Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý sebevědomý a ambiciózní mladý muž jménem Guido, se po dlouhé době vrací do své milované rodné Itálie. Deset let těžce pracoval na ropných vrtných plošinách v Perském zálivu. Vyplatilo se. Teď přijíždí domů s pěkným balíkem peněz, který mu umožní otevřít si hezký klenotnický krámeček, o jakém vždy snil. Hlavně už nebude muset nikomu posluhovat, protože se vrací do své krásné země a bude svým pánem. Itálie se ale za těch deset let poněkud změnila!!! (Vapet Production)

(více)

Recenze (59)

michalkop 

všechny recenze uživatele

Těžko zařaditelný film. Hlavní hrdina je buď naprostý blbec, nebo nevyléčitelný optimista a snílek. Celý film prostupuje spousta naprosto podivuhodných momentů plné anarchie a pouličního násilí. To spolu s povahou hlavního hrdiny vytváří spoustu abnormálních a zároveň komických momentů (např. to přepadení banky). K tomu odhalené přednosti Silvie Dionisio. Ale ani ty mě nepřimějí dát více než tři hvězdičky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdysi jako teenager bych nasázel bez váhání 4*, protože anarchismus, revolta, kritičnost a nekompromisní humor je cítit z každého záběru. Krásná země je satira na Itálii 70. let, která se zmítala v hospodářské krizi, stávkovém chaosu, politickém násilí a celkové krizi. Ani ten humor Paola Villaggia ještě nebyl tak výrazně laciný a přímočarý jako v jeho pozdějších variacích na Maléry pana účetního. Nicméně s odstupem času musím přece jen konstatovat, že už tehdy se Villaggion orientoval na "lidového diváka" a takový ten intelektuálně laděný humor, který by šel do hloubky a nutil k zamyšlení, u něj prostě absentuje. Navíc je to hrnuté jedním tempem a schází promyšlenější závěr. Některé gagy a motivy, jako je buřičská rozhlasová stanice, která permanentně vysílá do éteru pozdravy rabujícím a dává cenné rady, jak dát téhle společnosti ránu z milosti, mě nutí nechat třetí hvězdičku, i když je slabší. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Fakt supr hustá anarchie, bezpráví se vším všudy. Až do konce filmu v podstatě nic jiného nevidíte. Upozorňuji, že časem to někoho mohlo až nudit, bylo to tak trochu přitažené za vlasy, ale co od těchto druhů filmů také chcete, že? Film jako by svým nenáročným dějem zapadal do současného stavu České republiky.:-) Jinak je snímek nabitý blaznivými situacemi (letiště, policejní stanice, vykrádačky a střílečky všeho druhu, nedobytné auto s uvězněným dědkem, držení hladovky, kolo, nebo banka) a humornými gagy, které mi tu přišly opravdu vtipné.. Jedna z těch lepších a akčnějších villaggiovek navíc s krásnou a pokaždé jinou a dokonce i s lehce hanbatou Silviou Dionisiovou.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo po všech stránkách strašně vygradovaný. Tak naivní jako Guido je dneska snad už jen občan Český republiky, který chodí k volbám s myšlenou, že se něco změní. Z druhý strany zase ta zločinost byla ukázaná v takový míře, že zastínala i mistry oboru, politiky ČR. Nejfamoznější však zde byla role medií, která byla znázorněna rozhlasem ve kterým se říkali návody jak nejlépe udělat zápalnou láhev, kam jí ideálně mrdnout, jaký obchod je nejlepší vykrást, abych řek pravdu tahle jediná část mě přišla docela reálná, protože novinářský hon za čteností, sledovaností a poslechovostí se opravdu neštítí ničeho. Najednu stranu ulítlá bláznivá komedie ve který samozřejmě Paolo těžce tvrdí muziku, na druhou stranu jedna z možných variant budoucnosti Evropy, která doufám nenastane. Nejlepší byl stejně konec "lidi přestante se bát a pojďte ven....." . ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem zhlédl hned dva filmy z řady komedií s Paolem Villagiem a to "Jak jsem uspořádal Ameriku" a tento film. Zatím co "uspořádání Ameriky" byla spíše "sociálně kritická" komedie , která mě zas tak nevzala , tento film si na nic nehraje , je velmi příjemným a dokáže i pobavit . Povedená komedie ! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy si Guido (Paolo Villaggio) dává kávu u vily, ve které ho napadli gepardi, napadne paní domu její trenér na sebeobranu, přičemž se během rvačky střídají záběry, kdy střrídavě má a nemá nasazenou čepici. (TheDave)

Reklama

Reklama