Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pri záchrannej misii v Iraku sa vojenský doktor Pablo (Alberto Ammann) spolu so svojou jednotkou stane obeťou útoku povstalcov. Jemu a jeho priateľovi Diegovi (Antonio de la Torre) sa ako jediným podarí uniknúť a zachrániť v dome civilistov, kde však v sebeobrane zabijú troch mužov. Pred príchodom záchrannej jednotky, pozostávajúcej z amerických a španielskych vojakov, Pablo omdlieva kvôli príliš veľkej strate krvi. Po návrate do vlasti si toho veľa nepamätá. Keď sa však v jeho dome, kde žije spolu so svojou rodinou, objaví chlapík z ministerstva vnútra, ktorý mu sľubuje kompenzáciu a medailu za statočnosť, prepadne pochybnostiam a začína pátrať po pravde. Týmto počínaním vystaví seba i svoju rodinu veľkému nebezpečenstvu... (sochoking)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (11)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Že si filmári často vyberajú rovnaké téma (vojna v Iraku je atraktívny námet) mi nevadí, hlavne že sa to nerobí cez kopirák a španieli dali útočníkovi svoj vlastný rukopis. Hoci môže o motivácii hlavného hrdinu niekto pochybovať, dokážem pochopiť, že s podobným zážitkom sa dá len ťažko žiť a ja osobne by som zrejme po pár rokoch skončil niekde na zemi vo zvratkoch obklopený stovkou prázdnych fliaš rôznych značiek. Určite by houlywúd dokázal z tohto matroša vytrieskať akčný spektákel pár exceláns ale práve európska umiernenosť tomu dáva punc desivejšej reality, hlavne pri scéne popravy civilistov. Čo sa dá naopak vytknúť sú scény kde strieka krv (spomenul som si na Kill Billa) a u niektorých hercov veľmi amatérske až groteskné herectvo. Inak sa jedná o poctivú filmarinu so slušným príbehom a celkom zaujímavým prevedením. Žiadna šupa ale pozerať sa nato dá. 3 a ½ hviezdy. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Trvať na záchrane temer mŕtveho človeka, ktorého nájde človek v ruinách medzi ďalšími je celé nezmysel. Pomáhať vo vojne tým, že tam vojnu rozpútať a potom zachranovať 10 mŕtvych je úplný nezmysel. Film ako taký rozpráva o lekárovi, ktorý bojuje so svojím pocitom viny a nedokáže pochopiť ani prijať určité veci. Človek by mu aj držal palce, ale tu je to nejaké sterilné. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pravda se nenosí, a už vůbec ne, když se nehodí ministerstvu vnitra do karet. Dva doktoři, Pablo a Diego, jsou členové španělské jednotky na misi v Iráku. Při rutinním výjezdu je jejich konvoj napaden v poušti...za velmi dramatických podmínek přežijí jen oni dva, zbytek jejich jednotky zemře. Ukryjí se v domě civilistů, kde v sebeobraně zabijí tři muže. Pak se začnou věci komplikovat, přijíždivší jednotka španělů s američany je dostane do bezpečí, ovšem za cenu, že chladnokrevně postřílí zbytek iráckých civilistů, mezi kterými byly ženy i malé děti. Pablo s Diegem si prochází cestu peklem tam i zpět. Musí o tom co viděli úmyslně lhát...tady se sympatický Pablo stává opravdovým hrdinou a rozhodne se i za cenu ohrožení vlastní rodiny bojovat za pravdu. Film dle mě nezabředl do žádného klišé, režie byla plná super snímků, a se sympaticky znějící španělštinou si zaslouží minimálně čtyři hvězdičky, díky nimž se zdejší bídné hodnocení hned o procento zvedlo:-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁ ČÁSTEČNOU ZTRÁTU PAMĚTI A POSTTRAUMATICKÝ SYNDROM. DEJTE MU ČAS. ZA NĚKOLIK DNÍ SE MU VŠECHNO POSKLÁDÁ DO CELKU.…“ /// Pablo měl kliku, že ho EOD neposlala do řiti, ale domů. Teď ho sere, že má v palici z voken skleník. Navíc se mu furt vrací, jak … Příběh vo tom, jak se vyrovnat se svědomím. Někdo zapomene, jinej ne. Pak pátrá, šťourá, dráždí vládní komando a je schopnej vyměnit pravdu, za život svůj, přátel a rodiny. Takže frajer… (Cože? Nesouhlasíš?) Soráč, nejsu osoba, která je schopná se usmažit na náměstí. Snad proto jsou ty emoce spíš negativní. Některejm pohnutkám a konáním tady prostě nerozumím – ale nebojím se to přiznat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou povídku, kterou v roce 2004 napsal Fernando Mariáš Amondo, jsem nečetl. 2.) Vždycky jsem chtěl v Iráku zorganizovat oslavu ,,Mỹ Lai“ (hledej šmudlo…). 3.) Jsem spíš na ty historky, jak ve španělskejch žilách koluje irácká krev. 4.) Thx za titule ,,Sizok“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama