Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když do důchodu, tak s milostnou aférou... a nejlépe v Benátkách. Bankovní účetní Grégoire Dufour se rozhodne odejít předčasně do důchodu. Ví, že ho doma čekají věčné ranní hádky jeho syna a dcery a kromě toho bude i nadále jeho ranní káva studená, protože manželka Antonella pokaždé zapomene něco koupit. Už se ale rozhodl, čeká ho jen poslední služební cesta do Milána. V bance se musí vše s kolegy patřičně oslavit a jak bývá zvykem, všichni se složí na dárek na rozloučenou. Ale kolega Dufour nepije, nekouří a nemá žádné záliby. Dárek se přesto koupit musí a nejlépe co nejoriginálnější. Nic netušící Grégoire nastoupí do vlaku do Milána a to je náhoda!... jeho kupé si vybere svůdná, krásná, luxusně oblečená žena. A další náhoda nenechá na sebe dlouho čekat - okouzlený úředníček nedokáže včas vystoupit v Miláně a nechtěně" pokračuje do Benátek. Co by tomu asi řekla jeho manželka, Claudia Cardinaleová, která dál doma vaří studenou kávu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Milý film o stárnoucím chlápkovi, který se "hledá" v náruči "dárku"- krásné prostituky, aby následně zjistil, že má doma netušený skvost. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmový Dárek jsem si rozbalil v sobotu ráno a způsobil mě jedno z nejkrásnějších probuzení v životě. Claudia Cardinale je zde tak krásná, že se mé oči rozkoukali po nočním spánku rekordně brzo. Stačilo aby si v tom kupé dala flirtovně nožku přes nožku a já koulel očima jak hurvínek. Pak už jsem jen tišel záviděl Pierrovi Mondymu jak ho Claudia s grácií svádí. Nevěřím, že by se našel chlap, který by Claudince dokázal odolat a jestli přece nějakej jo, tak by se mohl pyšnit titulem "blbější jak Topolánek". Následné romantické dobrodružství v Benátkách bylo okouzlující a neskutečně zábavné. Opravdu mít možnost teleportace, čajznu nejbliží holku a šup s ní do Benátek. Pohoda, která z filmu vyzařuje se přenesla i na mě. Lepší dárek jsem v jedno obyčejné sobotní ráno snad nidky nedostal. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako čerstvý majitel housera musím konstatovat, že Grégoirův houser není zrovna autentický, ale to je asi tak jediná zasvěcená kritická připomínka k tomuto snímku. Dárek pro Grégoira je totiž neuvěřitelně přítulný i hambatě sympatický a téma trapasů i náhodných setkání je vyčerpáno až na hranici scénáristických možností. Takže vzhůru do Benátek s falešným bankéřem, který v důchodu konečně začal žít. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Taková obyčejná komedie založená na nejrůznějších omylech a záměnách osob. Pierre Mondy je skvělej a pobavil i Jacques Francois s příšernou parukou ve vedlejší roli. U filmu jsem se občas něčemu zasmál, ale neni to zrovna nějakej vrchol francouzskejch/italskejch komedií. Chvílema je to trochu křečovitý a některý vtipy se pořád opakujou. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jóó, tak to je opravdová lahůdewčka... Jedna z nemnoha nekřečových nehašteřivých francouzských komedií začátkem 80.let... Lidi, tenhle film já můžu.... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komedie, která od začátku do konce neztratí švih ani vkus. Pierre Mondy hraje velmi přirozeně a s grácií a lehkostí se dostává do situací, jež jsou pečlivě naplánovány, ačkoliv on sám je považuje za řízení osudu. Okouzlující Claudii Cardinale v roli jeho ženy patří především úvod a závěr filmu, mezitím ji "zastupuje" neméně půvabná Clio Goldsmith. K tomu si přidejte kvanta nejrůznějších nedorozumění, záměn a trapasů, jež se týkají nadřízeného hlavního hrdiny, jeho syna, jeho neodbytné nápadnice a dalších, svižnou Legrandovu hudbu... A máte výborný film na ráno, dopoledne, odpoledne, večer i noc.___P.S. Na YouTube k vidění s československým dabingem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh filmu, který musí být postaven na charizmatu hlavních představitelů. A když to charisma má jen jedna hrdinka, je to trochu málo, Mondy hraje dobře, vlastně mu nelze nic vytknout, jeho Fred Astaire je skvělý, jenže nemá to charisma, kterým by zachránil absenci nedostatku vtipných situací i dialogů. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, kolikrát jsem na to šla do kina. Ale i po dvaceti letech se musím usmívat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výtečný dabing Milana Macha (a ve vedlejší roli i Svatopluka Beneše) udává zabarvení jinak poměrně nekomplikovanému příběhu o jednom dobře fungujícím manželství, pověstném úniku ze stereotypu a jednom poněkud škodolibém dárku na rozloučenou. Clio Goldsmith rozhodně má ve filmu co ukazovat! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná, občas divoká až absurdní, ale ve výsledku milá až realistická, romantická komedie o stárnoucím bankéři a jeho dárku, který mu ukáže, že to nejcennější, již dávno má. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Komedie ve stylu veseloherních klasik Billyho Wildera, postavená na scénáři jak ze slabikáře, zručné režii a svižném tempu se známými herci - Claudia Cardinale, kongeniální Pierre Mondy a v kvitesenční roli Jacques Francois. 👍 Produkce: Les Productions Artistes Associés ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá komedie. Gregoire odchází z práce v bance do důchodu a kolegové se mu složí na luxusní prostitutku. Aby si něco také užil. Krásná Barbara jede "shodou okolností" stejným vlakem a s Gregoirem se ubytuje ve stejném hotelu. V tom nejdražším, což uvede stárnoucího muže poněkud do rozpaků. Tráví tam spolu nezapomenutelné noci a Gregoir jako by zapomněl na svou krásnou ženu i na své děti. Jenže ve stejném hotelu nejsou ubytováni jen oni. Ubytuje se tam i ředitel banky, ve které Gregoire pracuje a jeho mladá stíhačka, která se mu vetřela do přízně. A to není jedinou náhodou, které se v tomto filmu dočkáme. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dabing ze staré školy (v čele s Miroslav Machem) je úžasný. Jinak mě tento styl humoru (o chlapech prasácích) míjí. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Milá komedie u které se skvěle relaxuje, pokud se chystáte na dovolenou do Benátek, kromě cestovního průvodce doporučuju shlédnout i tento film. ()

Reklama

Reklama