá z něj tolik pohody a radosti, že se z nich dá žít týden. Ideální pustit si při teplém letním večeru. A musím říct, že tenhle snímek je dalším důkazem toho, jak geniální byl starý český dabing - excelují zde jak Hlaváčová a Voska, tak hlavně Miloš Kopecký. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som asi čakal niečo iné, čo mi film ponúkol. Vtipnú komédiu a romantiku. Ničoho z toho som sa nedočkal. Žiaden gag, iba nesympatický a necharizmatický Sordi trpiaci epilepsiou a horúčkami s vyťahanými gaťami a Krásna Kardinálka, ktorá sa snaží vzbudiť sympatie diváka tým, že sa vyspí s cudzím chlapom, aby mala peniaze na vlak. Dúfal som, že to zachráni aspoň romantický záver, ale hold je to taliansky film a talianske partnerské vzťahy sú podstatne komplikovanejšie (a uvrešťanejšie), ako vo zvyšku Európy a možno aj sveta. Keď už mať v hlavnej úlohe debila, tak radšej Paola Villaga. Možno má film nejaký sociálny podtext, vďaka ktorému si ho v domovine vážia, ja som bral do úvahy čisto jeho zábavný faktor a ten ma sklamal. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lehce ujetá italská komedie, která se odehrává v Austrálii. Místí Ital si přes inzerát domluví nevěstu z Itálie. Zalže jí ale o tom, kdo je a ona k němu taky není úplně upřímná. Vydávají se na čtyřdenní cestu po Austrálii, kde zažijí různá dobrodruvství. Itala ovládnou emoce, ale ona si ho vzít nechce. Dojde k řadě nerozumění a oba musí vyložit své karty na stůl. Nakonec to všechno nějak dopadne a oba se musí smířit se situací. "To je auto velvyslance!" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kombinace Alberta a Claudie je tak perfektní, že filmu odpouštím několik hluchých míst a zvedám na čtyři. Málo známá, ale o to příjemnější komedie s jedním sympatickým smolařem a jeho možnou, překrásnou nevěstou, jejíž jazyk je ostřejší než břitva. Prostě pravá Itálie, jak má být. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Čekáte, protože jste zkušený divák - že to bude o tom, jak se charakter Claude Cardinale postupně pod vlivem dobrosrdečného muže zformuje z vypočítavé štětky do hodné manželky, ale nic tomu v průběhu nenasvědčuje a váš neklid stoupá. Skvělý je dabing, v hlavních rolích excelují Miloš Kopecký a Jana Hlaváčová. Už kvůli nim stojí za to tuhle trochu smutnou komedii s klokany vidět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani nie komédia, skôr taký úsmevný snímok, sem tam nejaká srandička, potom dlho nič. No mužské oko určite poteší Claudia Cardinale , v tom sparne dosť často v krátkych šatách a bez podprsenky. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jak chudá Italská prostitutka k žádnému velkému štěstí v Austrálii nepřišla. Alberto Sordi nadabovaný Milošem Kopeckým byl chvílemi k zulíbání a Claudie byla nejen vnadná, ale i vtipná a ostrá jako její vystřelovák. Komedie s trochu hořkým nádechem stojí za zhlédnutí. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Skvělý Alberto Sordi, jemuž úspěšně sekunduje okouzlující Claudia Cardinale. Amedeo (Alberto Sordi) je jedním z typických vystěhovalců, kteří po válce začali budovat svůj nový domov v Austrálii. Není krásný, není mladý, není bohatý, ale v tom všem lže, při možnosti získat ženu z Itálie (žádnou jinou si přeci Ital vzít nemůže). Carmela (Claudia Cardinale) je zase nevzdělanou, chudou prostitutkou a o své profesi rovněž lže, při možnosti vdát se do Austrálie. Samozřejmě osud svede oba dohromady a společně strávený týden při cestě z letiště, jim připraví nejednu životní zkoušku. Snímek s italským humorem, kde nechybí facky a nože, ale i výborné dialogy. Mimochodem při cestě letadlem, kdy si všichni emigranti od Italů, přes Jugoslávce či Poláky vytáhli své vystřelovací nože, aby pojedli své zásoby na cestu, prožíváme scénu, která je dnes již absolutně nemyslitelná. Velmi mě pobavily na začátku filmu tří nehezké slečny, které si vybíraly tanečníky a rovněž taneční kreace tří dvojic na parketě byly úžasné. Jakobych sledoval Formanův film :-). Mimochodem italské filmy pokud můžu sleduji v originále, protože se to prostě nadabovat nedá. Tady, ale uznávám, že jak Miloš Kopecký, tak Jana Hlaváčová jsou úžasní. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic moc talianska komedia o tom, ako Alberto Sordi sniva o talianskej domacnosti a talianskej manzelke kdesi v dalekej Australii. Jo, estre v 60. rokoch v Taliansku platilo, ze najvyspelejsi bol sever - Padska Nizina s Milanom ako hlavnym financnym strediskom Talianska, dalej stredna cast Talianska bol taky mix medzi chudobnym zaostalym feudalnym Juhom a vyspelym severom, hlavne stredislka boli zase 2 - Rim a Neapol. No a chudobny zaostaly juh s este stredovekymi feudalnymi zvykmi. Kazdopdne reziser Luigi Zampa natocil svoje najlepsie filmy v 50. a 60. rokoch E piu Facile che un Cammello 1950, La Romana 1954, Il Magistrato 1959 a Una Questione D´onore 1966. V 60. rokoch tocil Luigi zampa komedie, ktore si ziadalo talianske publikum - a pozeram, ze Zampa sa vymykal klasickej talianskej amerikanofilii - amerikanofilne filmy tocila hlavne dvojica BS/TH. V 70. rokoch uz zampa evidentne sral na kvalitu, filmy z tohto obdobia su povazovane za jeho najslabsie, hlavne teda divakmi. Jo a v 70. rokoch uz valila dvojka BS/TH, este stale tocili Fellini a Antonioni, a roku 1975 prerazil isty Paolo Villaggio s Fantozzim. Preto teda kvalita Zampovych filmov sla v 70s dole : 70 % ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Italský ňoumoid hledá zoufalku, která by se nad ním smilovala a oddaně o něj pečovala, dokud ji (jeho) smrt neosvobodí. Amedeo je o to větší terno, že má epilepsii, nespolehlivého fešného kamaráda a vypoulené oko, které vypadá, jako by co nevidět mělo vyrazit z důlku do světa. Půvabná Carmella má pro změnu nejstarší profesi, prořízlou pusu a (vy)chování domorodé dámy. Kráska a zvíře po italsku běhají po Austrálii a je to zábavné a odpočinkové a to někdy úplně stačí. 7/10 ()

Reklama

Reklama