Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný irský režisér Lenny Abrahamson navazuje na své oceněné snímky originální komedií o rádoby muzikantovi Jonovi (Domhnall Gleeson), který zjistí, že si ukousl větší sousto, než na jaké stačí, když se přidá k avantgardní popové kapele vedené tajemným a záhadným Frankem (Michael Fassbender), hudebním géniem, který se schovává za obří umělou hlavu, a jeho děsivou kolegyní Clarou (Maggie Gyllenhaal). (AČFK)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na Frankovi mě nejvíc zaujal nadhled, který byl po celou dobu projekce přítomný. Ironické narážky na život jedné kapely (který se dá ovšem zobecnit i na mnoho jiných), proces skládání a hudbu jako takovou, pak také twitter, youtube a plnění si snů (tak často zobrazované v hollywoodských filmech) mě bavily a už mi ani tak moc nevadila absence výraznějšího děje či jednotlivých momentů. A konec mě rozhodně překvapil (další boření žánrových klišé). Za mě to budou slušné 4*. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Tohle mě výrazně minulo filmově i hudebně. Michael Fassbender nesundá z hlavy masku, humoru jsem příliš nezaznamenal, postavy nesympatické nebo hloupé, hudba otřesná, závěrečné vyústění mě taky nijak nevzalo. Celkově dost zklamání, pár dobrých momentů za 95 minut mi nestačilo, i na tři hvězdy toho bylo málo. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEŠŤASTNÉ DĚTSTVÍ. DUŠEVNÍ PORUCHA. KDE JÁ NAJDU TAKOVOU INSPIRACI?…" /// To by se z toho jeden voběsil. Kapela s hudbou podobnou nervovejm záchvatům a podivín Frank s hlavou… prostě s falešnou hlavou. Spíš než komedie drama, ze kterýho jsem nebyl moc vodvázanej. Možná proto, že mi je Frank Sidebottom ukradenej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože Chris Sievey. 2.) Nejsem spokojenej s hlavou. 3.) Thx za titule ,,bloodspill“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pěkná písnička na úvod a pak hodinové martírium. Samozřejmě že si to své fanoušky najde, ale já opravdu preferuji filmy, ve kterých se toho děje více. Frank má své kouzlo, ale není pro každého. Kdo čeká zda-li si Fassbender papírovou hlavu nakonec sundá budu nadále napínat. Prozradím jen že tohle Michaela v hrají zase tolik nelimitovalo. Emoce lze vyjídřit i jinak než pomocí obličeje. 55% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ach, až mi smutno zostalo... Svojim prvotným charakterom mi to dosť pripomenulo film o presadzovaní moderného "umenia" (Untitled), avšak už počas filmu sa to uberalo skôr smerom k tragikomédii vyvolávajúcej bezhraničnú empatiu a súcit s celou kapelou, no najmä s Frankom. Podľa mňa je to naozaj silný film, ktorý sa možno na prvý pohľad zdá byť len satirickou komédiou (podobne ako Gibsonov The Beaver), ale vo svojej podstate to bolo oveľa hlbšie a precítenejšie, čo postupne gradovalo až do úplného konca. Rozhodne stojí za pozretie, a bez akýchkoľvek posmešných predsudkov, ktoré sa možno mnohým počas sledovania budú núkať. A mne sa náhodou Soronprfbs páčili, hlavne svojou nevšednosťou. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Frank je inspirovaný životem a smrtí Franka Sidebottoma, alter egem muzikanta Chrise Sieveye, ale i hudebníky, jako jsou Daniel Johnston a kapitán Beefheart, kteří měli ve své době pověst hudebních outsiderů a undergroundových podivínů. (geklon)
  • Všetky skladby v podaní kapely hrali herci naživo. (DEGESH)
  • Premiéru si film odbyl 17. ledna 2014 v Utahu na festivalu Sundance. (geklon)

Související novinky

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

18.01.2015

Po bizarním a ceněném Frankovi se irský režisér Lenny Abrahamson pouští do další netradiční látky. Adaptuje ceněný knižní bestseller Emmy Donoghue s lakonickým názvem Room (česky vyšlo v roce 2011… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama