Reklama

Reklama

Neukdae sonyeon

  • Jižní Korea 늑대소년 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matka sa spolu so svojimi dcérami presťahuje do veľkého domu na vidieku, pretože jej to odporučil lekár kvôli pľúcnemu ochoreniu vyskytujúcemu sa u staršej dcéry. Kým sa rodina snaží aklimatizovať sa v novom prostredí, staršia dcéra spozoruje v zamknutej miestnosti v stodole divokého chlapca. Matka rodiny sa ho ujíma v domnení, že je to sirota vyrastajúca na okraji spoločnosti s nespoločenskou povahou. Staršia dcéra ho postupne učí základným návykom stravovania a správania sa, aby mohol žiť ako normálny človek. Chlapec, ktorý sa čím ďalej tým viac o staršiu dcéru zaujíma, však skrýva tajomstvo. (ČSFD)

(více)

Recenze (33)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DLE MÉHO NÁZORU - POSTRÁDÁ SOCIÁLNÍ DOVEDNOSTI, PROTOŽE BYL VYCHOVÁVÁN MEZI ZVÍŘATY. ALE JE SCHOPNÝ A BUDE SE UČIT.“...... /// Co taky můžete jinýho najít v baráku, kde dřív bydlel chovatel vlků…. (nechcu vám do toho kecat, ale ten parchant, kterýho jste našli, bude asi … - nic ti neřeknu!). Nevím jak vy, ale já mám dojem, že taková jednička Twilight, byla proti vlkoušovi parádním bijákem. A to nejsu osoba, která čekala, jen až někdo zařve ,,vlkodláááák, zachraň se kdo můžeš“. Chtěl jsem prostě jakousi fantasy pohodovku. Ale ten příběh je místy děsná píčovina s logikou …. prostě Korejci (ti co mě znaj věděj, že nejsu žádnej filmovej xenofoba, ale čeho je moc…). Kurevsky r o z v l á č n e j, byť filmařsky obstojnej příběh v duchu duchů, vo princi mých snů (ne mejch ne…) a bejt holka, náctiletá, asi na nic nečekám, fláknu si film i rejžu do oblíbenejch a vlkodlak mi ještě večer štěká v boudě …(ale bez záruky). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bráchu doma vychováváme podle příručky k výcviku psů. 2.) Zjistím, že zamilovat se do kluka s IQ houpacího koně (vlka?) je hovadina. 3.) Thx za titule ,,hanik.n“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se mi líbila hodně moc, ta druhá mi už celkový dojem trošku pokazila. Joong Ki byl v roli vlkodlačího kluka naprosto úžasný a poprvé se mi u něj stalo, že jsem se na něj nemohla vynadívat. Není divu, že hlavní hrdinka měla potřebu starat se o něj. Kdyby tvůrci malinko přitlačili na pilu po té romantické stránce, asi by to bylo dokonalé. A nebo je možná dobře, že tak neudělali, protože by se jim to celé rozsypalo. Každopádně, takhle to vidím na silné 4*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Do filmu se mi dlouho nechtělo, jelikož smrděl na hony daleko korejskou odpověďí na otravnou západní módu nadpřirozených mezidruhových romancí pro náctileté divačky. Bohužel korejský zástupce souputníky ze Západu kvalitou nepřebíjí. Únavná hromada subžánrových klišé, včetně archetypálních postav (slizký zlosyn nadbihající hrdince, dobrácky soused, "agenti"), v přemrštěné stopáži a přesvícené denní scény evokující televizní inscenaci. To mi vadilo nejvíce. Ke cti snímku lze říct, že chemie mezi ústředními představiteli v něm je a romantická linie jakž takž funguje. 5/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Letos můj první shlédnutý film z Koreje, který se nádherně povedl a i když bych ho přirovnal k něčemu jako hodně lehký remake Tarzana a Twilight, tak ani jeden ze zmíněných filmů není tak krásný jako Werewolf Boy, který předčil mé očekávání. Tenhle snímek mi po dlouhé době vyrazil dech a byl to jeden z mála, kde mi přišlo těch 122 minut jako prchavý okamžik. Krásný procítěný film, o lásce, strachu a věčnosti. 85% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený čiastočne hororovo ladený romantický film. Má dosť dobrý príbeh o mladom dievčati, ktoré sa spolu so svojou matkou a sestrou presťahujú na vidiek kvôli čerstvému vzduchu, pretože trpí pľúcnym ochorením. Čoskoro pri dome nájdu zdivočeného chlapca bez spoločenských návykov a tak ho vezmú k sebe, pričom medzi ním a dievčaťom vznikne puto, no čoskoro si uvedomujú, že nie je len zdivočenou sirotou, čo im kvôli cudzím ľuďom môže priniesť aj mnohé problémy. Spracovanie sa mi páči, ale stále sa z toho dalo získať aj viac. Po bezproblémovej úvodnej sekvencii zo súčasnosti sa už začne hlavný dej v minulosti, síce všetko ide podľa očakávaní, nič tu výraznejšie neprekvapí, ale hlavne celú prvú polovicu s tým nemám žiadny problém, sadlo mi to výborne, skvelo podané vzťahy medzi všetkými zúčastnenými, no samozrejme hlavne medzi dievčaťom a chlapcom, spoločné trénovanie a postupné prehlbovanie ich puta, všetko sa mi to veľmi páčilo. Ale v druhej polovici to už predsa len o niečo zoslabne, stále sa na to pozerá viac než dobre, ale zatiaľ čo predtým to bolo tak príjemne čisté, teraz už to začne byť také akčnejšie a dobrodružnejšie, kvôli mnohým problémom sa naruší vzťah medzi hlavnou dvojicou a toto mi už sadlo menej. A kvôli tomuto som si už dostatočne nevychutnal ani záverečnú fázu, ktorá inak mohla byť perfektná. Čo sa týka tej akčnejšej, prípadne hororovej stránky, vidno, že toto je v prvom rade romantický štýl a tak toho je tu minimum, ale som aj rád, pretože práve tieto sekvencie mi prišli z celého filmu najslabšie, obzvlášť prvá scéna s premenou na vlkodlaka. A navyše musím spomenúť, že to nie je práve najtypickejší vlkodlak, v tomto filme funguje na iných princípoch, než obvykle, svojim pojatím mi skôr pripomenul Hulka. Herecké obsadenie je skvelé, perfektná Park Bo-Young v hlavnej úlohe, získala si ma okamžite, veľmi dobrý Song Joong-Ki, síce jemu to už trvalo o niečo dlhšie, ale zahral to prvotriedne, k tomu sympatická Jang Yeong-Nam v úlohe matky a viacero zaujímavých vedľajších postáv, tu nemám čo vytknúť. Réžia a technická stránka sú výborné, ale lepšie je zvládnutá práve tá čistá prvá polovica, ktorá mi prišla prvotriedna. A kvôli tomu už u mňa neskôr nefungovali emócie. Takže celkovo som dosť spokojný, len ma mrzí tá druhá polovica. Sama o sebe je tiež dostatočne kvalitná, no v porovnaní s prvou mi príde horšia. Ale aj tak vydarený film, ktorý si kľudne pozriem znovu. 79% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Doslova rozprávka o vlčom chlapcovi a ľudskej dievčinke. Joong-ki ma bavil celý film .. šikovný je a ešte aj pekná tvárička. Prižmúrim oko a tú štvrtú hviezdu dávam za neho. A ešte za tú peknú gitarovú pesničku. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Jsem už nějaká otrlá či co... Film se mi líbil, ale slzy se nekonaly. Nevím, kde se zasekly, protože jako profesionální plačka bych se uživila naprosto s přehledem. Na nedělní odpoledne to byla dobrá volba. Ale jedno ale tu zůstalo. No, třeba na to přijdu, až si to pustím podruhé. A pak těch hvězdiček bude pět. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejskou filmografii můžu a pokud se jedná o romantiku, je mé nadšení o to větší. "Chlapec vlkodlak" je však zbytečně zdlouhavou fantasy romancí, která sice stále působí daleko originálněji než cokoliv z Hollywoodu, ale ve srovnání s legendami jako "Be wit you" nebo "My Sassy Girl" silně zaostává. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem hodnotit maximálně čistě proto, abych necpal maximální hodnocení každému korejskému filmu, o který zavadím, ale nakonec musím. Protože jsem ještě nikoho (a na tom se se starší dcerou shodnu) neviděl tak dobře zahrát vlka (vzhledem k tomu, že se film jmenuje "vlkodlačí muž", tak ani nespoileruju). Příběh o dívce, která se s matkou a sestrou nastěhuje do domu u lesa, zanedlouho najde zdivočelého mladíka, rozhodne se ho zcivilizovat, zbližuje se s ním a nakonec zjistí, že on není úplně tím, za koho ho původně měla. Na první pohled by to mohla být romance jako z Twilightu, jenže film obsahuje ještě další vedlejší linii a nakonec končí jinak, než Twilight (ok, viděl jsem jen první díl, ostatní znám pouze z recenzí, ale myslím, že vím, o čem mluvím). Prostě asijská kinematografie. Něco můžete tušit, ale také to může dopadnout jakkoli. Každopádně je to typicky jihokorejsky výborně udělané a u mě to příjemně překonalo očekávání. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Vědět víc zní dobře. Ale udělá to z tebe zbabělce." Neskutečně zkostnatěle kýčovitý paranormálně romantický doják o krásce, zvířeti a bestii v člověku. Aneb Tarzan v rouše vlčím během Stmívání (ovšem ve stravitelné poloze). Ale nepřekvapuje mě, že to Korejci umí podat tak, že jim to sežerete skoro i s navijákem. Spíše mě překvapuje, že to ještě nemá US remake. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Až na ten fakt ošklivej konec to bylo opravdu moc dobré. Miluji Jižní Koreu. A ta princezna v hlavní roli ... nu, jsem naměkko. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi romanci, která je funkční, romanci, která funguje i přesto, že jsou v ní fantastické prvky, rozhodně se na snímek „Neuk-dae-so-nyeon“. Je na něm krásně vidět, že by „Twilight“ mohl fungovat i po stránce kvality, nikoli jen kvantity. Stačí jenom podávat ten příběh tak, aby to nebylo děsivě prvoplánové a v konečném důsledku směšně trapné. „Neuk-dae-so-nyeon“ je silný příběh a doslova mi svou pomalou poetikou a krásou obrazu uhranul. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Poslední půl hodina až na pár scén absolutně nefungovala a sesypala slibný začátek a střed filmu. Bohatě by mi stačilo, kdyby se A Werewolf Boy zabýval pouze adaptací zaostalého dítěte do společnosti.Tady z něj udělali vlkodlaka proti kterému stojí namyšlený bohatý chlapík, který se ho snaží za každou cenu dostat kvůli holky, meh. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

V prvej polovičke veľmi krásna rozprávka o dievčati čo sa začala kamarátiť s vlčím chlapcom. Druhá polovica ale už dosť stratila na romantike a je to už skôr dráma o jednom nedonosenom somárovi čo sa nevie zmieriť stým, že ho holka nechce / a dala prednosť niekomu inému / tak ju začne kopať do brucha .... P.S ak vám niekedy žena povie aby ste počkali že ona sa vráti. čakajte ale zas nie moc dlho :D ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Půvabná dívka, mladík vlkodlak, co tak myslíte, že se asi stane? Ne, nesežral ji, ale překvapivě se do sebe zamilovali :-) Pohoda a uvolněné tempo se line celým snímkem až do doby, kdy se začnou objevovat očekávané potíže jež komplikují život jedné rodinky a ne úplně normálního mladíka. Ze sledování jsem měl příjemný pocit, mnohdy se dobře bavil (psí tréning) a i přestože celý děj je značně předvídatelný, nudně to v žádném případě nepůsobí, těch 75% zde je odpovídajících, tudíž kdo má rád pohodovou romantiku s lehkou fantasy zápletkou, zklamán nebude. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Tak film jsem shlédla hlavně kvůli hlavní mužské postavě ;-) Dějově je film celkem povedený, ale myslím, že mu hodně uškodila délka, zbytečně se to natahuje - má pár částí, které jsem prostě trochu pošoupla, takže za mě: jednou stačí - kdyby byl o něco kratší - hodnocení by bylo snažší a možná bych zvážila i podívání se znovu. Musím souhlasit s komentářem sniper18 - první polovina byla lepší - tam jsem asi nic neposouvala :-) ()

skretik 

všechny recenze uživatele

prva polka na 5*... druha na 2*... v priemere za 3+... pacilo sa mi, ako ho vychovavala... druha polka uz je taka hollywoodska, skoda ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých ''úspešných'' filmoch o upíroch je tu novinka, vlčia romantika! A osobne dúfam, že práve týmto vlna vlkolačích filmov začala a zároveň aj skončila, nezniesol by som ďalšie pseudo-fantasy ala Twilight. Keďže sa však jedná o Kóreu, krajinu večných romantikov, mal som pocit, že aspoň oni jediní dokážu natočiť film plný emócii, vyhrotených situácii a spomínaných romantických momentov. No však ako minutáž pomaly plynula, emócie sa vytratili, vlastne tam ani žiadne neboli. Niekde sa stala chyba a tipoval by som, že to bolo u pánov, ktorí mali na starosti scenár. Bol totižto príliš ľahko predvídateľný a keď človek dopredu dokáže odhadnúť, čo sa kde a kedy stane, film už nieje veľmi zábavný. Našiel som aj nejaké svetlé stránky, humor v celku ušiel a záporák bol nenávidený(ľutovaný) ako sa len dalo. Hudba bola biedna, tým pádom sa o atmosfére nedá hovoriť a koniec bol už úplne odfláknutý, autori pravdepodobne vyvesili bielu vlajku. Nakoniec sa ľady neprelomili a je mi jasné že ďalší film spojený s vĺčikmi ktorý uvidím bude, buď nový Underworld alebo rozprávkové anime Wolf's Rain. ()

Reklama

Reklama