Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hyeong-Do je profesionálnym zabijakom pracujúcim pre spoločnosť, ktorá vystupuje pod menom Metal Trading. Na jednej akcii spolupracuje s dvadsaťročným mužom menom Hyun-Yi, ktorého po skončení akcie musí zabiť. Hyun-Yi ho žiada o láskavosť. Hyeong-Do návštívi domov Hyun-Yia, kde stretne jeho matku Su-Yeon. Su-Yeon je bývalá speváčka, ktorú Hyeong-Do v minulosti obdivoval. Pocity viny nad jeho krvavou minulosťou ho privedie k rozhodnutiu opustiť svoju prácu. Jeho spoločnosť to vníma ako zradu a Hyeong-Do sa stáva štvancom. (ČSFD)

(více)

Recenze (33)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma. Má výborný príbeh o prvotriednom nájomnom zabijakovi, ktorý pracuje pre jednu vplyvnú spoločnosť a tu je zo všetkých najlepší. Po poslednej akcii sa ale zľutuje a nechá žiť svojho mladého pomocníka, čo je proti pravidlám spoločnosti a navyše sa spriatelí s jeho rodinou, keďže jeho matka je bývalá speváčka, ktorú zabijak v mladosti obdivoval a teraz sa zbližujú. Lenže spoločnosti to neunikne, vydá rozkaz všetkých odstrániť a tak musí zabijak urobiť všetko preto, aby ochránil seba a svojich priateľov. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať aj o trochu lepšie. Po vydarenom úvode, ktorý ponúkne kvalitnú akciu nájomných zabijakov sa na dosť dlhý čas pomerne výrazne zmení žáner, s čím ale nemám väčší problém. Dobre podaná je samotná organizácia a jej utajenie, k tomu nejaké to policajné vyšetrovanie, ale najväčší priestor má práve samotný vzťah medzi zabijakom a novými priateľmi, na čo si tiež nemôžem úplne sťažovať, bavilo ma to, len tu nie sú dostatočne zvládnuté motivácie viacerých postáv a tak to pôsobí pomerne umelo. Ale aj tak mi celá táto hodina sadla celkom dobre, je sa na čo pozerať a navyše sa dá tešiť na nevyhnutné vyvrcholenie, čo nesklame a záverečná tretina, kedy sa to už naplno rozbehne je aj najlepšia. Akcie je tu priemerné množstvo a som s ňou dosť spokojný. Väčšina sa nachádza práve v tej poslednej tretine, ale aj dovtedy sa občas niečo nájde. Všetka akcia je v takom komornejšom štýle, čo mi ale vôbec nevadí, tých pár súbojov v štýle jeden na jedného je výborných, pôsobia dynamicky a surovo, bavili ma aj prestrelky, nechýba tu ani krv, takže sa je na čo pozerať. Jedine prestrelka v kanceláriách je trochu zvláštne natočená, čo čiastočne kazí jej dojem, ale inak ma akcia skutočne bavila a najviac asi situácia v aute a nasledujúci súboj. S hereckým obsadením som spokojný, charizmatický So Ji-Sub v hlavnej úlohe, pričom ma veľmi bavil v akcii, ale nesklame ani v bežných scénach a mnoho zaujímavých či už vedľajších alebo záporných postáv. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, sklamú jedine v pár detailoch, ale celkovo sú pre potreby filmu ideálne. Takže určite sa z toho dalo získať aj viac, či už akčnejším prevedením alebo lepšie zvládnutou dramatickou rovinou, ale aj tak ma to dosť bavilo, ani akcia nesklame, a tak nemám dôvod dávať nižšie hodnotenie. 73% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

velky fail bud to scenaristicky, alebo zasah studia v postprodukcii, vysledkom coho je ako-tak zaujimava akcia, ovsem totalne nezvladnuta praca s postavami a vyvojom deja. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDY JSEM SI NEDOKÁZAL PŘEDSTAVIT, ŽE JEDNOU FIRMU OPUSTÍM. ŽE SE VĚCI TAKTO VYVINULI, JE LÍTO NEJVÍC MĚ, SAMÉMU..…“ /// Všechno to začalo darovanou vizitkou… Úklidová firma. To máte všelijaký čističe a zakázky, po kterejch musí zůstat čistej nejen vzduch, ale i podlaha. Hyeong má před sebou slibnou kariéru, ale co když by chtěl vystoupit z rozjetýho vlaku? Nebo… (se to stydím napsat…), co když ho z toho vlaku … Příběh je pomalej. V poklidu ukazuje co a jak, teda pokuď zrovna nemá bejt akce, i když u tý první si říkám: ,,no to určitě“. Ovšem, že bych se nudil – to ne. Možná proto, že Ji-seob So (pičo, dobrý jméno!) je sympaťák, možná kvůli tomu lehkýmu napětí, ale nejspíš kvůli tý akci, která hlavně v tý závěrečný půlhoďce, dělá z nonšalantního příběhu lehce thrillerovou záležitost. Fakt solidní nejen ruční práce, o který prozradit víc by byl nechutnej spoiler. Možná bude lepší napsat, že jsem tady nezaznamenal žádný debilní chování a že na korejskej film stopáž 96 minut …. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se seknout s uklízením. 2.) Zjistím, že na nasranýho frajera s nožem, furt nejvíc platí bouchačka. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příběh hit-mana v moderním korporačním světě. Company man pojednává o krutém příbuzenským vztahu mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Je to akční,klišovitá Korejská klasika, která se první hodinu tváří jako pomalá drama, ale závěrečná půl hodina je Hustéj akční Masakr, řezba jako svině ve firmě, která je perfektně natočená,krvavá a slušně napínavá. Můžu doporučit 75% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jo tak tenhle korejskej akční kousek se PŘESNĚ hodil do mého vkusu a nálady ten den, kdy jsem ho skoukl. Scénář je pro Jižní Koreu naprosto šablonovitej a vychází již z kultovního A Bittersweet Life (2005). Tomuto skvostu se sice rovnat nemůže, ale desítkám gangsterek z této země, která je chrlí, je rozhodně jednou z nejkvalitnějších provedením akčních scén a i tou přímočarostí, kdy si divák s úsměvem polovinu stopáže libuje a pohrává s myšlenkou (" ... však on si vás všechny ten týpek nakonec stejně podá ..."). A podá ... neměli ho nasrat. Za zmínku stojí jednak špičkové osobní souboje a vychytávky při nich, kdy jsem fakt valil oči!! Souboj ve starý loděnici, souboj na dálnici (před tím v autě ...), souboj s hlavním osobním strážcem bossáka - vše na jedničku s hvězdičkou!! Korejci neumí osobní souboje tak dobře, jako jejich Hong Kongští soudruzi, ale tady se fakt vytáhli!! No a závěrečný masakr, příprava na něj až se samurajskou disciplínou a odhodláním a vystřílení firmy, kde padaj chlapi, ženský a člověk netuší, co se zrovna následující minutu odehraje, pecka!! Prostě bylo mi jasný o co jde a co dostanu. Těšil jsem se na to a dostal jsem to v nejméně dvakrát lepší akční choreografii, než jsem čekal. A v tom já si libuju !!! Po DLOUHÉ době u mě Korea 5* !!! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna mi dala naději, že nepůjde jen o průměrnou střílečku, a že film bude mít i zajímavý příběh a něco navíc. Tahle moje představa se však bohužel velmi brzy rozplynula. Ne že by mě So Ji-sub nudil, ale scénář nepřichází vůbec s ničím překvapivým. Jde o ten nejklasičtější film o pomstě. Takový, jaký si asi každý korejský herec potřebuje za svoji kariéru aspoň jednou střihnout. Zejména ke konci filmu šel cítit slabší rozpočet, který se podepsal hlavně na kameře, akční choreografie byla ale i tak dobře koukatelná. 3,5* ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pomalu vyprávěná akční melodramata o profesionálních zabijácích, kteří poznají lásku a v důsledku toho začnou pochybovat o svém dosavadním životě mají zřejmě rádi ve většině asijských zemí (mimo Koreu třeba i v Hongkongu nebo jižní Indii). Company Man je očividně nízkorozpočtový a nepříliš ambiciózní film (nepříjemně digitální estetika daná pravděpodobně levnější kamerou, slabé CGI efekty), jenž je však zajímavý tím, že zmíněné otřepané schéma inovativně rozšiřuje o společenskou kritiku - prohnilá mafiánská organizace, v níž působí hlavní hrdina se totiž skrývá za masku dobře fungující seriózní organizace a její činnost je prostoupená "korporátním přístupem". ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Toto je príjemná akčná vecička, natočená celkom uveriteľne. Možno najmä preto, lebo väčšina scén nie je sprevádzaná hudobným doprovodom - pôsobí stroho, obyčajne a realisticky. Celý film je v podstate postavený na So Ji-sub(ovi) na tom ako dokáže upútať na seba pozornosť a sprevádzať nás celým príbehom iba s niekoľkými vetami.Akčné scény mi zobrali dych a posledných 20 minút sa nehrá film na bojový (face-to-face), hrdina berie do ruky zbraň a útočí tým najrozumnejším spôsobom. Company man určite nie je scenáristický skvost, nepredstavuje nám prerod hlavného hrdinu, on skôr nikam nepokračuje. Naproti tomu, ukazuje, že tento človek mení život mladého chlapca Dong-joon (ZE:A) a dáva mu novú šancu do života. Choreografia bojov je úžasná....ale moja najoblúbenejšia zostáva scéna na konci - drsná nekompromistná a krvavá smrť. Z filmu cítiť, že bol prvoplánový, no napriek mnohým nedostatkom vo vás zanechá dobrý pocit. 70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejské akční snímky jsou vždy jiné než americké a i díky tomu jsou mnohdy zajímavější a nápaditější. "Company Man" však patří mezi ty průměrné a kombinace dramatu s akčním snímkem se mu příliš nedaří. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Obohraty pribeh o zabijakovi, ktoremu po poslednej misii zmäkne srdiecko a bude nuteny postavit sa proti svojim zamestnavatelom. Jedina inovacia s ktorou film prichadza je vykreslenie zabijackej organizacie ako standardnej korporatnej firmy s uhladnymi kancelariami a piknikmi pre rodinnych prislusnikov. Tento absurdny napad je pojaty uplne seriozne, co mne vôbec nesedelo. Ked uz, tak to mohlo byt ovela blaznivejsie. Romanticka linia ma vôbec nezaujimala rovnako ako vsetky postavy. Len ten vypaseny hlavny zaporak mi bol extremne nesympaticky a prial som mu bolestivu smrt. Za nieco stoja akurat akcne sceny. Su dynamicke, prehladne a drsne. To Korejcania vedia. Mimo nich ale film neponuka nic, co by som nevidel uz milionkrat a v lepsom prevedeni. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Má to opravdu obrovské tempo na to, že 80% filmu jsou dialogy. A nedá se říct, že jsem se nudil, spíš jsem se nedokázal ponořit do příběhu, bylo mi jedno co se stane hlavním postavám a celkem to je předvídatelné. Na mně to působilo, jako plochej film, ale je to dobře zahraný a slušná akce tu nechybí, souboje jsou fajn i přestřelky, i když ty už působí docela amatérsky, zejména co se týče kamery. Hlavní hrdina je sice v pohodě, ale chybí mu charizma, zbytek obsazení je slušný. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý spíš triller bych řekl. Filmek má pomalé tempo, spíš se v něm hodně mluví, ale akční scény, i když jich není mnoho, jsou parádně natočené se skvělou choreografií. Hodně mi to připomínalo film Drive, ale ten mě nudil. Tady to má prostě lepší atmosféru a ne moc mluvný hlavní hrdina nevozí nudně nějakou slepici po městě jen tak. Hlavní hrdina se do stylu filmu hodí a když dojde na bitky, tak je vidět že je zvládá parádně. Celkově mě to hodně chytlo a dávám tomu 80% :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Taková asijská variance na Jasona Bournea. Zabiják, odpadnuvší od 'firmy', což mu firma nemůže odpustit, zrazen a následně jdouc firmě po krku. V podstatě tu není klaďasů, takřka všichni jsou záporáci, ale hlavní postava má vývoj a cíl. Dobře zvládnutá akce, která i dobře to vypadá, kamera se povedla a i hudba seděla k tomu, co se dělo na obrazovce. Překvapení, spokojenost. Ačkoliv nejde o žádný inovativní scénář, zpracování a výsledek jsou kvalitní. Pomalu vyprávěné, ale gradující a dobré. A rozumná délka 96 minut tomu také pomohla. Díky posílám do JIžní Koreje. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Chvílema jsem měl pocit, že koukám na Korejský Drive, ale ve finále se tak nekonalo, protože budovaní vztahu mezi hlavním hrdinou a matkou, kterou hlavní hrdina chrání spolu s jejím synem moc nefungoval, leč měl hrozně málo prostoru, takže údajně dojemná scéna nemá čím vyvolat lítost. Naopak nápad hitmanovské společnosti byl docela pozitivní vsuvkou do scénáře, kterej ani chvíli nenudí, díky krátké stopáži. Scéna na dálnici skvěle natočená, taktéž poslední boj měl něco do sebe, ale samotné zakončení trošku zklamalo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát provařená historka o citově strádajícím zabijákovi, v němž se shodou okolností hne svědomí, by zaujala jen zručně natočenými akčními sekvencemi, kdyby...kdyby se to celé nedalo zároveň číst jako ad absurdum dovedená satira na (asijskou) pracovní výkonnost a totální loajalitu firmě, které v konečném důsledku člověku vezmou život. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Takto nejako si predstavujem dať výpoveď v práci (viď záverečná pol hodinová firemná "rozlúčka"). Primeraná stopáž, dej odsýpa, akcia je akurát, žiadny dementný herec. Slabšie 4*. Je dosť možné, že scenár sa už niekomu váľa na stole v Hollywoode. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Toto považujem za dosť zaujímavý snímok. Pomalý, atmosferický. Réžia pracuje s hudbou. Hlavný hrdina sympaťák. Ale! Mal som problém s jeho mlčanlivosťou. Keby sa niekoho niečo spýtam a on na mňa najprv 5 sekúnd čumí a potom odpovie jedným slovom asi mu zlomím nos. Občas to príliš ťahá. Romantická línia šla opäť mimo mňa. Aj keď teraz bola dôležitá pre dej. Vystrihnúť 10 minút zbytočný statických scén a pridať 10 minút akcie. A máme tu drsný melancholický akčný film. Akcia dobrá. Hlavne za ten konečnú strielačku by sa nemusel hanbiť ani Schwarzenneger. Súboje sú kvalitné, ale po treťom Kórejskom semi-akčnom filme musím konštatovať, že sú identické. Mohli by zaradiť viac kopov do repertoáru. Nie moc, ale nejaké. Takto to vidím na 3.5*. Nie je to zlé, ale niečo tomu chýba. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Od přestřelky v kanceláři to šlo s kvalitou rapidně dolů, působí to moc amatérsky, takže vyvrcholení filmu stojí za nic. Ale jinak nálada, která film prostupuje, mi seděla. Mohl to být velmi dobrý film, škoda. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Klasika. Trocha melodramy, ktora neprekvapi a slusna, trochu prefrajerena akcia v zavere, avsak dej ako celok nic moc. Jednohubka na dobru noc. Trochu slabsi priemer. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Ne moc originální námět včetně závěrečného finále, přesto příjemná podívaná, která výrazně nenudí. So Ji-Sub to táhne a krátká stopáž tomu nahrává. ()

Reklama

Reklama