Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skoro tři hodiny trvající bonusový dokument, ve kterém najdete o hodně víc informací než v samotném filmu. Dokument obsahuje obrovské množství materiálu z natáčení, přípravy prostředí a speciálních efektů, rozhovory s herci, tvůrci a producenty. Jsou zde i vynechané, nepoužité, vystřižené a nedodělané scény, plus scény, které by mohly být použity v případném pokračování. (Terva)

(více)

Recenze (16)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott připravuje své projekty s takovou péčí, až mu chcete odpustit, jak blbé ty filmy někdy ve výsledku jsou. Furious Gods je další z Lauzirikových vyčerpávajících dokumentů, zabývajících se dopodrobna i tím, co byste možná raději nechtěli vědět (kdo si po zhlédnutí segmentu o zvířecích genitálicích nevygooglil krtčí penis, nechť hodí kamenem). S volitelnými doplňujícími videi strávíte s tvůrci filmu minimálně jedno odpoledne (nebo dva večery), což se vám sice může zdát jako mnohem větší dávka pozornosti, než by si Prometheus zasloužil, ale po těch čtyřech hodinách pravděpodobně uvěříte, že o tak špatný film vlastně nejde. Dojde na molekulární gastronomii, freudiánskou interpretaci (první Vetřelec byl o znásilnění, druhý o mateřství a Prometheus je o sexu) i náznaky, jaký oser představuje stereoskopické natáčení. Opět je zde budován mýtus vizionářského filmaře, který preferuje poctivou rukodělnou práci (nikoliv CGI) a chce hlavně nabídnout originální příběh (zajímavý je rozpor mezi tím, zda má být Prometheus autonomním filmem, jak tvrdí Scott, nebo dalším dílem Vetřelce, jak zaznívá ve výrocích většiny herců a spolupracovníků, nadšených, že se mohli podílet na slavné franšíze), ne vydělat hromadu peněz (v opozici ke studiu, tlačícím tvůrce kvůli zisku k co nejnižšímu ratingu). Rozvést by si zasloužila argumentace, proč musel Prometheus vzniknout, vedená v duchu auteurské teorie (Scottův fetiš na silné ženské postavy), a fanouškovské podloží, na němž stojí scénář, napsaný dvojicí relativně mladých autorů, obdivovatelů původního Vetřelce. S ohledem na důslednost, s jakou Scott cizeluje vyprávění, aby bylo co nejplynulejší a nejsrozumitelnější, je škoda, že stříhání filmu, resp. vytváření té správné finální verze, nedostalo více prostoru, ale možná s ním zkrátka nebylo tolik práce jako třeba u Království nebeského. To všechno jsou ovšem drobnosti, nijak nenarušující pocit, že jste se dozvěděli vše podstatné. Pokud něco skutečně kazí dojem, jsou to z gramatického hlediska dost děsivé české titulky na BD od Bontonfilmu (přitom text překládali minimálně tři různí lidé). ()

T2 

všechny recenze uživatele

riadne sústo čo sa tíka rozsahu dokumentu film a filme, tu je krásne vidieť čo všetko tvorcovia misia podstúpiť, domyslieť, vytvoriť, doladiť, koncept, nákresy, kamerové skúšky,... no fúha /100%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vyčerpávající (informačně, nikoli pro diváka!) a zajímavostmi i informacemi nadité jako málo co jiného od dob Ottova slovníku naučného. Spíše než o tom jak vznikal Prometheus je to volné pokračování Nebezpečných dnů o tom jak vzniká vysokorozpočtový film v jednadvacátém století. Ve výsledku ten pravý (a pro nejednoho diváka ostatně i jediný) důvod proč si pořídit originální nosič(e) s Prometheem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poslední letošní den jsem se rozhodl strávit s vetřelčím dokumentem obřích rozměrů, abych se správně namlsal na rok 2017, který začne už za chvíli, a ve kterém bude Ridleyho aliení sága pokračovat... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skutočne výživný a zaujímavý dokument, ktorý mapuje všetko do každého detailu od scenára cez casting, kulisy, produkciu, efekty, výtvarne návrhy a kopec ďalších vecí, ku ktorým sa vyjadrí aj sám stvoriteľ Scott. 90% - 5* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nemám moc v lásce filmy o filmu, ale u série Vetřelci a spol se vždycky podívám. Tří hodinový dokument jako bonus na Blu-ray dvd k filmu Prometheus. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete vědět, co způsobilo Noomi Rapaceové noční můry, natáčení které scény emocionálně rozsekalo Charlize Theronovou, jaký šílenec je Sean Harris, kde je v Prometheovi k nalezení "česká stopa" nebo co všechno je Ridley Scott schopen kontrolovat a připomínkovat v postprodukci (konkrétně ve zvukové složce)...tak tohle a spoustu dalšího lze nalézt v nabitém a přehledně strukturovaném dokumentu o natáčení. Navzdory délce se v něm skoro nic neopakuje, česká titulková podpora na bonusovém BD je fajn (až na úroveň pravopisu). ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Dokument dokazuje to čo som už dávno tvrdil. Prasomrd a silvermanovské hovädo Lindelof dojebkalo Promethea ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Opravdu hutny dokument, ktery se venuje snad kazdemu kroku a aspektu v procesu vzniku Promethea a z nekolika hledisek rozebira temer kazdou scenu. I pres vrazednou delku, je celou dobu dokument zabavny a hlavne strasne zajimavy, koho by taky nebavilo koukat pod ruce nejlepsim filmarum na planete, ze? Vsudypritomny duraz na prakticke efekty a klasickou filmarinu me nechaval v soku celou dobu. Ostatne to je presne ten duvod, proc se mi Prometheus tak libil, i pres vseobecny hate. ()

ataman329 

všechny recenze uživatele

vyčerpávajúce, poučné, fascinujúce. prométheus obsahovo sklamal, no vďaka tomuto dokumentu sa naň dívam inou optikou. šialené, čo všetko filmári pri výrobe tohto diela dokázali. ()

Erik7595 

všechny recenze uživatele

Teda toto je asi najlepší dokument z natáčania, aký som kedy videl. Čo sa týka obsahovej stránky a informácii je teda napráskaný až do prasknutia. Dokument sa zaoberá úplne od samotného vzniku myšlienky o natočení prequelu Votrelca až po poslednú časť, a to postprodukciu a doľaďovanie snímku do finálnej podoby. Tento skvelý dokument ma presvedčil v tom, že Ridley je jednoducho pán režisér, s obrovským talentom, jasnou víziou, vizuálnym cítením a odhodlanosťou pre danú vec. Prekvapilo ma to, že i v scénach, v ktorých by mnohí iní režiséri použili počítačové triky, tak Ridley ich točil reálne. Postavené obrovské kulisy základne Space Jockeyov, do detailov navrhnuté interiére lode, alebo scéna "pôrodu" v Medpode.. a samozrejme veľa ďalších scén z natáčania stoja za pozretie. Odporúčam jednoznačne, hlavne fanúšikom filmu Prometheus... /100% ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Šialené množstvo informácií , a možno aj lepší film ako samotný Prometheus. Neskutočné množstvo detailov, od prepisovania scenára, piplačky modelárov a bábkárov, ktorý musia reagovať na instantné Ridleyho nápady na place, problémy so svetlom, kvantum práce grafikov a v neposlednom rade aj Tatrovka...je tu fakt všetko. Pre mňa je určite najhodnotnejší pohľad na Ridleyho Scotta a jeho laserovo presného prístupu k vlastnej vízii. Myslím si, že laickej verejnosti sa už širší prístup k filmárskemu remeslu ponúknuť nedá. ()

Don Carlos 

všechny recenze uživatele

Až se chce člověku plakat nad tím, kolik úsilí, nápadů a peněz bylo zmařeno výsledným paskvilem s názvem Prometheus. Škoda, protože Scott mohl natočit dosud nejlepší sci-fi (v pravém a dávno zažitém smyslu tohoto slova) 21. století. Vždyť mohlo ožít to nejbéčkovější, nejpulpovější filmové dobrodružství v tak krásném, do detailů promyšleném a trikově dokonalém provedení, že bychom si všichni sedli na zadek. Archetypální posádka, neznámá planeta, raketa, nevypočitatelný robot, "bitchy" ženská postava Theronové a chapadla deroucí se z rozervané hrudi milence... Nezbývá, než zamáčknout hořkou slzu. Prometheus MOHL BÝT hodně dobrý, říká tenhle vynikající dokument. ()

Lucius55 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o natáčení filmu. Ani jsem netušil, jaký je Ridley Scott perfekcionista a jak jej ostatní členové štábu respektují (jistě odůvodněně). Ten chlap moc dobře ví, co dělá, a já díky tomuto dokumentu změnil svůj pohled na celý film Prometheus. Cesta od první myšlenky filmu přes jeho tvorbu až po finální výsledek byla pro mě zajímavým dobrodružstvím. Škoda jen, že nakonec to všechno tak nějak úplně nevyšlo... ()

Reklama

Reklama