Reklama

Reklama

Příběh

(TV film)
všechny plakáty
Itálie / Francie / Západní Německo / Španělsko, 1986, 240 min

Obsahy(1)

Filmová adaptace stejnojmenného románu Elsy Moranteové. Strhující příběh Římanky Idy (Claudia Cardinalová), která je poloviční Židovkou, začíná v roce 1940, kdy Itálie vstoupila po boku hitlerovského Německa do války. V dusné atmosféře plné strachu a nebezpečí se odvíjí drama matky a jejích dvou synů. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

rivah 

všechny recenze uživatele

Do tří pokračování rozdělený příběh římanky Idy, poloviční židovky s malým synkem, od znásilnění až po trpký konec. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľká hodnota tohto filmu je v popísaní života za Mussoliniho vo vojnovom období z pohľadu bežného človeka, bežnej ženy. Máme tu i dobové výjavy, scenár pridáva dramatickú zložku – znásilnenie, výchova deti v chudobe a ako slobodná matka, smrť všade navôkol. 150 minútový materiál prináša však i hluché scény, dlhšie rozhovory, ktoré majú síce vyjadriť životné pocity, ale dej nejako prudšie neposúvajú. Fanúšikovia druhej svetovej vojny a Cladie Cardinale si ale prídu na svoje. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Mimořádně silné, dojemné drama matky a jejích dvou synů se odehrává během druhé světové války v Itálii. Překvapila mě Claudia Cardinale, nečekala jsem jí v takové roli a to, jak dokázala vyjádřit mateřskou lásku, něhu i smutek a zoufalství mi téměř vyrazilo dech. Výborní byli i její dva klučinové, zvláště malý Useppe. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Taliansko v roku 1940, 2. svetová vojna, utrpenie ľudí, znásilnenia a ich následky, koniec vojny, ťažké hospodárske, materiálne dôsledky ale predovšetkým psychické následky to všetko sa v úplnej nahote objavuje v tomto filme. Doplňovaný je autentickými dobovými zábermi a historický je úplne presný. Odchod expedičného talianskeho zboru si pozrite vo filme Šli na východ, 1965. Prvé zatknutie Mussoliniho, jeho vyslobodenie Ottom Skorzenym, film z roku 2010, vznik Mussoliniho nacistickej fašistickej republiky Sallo , odsun talianskych židov do koncentračných táborov. Všetky tieto udalosti boli zhutnené v živote učiteľky Idy a jej rodiny v priebehu a po 2. svetovej vojne v Taliansku ()

corona 

všechny recenze uživatele

strhujúci a surový film z II. svetovej vojny u nás vysielaný pod názvom Príbeh, o Talianke Ide /skvelá Cardinale/ a jej malého syna Useppeho, s ktorým prežije celú vojnu, aby o neho na jej konci prišla ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Můžu hodnotit film, který jsem viděl, když mi nebylo ani deset let? Že jsem jej konečně našel (název jsem neznal, a i kdybych ho znal, tak by to asi taky nebylo moc snadné hledání) svědčí o tom, jak hluboký dojem ve mně zanechal. Pamatuji si pohnutý příběh matky i skvělý vztah velkého a malého bratra. Také mi utkvěla v paměti jaká si dějová linie s vojákem. Jsem si jistý, že dnes bych hodnotil stejně. ()

Maria-Rosa 

všechny recenze uživatele

Drama od začátku až do konce, vynikající herecké výkony a konstatování, že válka byla hrozná a po ní to bylo ještě horší.Tohle prožít bych opravdu nikomu nepřála, ale shlédnout tohle filmové dílo bych doporučovala všem. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Viděno cca. před pětatřiceti lety; silný zážitek. Hodně to se mnou zašejkovalo. Je to pozoruhodný film, který ale nedoporučuji citlivějším divákům. Temný a velmi smutný příběh. Obligátně excelentní hraní CC. ()

Reklama

Reklama