Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wallace Avery je znechucen životem. Klasická krize středního věku - rozvedený, odloučený od mladičkého syna a nespokojený v lásce, se rozhodne udělat za svou minulostí tlustou čáru. Jako Arthur Newman se vydává na cestu do Terre Haute v Indianě, kde se chce stát profesionálním hráčem golfu v malém venkovském klubu. Z plánované cesty ho však vykolejí Michaela "Mike" Fitzgeralová. Ta brzy odhalí Arthurovo tajemství, stejně jako Arthur odhalí to její – Mike je kleptomanka na útěku před sebou samou. Láska kvete za každé situace a na cestě do Indiany pár nečekaně zjistí, že cizí životy mohou posloužit pro lepší pochopení těch vlastních. Rozvinou se bolestivá tajemství, vše začíná dávat smysl. Ale je opravdu možné začít znovu úplně od nuly? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (72)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh muža(Colin Firth) , ktorý je rozvedený, má priateľku (Anne Hache) a malého syna. Predstiera svoju vlastnú smrť a prijme novú identitu, aby unikol zo svojho života. Aby sa stal profesionálnalním hráčom golfu. Cestou pomáha mladej žene (Emily Blunt) tým, že ju odvezie do nemocnice. Keď je jej lepšie, rozhodne sa ísť s ním. Nakoniec sa z nich stanú milenci. Zistí, že tiež používa falošnú identitu, a že je kleptomanka a uteká pred sestrou dvojčaťom. Je to dosť nudný, pomalý film oživený výkonmi dvoch hlavných predstaviteľov. Počas toho sa dozvieme niečo o postavách, ale nie dosť na to, aby sme sa do nich skutočne v žili. Vieme len, že sú nešťastní. Vieme, že Wallaceov syn ho nenávidí, pretože tu pre neho nebol, ale nevieme, prečo alebo čo sa medzi nimi stalo, ani čo sa stalo s jeho bývalou manželkou a prečo je jeho priateľka nespokojná. 5/10 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tento film nad vodou jednoznačne držia herecké výkony v podaní C. Firtha a E. Bluntovej. Samotný scenár filmu nie je úplne v poriadku, sú v ňom medzery a aj réžia by mohla byť lepšia. Z určitého hľadiska chápem, že to v kinách bol „prepadákom“. Na druhej strane je treba zamyslieť aj nad tým, že koho chcel film osloviť respektíve kto bol cieľovou skupinou. Jedno je ale jasné - v niektorých scénach Emily prekonáva (herecky) „veterána“ Colina a samozrejme vypadá aj lepšie :). Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

My name is Forrest Gump ... teda Arthur Newman. Arthur J. Newman. --- Poměrně nezáživnej příběh o tom, že utíkat prostě nemá smysl, páč minulost je klonem Emila Zátopka a dřív nebo později vás stejně dožene. Přes precizní herecký výkony (oba se ve svých rolích vážně našli), zručnou kameru a pár nadějných náznaků (oživovací scéna), který se ale nepovedlo uspokojivě rozvést, jde pro mě o jaksi prázdnej snímek. ()

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

"Svatá dobroto, ty jsi tak nádherná," řekl Colin Firth a bylo vymalováno. Jelikož Wallaceovi život úplně neklape, za tři tisíce si nechá udělat nový údaje, přesnějc údaje člověka, který před dvěma lety zemřel. Jeho jméno, které si převzal Wallace, je Arthur J. Newman. Když se vydá stanovat k nějaké pláži, potká cestou motel, ve kterém se ubytuje. Tady právě potká Emily Blunt, se kterou prožívá zbytek děje. Emily mám rád, tady mi ale přišla taková nic moc. Nejlepší mi v poslední době přišla Na hraně zítřka, kde s Cruisem tvořili super dvojku. To se o tomto "komediálním dramatu" říci nedá. Ano, drama to bylo. Komedií bych to úplně nenazýval. Byla tam snad jedna hláška, které jsem se zasmál, a to, když se Arthurův syn zeptal jeho milenky: "A dělali jste to tady často?". Jediný náznak komedie. Jinak spíš romantika. To, abych se smál tomu, když Emily kouří Colinovi, a někdo tam přijde, tak to je trošku infantilní. No co no, prostě obcházeli byty, domy, asi víte, co tam dělali. A potom, když je tam někdo načapal, tak utekli. Nejvyšší vrchol komedie. Tedy aspoň podle "neznámého" režiséra Dante Arioly, který zatím jiný, než tento film, nenatočil. Jinak, hudba byla super, zvlášť na romantické scény se docela hodila. Scénář taky nebyl nejhorší. K tomuhle filmu se hodí to, co řekl Woody Allen: "Sex bez lásky je prázdný zážitek. Ale ze všech prázdných zážitků je to jeden z nejlepších". 22. 10. 2015 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zůstat doma, ti dva by se asi jen těžko setkali. On byl manažerem velké nadnárodní společnosti, pro rodinu přesto nulou. Vykašlal se na Wallace Averyho, a začal jinak. Ona ztratila sebe samu už dávno, teď se plácá od jedné postele na jednu noc k druhé. Filmů o hledání jsme tu už měli víc. Většinou se jednalo o látky, kdy se dva nečekaně potkali a rozvíjeli něco dosud nepoznané. Chápali slova, která ten druhý ani nevyřknul. Napadá mě například Ztraceno v překladu Sofie Coppoly i netradiční love-story Šílená/krásný. Touha utéct, zmizet, spálit, co zbylo. Debutující Dante Ariola vyprávění, které naštěstí není plné nekonečného řečnění, nesoustřeďuje jen na to vážné a důležité, ale předkládá i unikavé a navenek bezvýznamné okamžiky. Jenže z právě takových momentů beze slov by právě Coppola mohla složit státnice, zatímco Ariola se má ještě hodně co učit. Tu a tam jsme sice šikovně vmanipulovaní do nějaké zajímavé situace (obývání prázdných domů a vydávání se za jejich nepřítomné majitele), takže jsme zvědaví, co bude následovat. Kýžený efekt to však většinou nepřinese. Oba tuší, že se za několik dní zřejmě stejně rozejdou. Teď jsou ale tady. S pocitovou kamerou i příjemným klavírním doprovodem. Hrdiny nespokojené se svým životem naštěstí hrají výborní herci svých generací. Britové Emily Blunt a Colin Firth jsou typově přesní, škoda jen, že v téhle ozdravné cestě nemají větší oporu ve scénáři. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v roce 2011 v Severní Karolíně včetně Raleighu, Durhamu, Wilmingtonu a Farmontu. (..Lucas..)

Reklama

Reklama