Reklama

Reklama

Noc v Myší díře

(amatérský film)

Obsahy(1)

Pod brněnským Hlavním nádražím se rozkládá labyrint podchodů, průchodů, východů a záchodů. A právě na posledním zmiňovaném místě se jedné noci náhodně setkají. Ona a On. Ona, hledající zde úkryt před bezcitnými zabijáky a On, právě zde vykonávající potřebu. Kráska v nesnázích a muž s chutí nějaké nesnáze postřílet. Oba čeká v podzemním bludišti plném vrahounů dlouhá noc. (choze)

(více)

Recenze (45)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pepa Blažek konečně dostal akční věci, které vyznává a styl, kterým točí, do tvaru, který se líbí i mě :-) (Sebe)ironie, rychlé tempo a štěstí v Tomáš Mannovi, kterej jako ranař fakt vypadá, taže to vše nepůsobí nemístně. Jenom...tys fakt obsadil Lucku Musilovou?? ;-) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Ouch, to bolelo. Poslouchat tak špatné dialogy v tak nepříjemných hlasových projevech opravdu moc bolí. Když už herci nehrají hlasem, tak se ani nepokusili zahrát situaci tak, aby to nevypadalo tak nepřirozeně. Z tohoto materiálu se dá těžko vyčíst, zda vinit herce, nebo neschopnost režiséra vést herce... hudba je také rušivým elementem a jediné co mě napadá pochválit je kamera. Jsem myslel, že režisér za dva roky udělá krok vpřed, ale místo toho vidím sešlápnutou brzdu a poté zpátečku. Samozřejmě budu režisérovi a jeho kolegům držet palce, ať mě v dalších projektech přesvědčí o svém talentu. Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a proste ne chozeho filmy jsou jak pres kopirku a opet se vyskytuji porad ty stejne faily znovu chybi alespon minimalni uvedeni do pribehu aby clovek aspon trochu pochopil o co tu jde cely je to nevyrazny bez stavy a konec tradicne opet jaksi nedotazenej povedla se sice hudba a vybrane lokace taky nejsou spatne obcas nejaka ta dobra hlaska padne: rozbils mi mobil: zabils mi lidi ale to je tak vsechno a pozor byl bych nerad kdyby to vyznelo jako ze nemam rad amaterske filmy nebo mam od nich prehnana ocekavani prave ze naopak ale stojim si za tim ze kdyz uz se nekdo na tomto poli pohybuje mohl by si vsimnout veci co se v predchozich filmech nepovedli a zapracovat na nich (pokud tedy ten dotycny ma krome nadseni alespon spetku talentu) ale ne aby se opakovali porad ty stejne chyby dokola takze se domnivam ze zcela subjektivne i objektivne to proste na vic nez na ty upocene 2* zkratka nema rad bych udelil vic ale nemuzu najit zadny duvod proc tak ucinit ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

celkem zábavné, jestli mi to něco připomínalo, tak filmového Hitmana, jen lepší a sebeironičtější, ale pořád tam bylo dost věcí, které se mi nelíbily, například celý začátek na záchodech, prostě, je to dobře zahrané, nastříhané, hudba ucházející, ale ten scénář... Nakonec přidávám i tu čtvrtou, za cynický humor hlavního hrdiny, navíc je to pořád amatérský film ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fajnové žánrové cvičenie, ale nič viac. Technická stránka, najmä kamera, je dotiahnutá na maximum a je na profesionálnej úrovni. Ešte by sa zišlo premakať strih, čo ale vidím skôr na problémy na pľaci (napr. krkolomný záverečný skok hlavnej hrdinky na záporákovú zbraň), i keď na druhej strane fajnová hudba sa ťažko striafa do tvrdohlavého strihu (odporúčal by som nabudúce upraviť finálny strih podľa dodaného sountracku). Osobne mi vyslovene vadila iba (inak pekná a sympatická) hlavná predstaviteľka, ktorej amatérsky prejav, pendlujúci medzi (hádam) úmyselným afektom a kŕčovitým neherectvom, je celú ligu za už klasikom Tomášom Mannom. No a taktiež bohužiaľ ostáva tradičný Chozeho problém so storytellingom (najmä nezverejnený Assassin/Killeři), ktorý je viac komplikovaný, ako by sa patrilo. Nabudúce poprosím späť k hororu a k jednoduchosti. Casa Carnivora bola napriek (práve kvôli?) svojej jednoduchosti, lacnosti a "na-rýchlo-zbúchanosti" zatiaľ najlepšia. Možno som príliš kritický, ale to iba preto, že Choze už vo všeobecnosti dosiahol taký level amatérskej tvorby, že sa približuje (polo)profesionálnemu filmu a myslím, že je lepšie konštruktívne vypichnúť tých pár vecí, čo ešte treba zlepšiť, ako uspávať ho na vavrínoch. Thumbs up! PS: Žeby to bol prequel k Cyborg Cheerleader? :) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Právě to, co Niethustra vytýká v první půlce svého komentáře, mi připadá jako možná vlastní kvalita tohoto filmu. Žel jen možná, nikoli skutečná. Takto mi při souhlasu se zbytkem N. hodnocení (jakož i s tím, co k tomu týž psal v diskusi) zůstávají z celého dílka, působícího především dojmem ztvárnění autorových osobních hrdinských fantazií (viz hrdinovy hlášky), jen některé momenty, pro něž se mi příčí dát odpad. Proti wtf větám ("Máme dost času") stavím ty, které pobavily ("Máš mobil? Kredit? Signál?"). Herečka není mrtvá myš, jak jsem u podobných pokusů žel zvyklý. (Ne, že by nějak moc uměla hrát, ale aspoň nekazí dojem. O mužských hercích nápodobně.) K diskusi: Celá sekvence s komiksem skutečně vyznívá spíš jako potvrzení nicotnosti tvůrčí potenciality než jako nějaká rafinovanost. Na okraj musím zkritizovat hru na Brno: Liduprázdnost známého podchodu Myší díra působí beznadějně uměle (taky jeden z tvůrčích záměrů???) a nelze věřit tomu, že by některá hajzlbába mladíkovi řekla při vstupu něco jako "šéfe, tam si vemte papír". ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z Brna New York neuděláš. To se vyšle partička amatérů do brněnského komplexu zvaného Myší díra kde si hrají na honěnou s pistolkama a s pocitem posledního akčního hrdiny. Nikdo už neřeší jak debilní to je, jak debilně u toho vypadají a jak nemožně je to zahrané a retardovaně a chaoticky vymyšlené. V zatuchlém Brně ve kterém bydlím se nic takového nemůže stát. Prostory skýtaly leda velké hovno, protože v Brně je velké hovno a celé město i se všema lidma v něm je jedna velká sračka. Nepošlu to do odpadu, že zde po ulici chodí pěkné holky. Mé hodnocení: 20% ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Drsná akční jízda!! Tomáš Mann je charismatický týpek, který ale měl mít víc dialogů nebo alespoň nějakých hlášek. Normálně bych dal tak 2-3 ale má to hezký plakát, hezkou holku a k tomu je Josef Blažek strašně cool a sexy a můj velký vzor (placená reklama) . Jenže teď se rozhoduji mezi Mannem a Blažkem. Jsem na pochybách a citově zmaten. Jinak se prý už natáčí 3 díl expendables a Mann tam bude hrát. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Choze nebral tak vážně, dal bych hvězd víc "*" /// 22.2. 2014 - podíval jsem se na to znova, teď už se smířením, že choze je namachrovanej lulin, ale hodnocení i přes všechny výtky zvyšuju, protože se jedná o filmově sympatický pokus několika nadšenců, kteří se na tom očividně nadřeli. A tohle by se mělo podporovat :) ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Takže dlouho natáčející film a dlouhé očekávání. Další film od Chozeho. Další film s Tomášem Mannem,který ihned pobaví na záchodě společně se Želvy Ninje. Jenže kdysi se mi více zdál,že se snaží,teď jen odříkává scénář a moc ho neprožívá,za to jeho herecká partnerka hraje na výbornou. Děj dobře odsýpá a je využita každá vteřina. Choze si střihl dobré cameo ve fotokabince. "HAJZL JEDEN NEFOTOGENICKEJ." Jenž samotná scéna mi určitě zůstatne v paměti na pořád,protože jsem jí jako viděl první a to je to co se mi na jeho filmech líbí. Je tam vždy něco co jsem ještě neviděl nebo minimálně zpracované jinak než to bývá. Samotný Choze je můj velice dobrý kamarád tady z csfd a z fcb,který mi na dálku pomáhá s mýmy projekty a vždy je dobrá opora a dokáže pozvednout sebevědomí,přesto musím hodnotit jako neztraný divák. Na začátku mě mírně iritovala hudba,je dobrá a melodické,ale měl jsem pocit,že jde více slyšet než by mělo,tady se to dle mě nějak neutrefilo,ale pak to "syntézatorové bručení" po 7 minule na mě leche dýchlo nostalgií jak u pravýc 80.let. Ale za co jako většina musím s hodnocením dolů je proč se celá akce odehrává a také mě než proč měla dívka problémy by mě více znamenalo zde samotný Tomáš nebyl nějaký zabiják nebo voják,že tak dobře střílel a ze zabijení si nic nedělá. Ale z amatérských hledisek velice kvalitní a natáčení v metru velice složité,což samotná práce je více ceněna. Není to zas tak zábavné CYBORG CHEERLEADER : FUCKDOWN IN HOCKEY MASK CAMP,,který je stále z jeho dílny nepřekonán,ale jelikož se jedná o jinačí zaměření coby akční velice dobré. Takže krásné zasloužené 4 hvězdy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Obrazově výborné, zvukově děsivé, dialogy tragédie, hudba dobrá, ale vykradená :) Jako amatérská jednohubka to funguje, určitě to všechny zůčastněné bavilo, škoda jen že postavy vám nic nenabídnou, děj neexistuje a docela mě unavuje dávat body jen za vynikající look, v dnešní době už se amatéři ohánějí technikou za statisíce, ale točej prázdné a zbytečné věci.Hláška ,,hajzl jeden nefotogenickej´´ ale zabila :) 40%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokus natočit levnou a amatérskou kopii akčních filmů v štatlu. Ale skutečně jen pokus - scénář v podstatě neexistuje, je to jen o přesunech z místa na místo a neustálém ječení herečky. Kamera je slušná, ostatně Myší díra je na rozdíl od padoucha fotogenická, dvě tři hlášky se najdou, ale celkově je to prostě takové nedomrlé - herecky, příběhem, celkově, kdy to lavíruje mezi pokusem o jakousi parodii, ale skutečně jen pokusem, a obdivem k podobným akčňákům. Přesně, jak tu někdo píše, takové puberťácké video, které si kluci se slečnou natočili pro pobavení v noci v brněnském podchodu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože se výhradně věnuju jen krátkometrážním snímků s hororovou tématikou, tak jsem se rozhodl, že si zkompletuju celou tvorbu Josefa Blažka. Když už jsem toho od něj viděl opravdu dost. Bohužel tentokrát se mi moc do noty netrefil a to přehrávání (ne)herců bylo místy až nechutné. Úvodní pasáž na záchodcích ještě ušla a místy jsem se i zasmál, ale následná honička už tak dobrá ani humorná nebyla. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mělo-li to pobavit (a asi nic jiného to dělat nemělo), účel to splnilo. Na brněnském nádraží jsem svého času trávil nějaký ten čas, ale takhle do hloubky jsem ho nikdy neprobádal. Takže v tohmel směru i poučné. Bavilo mě to, ono samozřejmě tam jsou nějaké ty nedostatky spojené se zbytečnými kulturními náznaky (opravdu musel číst Želvy Ninja?), ale kdo by se tím v amatérské tvorbě zabýval. Musím říct, že kromě sympatické hlavní hrdinky mě hodně vzala hudba, ta přebila celý film. Takže paní toaletářce díky za ni. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to úplně standardní horor, ale prvky thrilleru v tomhle dílku najdete. Hlavně tady najdete i prvky profesionálního přístupu. Tak hlavně ta hudební stránka je naprosto skvělá. Co překvapí ještě víc, to jsou herecké výkony, které jsou dobré a hlášky, které se z nich sypou, vyznívají vlastně docela dobře. Obraz má výbornou kvalitu, některé úhly záběrů hodně překvapí. Tak co nám chybí zhodnotit? Scénář. Trochu kulhá, to je jasné, hlavně to finále je takové trochu... Jako kdyby tvůrce nevěděl, co chce vlastně říct. Jinak ale rozhodně napínavá romance, která se nezastaví a celkem příjemně uhání. Těch deset minut času jí pomáhá. ()

Reklama

Reklama