Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hyeong-Do je profesionálnym zabijakom pracujúcim pre spoločnosť, ktorá vystupuje pod menom Metal Trading. Na jednej akcii spolupracuje s dvadsaťročným mužom menom Hyun-Yi, ktorého po skončení akcie musí zabiť. Hyun-Yi ho žiada o láskavosť. Hyeong-Do návštívi domov Hyun-Yia, kde stretne jeho matku Su-Yeon. Su-Yeon je bývalá speváčka, ktorú Hyeong-Do v minulosti obdivoval. Pocity viny nad jeho krvavou minulosťou ho privedie k rozhodnutiu opustiť svoju prácu. Jeho spoločnosť to vníma ako zradu a Hyeong-Do sa stáva štvancom. (ČSFD)

(více)

Recenze (33)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Toto je príjemná akčná vecička, natočená celkom uveriteľne. Možno najmä preto, lebo väčšina scén nie je sprevádzaná hudobným doprovodom - pôsobí stroho, obyčajne a realisticky. Celý film je v podstate postavený na So Ji-sub(ovi) na tom ako dokáže upútať na seba pozornosť a sprevádzať nás celým príbehom iba s niekoľkými vetami.Akčné scény mi zobrali dych a posledných 20 minút sa nehrá film na bojový (face-to-face), hrdina berie do ruky zbraň a útočí tým najrozumnejším spôsobom. Company man určite nie je scenáristický skvost, nepredstavuje nám prerod hlavného hrdinu, on skôr nikam nepokračuje. Naproti tomu, ukazuje, že tento človek mení život mladého chlapca Dong-joon (ZE:A) a dáva mu novú šancu do života. Choreografia bojov je úžasná....ale moja najoblúbenejšia zostáva scéna na konci - drsná nekompromistná a krvavá smrť. Z filmu cítiť, že bol prvoplánový, no napriek mnohým nedostatkom vo vás zanechá dobrý pocit. 70% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jo tak tenhle korejskej akční kousek se PŘESNĚ hodil do mého vkusu a nálady ten den, kdy jsem ho skoukl. Scénář je pro Jižní Koreu naprosto šablonovitej a vychází již z kultovního A Bittersweet Life (2005). Tomuto skvostu se sice rovnat nemůže, ale desítkám gangsterek z této země, která je chrlí, je rozhodně jednou z nejkvalitnějších provedením akčních scén a i tou přímočarostí, kdy si divák s úsměvem polovinu stopáže libuje a pohrává s myšlenkou (" ... však on si vás všechny ten týpek nakonec stejně podá ..."). A podá ... neměli ho nasrat. Za zmínku stojí jednak špičkové osobní souboje a vychytávky při nich, kdy jsem fakt valil oči!! Souboj ve starý loděnici, souboj na dálnici (před tím v autě ...), souboj s hlavním osobním strážcem bossáka - vše na jedničku s hvězdičkou!! Korejci neumí osobní souboje tak dobře, jako jejich Hong Kongští soudruzi, ale tady se fakt vytáhli!! No a závěrečný masakr, příprava na něj až se samurajskou disciplínou a odhodláním a vystřílení firmy, kde padaj chlapi, ženský a člověk netuší, co se zrovna následující minutu odehraje, pecka!! Prostě bylo mi jasný o co jde a co dostanu. Těšil jsem se na to a dostal jsem to v nejméně dvakrát lepší akční choreografii, než jsem čekal. A v tom já si libuju !!! Po DLOUHÉ době u mě Korea 5* !!! ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna mi dala naději, že nepůjde jen o průměrnou střílečku, a že film bude mít i zajímavý příběh a něco navíc. Tahle moje představa se však bohužel velmi brzy rozplynula. Ne že by mě So Ji-sub nudil, ale scénář nepřichází vůbec s ničím překvapivým. Jde o ten nejklasičtější film o pomstě. Takový, jaký si asi každý korejský herec potřebuje za svoji kariéru aspoň jednou střihnout. Zejména ke konci filmu šel cítit slabší rozpočet, který se podepsal hlavně na kameře, akční choreografie byla ale i tak dobře koukatelná. 3,5* ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pomalu vyprávěná akční melodramata o profesionálních zabijácích, kteří poznají lásku a v důsledku toho začnou pochybovat o svém dosavadním životě mají zřejmě rádi ve většině asijských zemí (mimo Koreu třeba i v Hongkongu nebo jižní Indii). Company Man je očividně nízkorozpočtový a nepříliš ambiciózní film (nepříjemně digitální estetika daná pravděpodobně levnější kamerou, slabé CGI efekty), jenž je však zajímavý tím, že zmíněné otřepané schéma inovativně rozšiřuje o společenskou kritiku - prohnilá mafiánská organizace, v níž působí hlavní hrdina se totiž skrývá za masku dobře fungující seriózní organizace a její činnost je prostoupená "korporátním přístupem". ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Má to opravdu obrovské tempo na to, že 80% filmu jsou dialogy. A nedá se říct, že jsem se nudil, spíš jsem se nedokázal ponořit do příběhu, bylo mi jedno co se stane hlavním postavám a celkem to je předvídatelné. Na mně to působilo, jako plochej film, ale je to dobře zahraný a slušná akce tu nechybí, souboje jsou fajn i přestřelky, i když ty už působí docela amatérsky, zejména co se týče kamery. Hlavní hrdina je sice v pohodě, ale chybí mu charizma, zbytek obsazení je slušný. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama