Reklama

Reklama

Báječný paroháč

  • Itálie Il magnifico cornuto (více)

Obsahy(1)

Kloboukářský král Andrea Artusi (Ugo Tognazzi) vede spokojený život příslušníka italské vyšší společenské třídy. Jeho kloboukům se na světovém odbytišti daří, nový dům, do kterého se má co nevidět stěhovat, je těsně před dokončením, a ani jeho milenka Cristiana (Michèle Girardon) si na nic nestěžuje. Dokonale zařízený život. Ovšem zároveň důvod, proč Andrea nemá klidu. Co když i jeho překrásná žena Maria Grazia (Claudia Cardinale) to má zavedené podobně? Andrea se musí stůj co stůj dozvědět, jestli je mu jeho žena věrná! Pokuta za špatné parkování odhalená v průběhu kolaudačního večírku zafunguje jako rozbuška – proč auto Marie Grazie parkovalo v devět večer U Zámeckých hradeb? (dopitak)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ugo je výborný, Claudia překrásná (a téměř nahá) a kupodivu film i utíká. V rychlé italské mluvě zaniká množství drobných vtípků, kterými je film naditý jak masopustní jitrnice. Mít tak původní český dabing, to by teprve byly hody. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Paroháče“ jsem kdysi viděla v divadle, a i když herečka v hlavní roli nebyla ani zdaleka tak překrásná jako Claudia Cardinale, bavila jsem se mnohem víc. Prvním problémem je nestřídmá stopáž, dvě hodiny na příběh s tak přímočarým dějem jsou obtížně únosné i pro člověka se zálibou ve starých filmech a Claudii. Druhou slabinou je Ugo Tognazzi, který vypadá jako Peyrac po lobotomii. Líbila se mi hudba a kožešník Bernard Blier, ale do divácké extáze jsem měla dál než Santa Claus do rovníkové Afriky. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

V základě dobrý film, který má ale jednu chybu. Že je to komedie. Takže čeká se na humor, režisér ale zvolil takový rytmus-tón-a nevím co, že z toho všichni víme že je to dobrý film, jen ne a ne nás rozesmát. V této tematice znám lepší Italský. 2,5/5 ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Film je adaptací klasické belgické divadelní hry Le cocu magnifique napsané Fernandem Crommelynckem. Ugo Tognazzi hrál postavu Andrey Artussiho nejdříve na divadle. Filmu se dá těžko neco vytknout. Režie i styl filmu jsou výborné. Nejslabším článkem v obsazení se mi zdá být Claudia Cardinale. Její nepopiratelná krása nebyla dostatečně vyváženým partnerem Ugova herectví. ()

Reklama

Reklama