Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný irský režisér Lenny Abrahamson navazuje na své oceněné snímky originální komedií o rádoby muzikantovi Jonovi (Domhnall Gleeson), který zjistí, že si ukousl větší sousto, než na jaké stačí, když se přidá k avantgardní popové kapele vedené tajemným a záhadným Frankem (Michael Fassbender), hudebním géniem, který se schovává za obří umělou hlavu, a jeho děsivou kolegyní Clarou (Maggie Gyllenhaal). (AČFK)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Bush13 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který má prima zápletku a v podstatě neuvěřitelný humorný potenciál. Ale i když je to film vtipný, je vtipný spíše subtilně, onen komediální potenciál nevytěžuje ani zdaleka naplno. Nakonec totiž sklouzne spíše k melancholickému bilancování a balancování nad tématy uměleckých ambicí, úspěchu, žánrů a geniality... a tehdy se mě dotkl jeden z momentů vyřčený boomery, kteří to mají ve skutečnosti v hlavě často srovnanější nežli avantgardní svobodomyslná mládež: z utrpení hudba nevzniká, na muzikálnost nemusí mít žádný vliv. Mít duševní nemoc (trápení) je spíše smutné, nikoli umělecky plodné, a tím atraktivní. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hudební komedie o alternativní kapele s nečitelným jménem a rozkladném prvku jménem Komerce. Nejlepší byli dle očekávání Michael Fassbender a Maggie Gyllenhaal, s nimi se snaživě snažil držet krok Domhnall Gleeson, což se k jeho roli ve filmu báječně hodilo. Promyšlená komedie se scénářem, který diváka nutí k zamyšlení. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„My name is Frank Siiiiidebottom..!“ Když radost a vášeň z tvůrčí činnosti ustoupí nereálným ambicím, je konec. „Hudební“ bromance sázející na divnost, odlišnost a vědomí pokřivenosti virální popularity, Fassie „mám velkou hlavu jak pytel od banánů“ zase jednou úřaduje, ale celé mi to přišlo jako brnkání na gumičky natažené přes krájecí prkénko.. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"The scene in which Frank chases Jon whilst trying to hit him with a shovel and yelling "It'll be worth it!" was improvised by Michael Fassbender. Frank was actually just supposed to be running around, not involving Jon in any way." Jako by to byl antifilm, ale tvůrci to nevěděli a snažili se udělat normální film. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

"I love your wall." Prekvapivá polohe pre Fass-a a konečne film, ktorý nahlas potvrdzuje môj názor, že "formulka o 5% talentu a 95% tvrdej práce" nie je zvrchovaná, absolútna, monopolná a svätá - preceňuje sa. Ak teda patríte k tým umelcom, ktorým ide o samotné umenie. Ak je umenie niečo, čo je vaším primárnym motorom. Niečo, bez čoho nemôžete skrátka existovať a fungovať. A nie len "prostriedok" na zapáčenie sa, slávu, peniaze a naplnenie svojho ego-vrecka. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Premiéru si film odbyl 17. ledna 2014 v Utahu na festivalu Sundance. (geklon)
  • Michaelovi Fassbenderovi (Frank) hlava z vystuženého papiera podľa režiséra vôbec nevadila, dokonca sa mu v nej údajne hralo veľmi dobre. (Zdroj: ASFK)
  • Frank je inspirovaný životem a smrtí Franka Sidebottoma, alter egem muzikanta Chrise Sieveye, ale i hudebníky, jako jsou Daniel Johnston a kapitán Beefheart, kteří měli ve své době pověst hudebních outsiderů a undergroundových podivínů. (geklon)

Související novinky

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

18.01.2015

Po bizarním a ceněném Frankovi se irský režisér Lenny Abrahamson pouští do další netradiční látky. Adaptuje ceněný knižní bestseller Emmy Donoghue s lakonickým názvem Room (česky vyšlo v roce 2011… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama