Reklama

Reklama

Lehká jako dech

(TV film)
  • angličtina As Light as Breath
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Třináctiletá Maruška není žádná koule, ale pár kilogramů navíc se na jejím těle najde. A protože na fotografiích sleduje samé krásné modelky a v nejrůznějších tv soutěžích vidí, jak jsou všechny dokonalé, a slyší, že svět potřebuje jen úspěšné a hezké lidi, je komplex na světě. Navíc přichází ve věku, kdy se jí samotné začínají líbit kluci jinak než svými vědomostmi. Je tedy rozhodnuto - musí se stát další misskou z časopisu. Ostatně, má k tomu výtečný vzor - svoji nejlepší kamarádku. Co na tom, že tato již stoupá po strmých schodech těžké anorexie a její další kamarádka je s touto diagnózou již hospitalizována... Marušku čeká první kolo: bulimie. (Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (70)

mira007 

všechny recenze uživatele

Vít Olmer natočil pro ČT spíš agitku na téma anorexie než nějaký zajímavý příběh o dvou náctiletých "profesionálních" anorektičkách . Hrozně předvídatelné, depresivní ( až na malý záblesk na závěr ) a v momentech, kdy se ten malý tuček přejídal i nechutné. Dvě hvězdy za dobrý výkon obou hlavních hrdinek. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočené co se týče příběhu a vyprávění o nelehkém dospívání. Ale některé záběry kamery jsou mi trochu záhadou a ve výsledku působí rušivě, protože strhávají pozornost jinam než na ústřední dvojici a jejich problémy. Některé vize pak vyznívají poněkud do ztracena, ale jako televizní snímek rozhodně slušný průměr. 60% ()

Reklama

anitae 

všechny recenze uživatele

Námět je na 5*, mnohem horší už je provedení....ale stejně jsou to pro mě 3* za sympatickou Zrzečku, taťku popeláře a třetí za to, že by to měly vidět všechny mladé holky. Nejvíc mě vadily nic neříkající záběry s naprosto jednoduchým zpracováním. PS. nikdy mě nenapadlo, že někdo může źrát tampony.... ()

Vampireman odpad!

všechny recenze uživatele

Birdemic má žhavého konkurenta na post nejhůř zrežírovaného filmu. Motivy a scény vyznívají do ztracena, film je nesourodým celkem scén pospojovaných šméčkovou izolepou a lepidlem Kores a v divákovi vyvolává pocit hromadného vyvražďování mozkových buněk, filmové paranoie a hlubokého studu nad stavem české TV produkce. ()

chessbeer odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč si vcelku zajímavé téma musí ke zpracování vybrat neandrtálec (Z jeho 35filmů mají 70procent a více 4, ano čtyři filmy. Zato v TOP5 nejhorších filmů má hned dvojnásobné zastoupení). Příběh bez příběhu o dvou kamarádkách, které se ve 13 letech chtějí líbit všem těm libovejm frajerům. A tak hubnou i přesto, že ta hezká z nich (opravdu nemyslím tu kouli) je hubená až až. A nejlepším způsobem jak shodit není samozřejmě nezdravý sport, případně jiné pohybové aktivity. Tak přichází na řadu osvědčené zvracení jídla, nejezení ničeho, maximálně snad sem tam nějaký ten tampon. Příběh končí (nekončí, ale režisér ho zde usekl) smrtí hezčí z dvojice dementních holek. Námět dobrej (3*), solidní Marie-Luisa (4*) a hnusná Noemi-Koule(odpad), příběh se v tom těžko hledá (odpad) a závěr by lépe vymyslelo kdejaké 3-leté mongoloidní dítě (odpad). Zprůměrováno a zaokrouhleno vychází jednoznačně ODPAD. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Film neměl být kvůli sporům se scenáristkou odvysílán. (ČSFD)
  • S tématem anorexie si herečka, kostýmní výtvarnice a producentka Simona Chytrová, která sama touto poruchou v mládí trpěla, doslova vyhrála a doplnila o mnohé důležité reálie. (Olík)
  • Film byl natočen během 18 natáčecích dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama