Reklama

Reklama

I

  • Indie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lingesan (Chiyaan Vikram), muž z chudého předměstí, pilně trénuje kulturistiku a přitom sní o krásné modelce Diye (Amy Jackson), kterou zná jen z televize a plakátů. Když Lingesan vyhraje místní kulturistickou soutěž, má šanci zúčastnit se mistrovství Indie. Ve stejné době se potká s Diyou, která ho požádá, aby místo titulu začal hrát v reklamách spolu s ní. (rikitiki)

(více)

Recenze (10)

Fr 

všechny recenze uživatele

„SVĚT UŽ JE TAKOVÝ. POKUD ČLOVĚK DĚLÁ DOBRÉ VĚCI, LIDÉ HO NEMAJÍ RÁDI. TOHLE JE MŮJ OSUD…“ /// Jak je jejich (špatným) zvykem, strašlivě zdržujou. Pak ještě ty popěvky… není se co divit, že to má tolik minut (hodin). Mixujou ten svůj humor úplně se vším (kulturistická soutěž, bitky, únos…), ale protože jsem votrlej, nemám s tím v podstatě problém. Hlavní postava ze sebe dělá debila, což přestane tak nějak bavit (kupříkladu mě po 50ti minutách). To jako moc nevymysleli – pan drsňák s kamenným vobličejem a s mozkem houpacího koně. Pak dlouhatááncká linie o stvoření reklamního modela (ne vole, to není spoiler, to je fakt!), která je určená pro beznadějný romantiky. Na rozdíl vod tý (linie) s úchylným, sadistickým hrbáčem, sršícím podivným smyslem pro humor, u který musí bejt každýmu jasný, kam že bude (jednoho dne) směřovat (zase k těm beznadějnejm romantikům? Vidím, že si dával pozor, Blesku!). Akční scény, toť kapitola sama pro sobe. Hodně bitek se zajímavejma předmětama (hrábě, činky…) a ve stylu: jeden proti celý Indii. Jakejsi podtext (příběhovej) by mohl bejt výsměch hloupýmu světu reklamy. Nakonec dojde i na pomstu. Ta je fajn, ale ta dýlka (i tý pomsty) všechno zabíjí a všechno to působí hloupě, zbytečně přehnaně a indicky kýčovitě. Jelikož umím přetáčet, dávám solidní 3*. . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechybím nikde, kde se vobjeví kráska v doprovodu zvířete. 2.) Jedu jen tříhodinový filmy. 3.) Thx za titule „Manoharudu“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

"I" je zatím nejkřiklavějším dokladem toho, co už jsme mohli zaznamenat dávno - Shankarovy filmy lze označit za svým způsobem uhrančivé a zábavné spektákly, které však horko těžko obstojí, pokud se je pokusíme hodnotit dle obvyklých kritérií uplatňovaných na západní mainstreamovou tvorbu. Na rozdíl od Anniyana či Enthirana "I" tentokrát vybočuje i z konvencí tamilské kinematografie (epizodické vyprávění se střídáním žánrů a nálad nahradilo paralelní rozvíjení dvou časových linií) a představuje tak zcela excentrické dílo, které lze jak obdivovat pro jeho nápaditost a fascinující obraznost, tak zatracovat pro rozpadlé vyprávění, prkenné herectví a morální problematičnost. Tematika reklamní povrchnosti a důležitosti, která je dnes přikládána fyzické kráse, se sice odráží ve formálním zpracování filmu, ale vyjma jedné písňové sekvence (doslovně zobrazující objektifikaci ženského těla) není nijak kriticky reflektována a posedlosti krásným zevnějškem je spíše přitakáváno. Každopádně je to film, který leží mimo veškeré tabulky a kterému je možné odůvodněně napařit jakékoli myslitelné hodnocení. To moje odráží skutečnost, že ač jsem při jeho sledování mnohokrát kroutil hlavou, oči jsem od něj po celé tři hodiny neodtrhnul ani na chvíli. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Člověk si říká, že WTF. Člověku se nemusí líbit hlavní hrdina. Člověk si zvykne. V první hodině jsem dvakrát zastavil, a posunul zpět, abych určitou pasáž viděl znova. Později mě napadlo zkontrolovat čas, kolik z tříhodinovky tohoto tamilského filmu už uplynulo. Nepodíval jsem se. Ok, možná to je mozaika videoklipů a reklam, ale velmi kreativní a výborná mozaika. Pokud později něco vadilo, tak délka a forma pasáží s novinářem. Jinak velmi dobré (a do značné míry neporovnávatelné). ■ Ladiyo https://m.youtube.com/watch?v=vcRi8HlwMFs - fascinuje už úvod - nevybavuju si, že bych viděl tak kreativní reklamu na hodinky. ■ Zvedám na maximum, protože nízká hodnocení některých uživatelů nejsou fér. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Neskutečný. Prostě neskutečný a šílený. Působilo to jako parodie, pokud parodie může být vážně míněná. Nápady se z plátna jen sypou a je neuvěřitelné, že na ně někdo přišel, odvážil se je použít a navíc ještě v jediném filmu. Nemá smysl bavit se o ději, i když tu je, ale klipovitý. Jde o jednotlivé scény, kdy výrazně vynikají, už v takhle bombastickém snímku, hudební vložky. V jedné z nich se dívka mění na motorku nebo mobilní telefon. V jiné zase potkává Kráska zavřená v kleci Zvíře. Reklamy, které spolu ústřední pár natočil, jsou nepopsatelné. ____ Chvíli mi trvalo, než jsem vstřebala, že vyprávění se odehrává ve dvou časových rovinách. Potíže mi dělalo přijmout hlavního milovníka, protože on fakt není žádný fešák ani s knírem, ani bez něj. Když ale začal bojovat na kolech projíždějících se po hřebenech čínských střech, tak jsem mu vizáž odpustila. Včetně příšerného hereckého výkonu, ale tím se vyznačují úplně všichni. Tohle musel natočit člověk s hodně vykolejenou myslí, ale pro mě tím správným způsobem. Člověk s ujetou, ale naprosto nespoutanou fantazií. /27. 7. 2017/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Šílený žánrový mix, který mohou předvést nejspíš jen Indové. Nebo ještě případně Japonci. Je to pohádka, má to v sobě něco z Quasimoda a Krásky a zvířete, přitom je to ale akční, má to muzikálová čísla, a některé prdel nakopávací scény jsou skutečně pořádně cool. Tohle nesedne každému, ale něco to do sebe má. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře,Quasimodo,kronika mutantů,revenge thriller,ale hlavně neuvěřitelně zábavný,hravý a barvami hýřící tří hodinový videoclip. Tohle je... Víc než to.Tohle se rozhodně vymyká všemu co sem měl možnost vidět.Shankare cokoliv bereš nepřestávej s tím.Jen houšť a větší kapky. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Už jsem pár Indických filmů viděla a byla jsem přesvědčena, že mně jen tak nic nepřekvapí.... Ovšem tento film během prví (asi) hodiny přinesl několik WTF? momentů, ovšem poté kdy hlavní hrdina přijde o knír( a už je alespoň koukatelný) tak se přestanou i WTF momenty vyskytovat a podívaná je to opravdu kouzelná, uhrančivá a úžasná indická variace na krásku a zvíře ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Keby som si skôr všimol, že idem skoro do troch hodín "čumenia" na idndickú romanticko-komediálno-satiristicko-psychologicko-muzikálovo a sem tam akčnú drámu, tak neviem neviem, či by som to zvládol. Tak v konečnom dôsledku, keď si človek zvykne na postavy a začne vnímať detaily zistí, ako pán Shankar dokázal na pozadí indickej biedy prepletenej z komerčným svetom, vytesať do skaly meno Lingesa, ktorého životný príbeh je ústredným motívom príbehu. Zvraty, mstivosť, opatera, všetky symboly lásky a krásy nielen Indie ale aj Číny, tá pestrofarebnosť a radosť zachytená na plátne sa len tak často nevidí. Keby obdobný kúsok natočil Hollywood, tak to má 110 minút a bolo by to strohé. Takto, ak samozrejme nemáte nič iného na práci a chcete ako rodinka vidieť šialený mix emócii, lásky, zrady, priateľstva a spravodlivosti, chcete vypnúť od reality, je to snímok určený pre vás. Takého filmy nikdy neublížia, len pošteklia, prinajhoršom donútia človeka pokrútiť hlavou. PS: Topka je Lingesov najlepší priateľ a assistent Babu, okrem jedinej scénky kedy plače ani raz neotvorí ústa, aby nevypotil nejakú totálnu úchyláreň alebo tvrdý "odpal". Z asi 200 hlášok : " Dobrý deň pán tréner, potreboval by som do mesiaca nabrať objem" Babu: "priviaž si kameň na krk a skoč do mora, nepotrebuješ mesiac stačí jeden deň, nafúkneš sa a vyplaví ťa na pláž" "preboha čo to dostávam za exotov..." "Dobrý večer som redaktor z magazínu Šachmat" ... 80% ()

Thuffir odpad!

všechny recenze uživatele

No dobře. Přehlídka intelektuálních komentářů příznivců možná Andy Wááárhoula co zrovna natáčí muže, jak jí okurku. Dobrá tedy, dejte si asi sedmdesát jointů, kilo kokainu a potom možná, mooooožná se na tuhle kravinu budete moci podívat. ()

Reklama

Reklama