Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý sebevědomý a ambiciózní mladý muž jménem Guido, se po dlouhé době vrací do své milované rodné Itálie. Deset let těžce pracoval na ropných vrtných plošinách v Perském zálivu. Vyplatilo se. Teď přijíždí domů s pěkným balíkem peněz, který mu umožní otevřít si hezký klenotnický krámeček, o jakém vždy snil. Hlavně už nebude muset nikomu posluhovat, protože se vrací do své krásné země a bude svým pánem. Itálie se ale za těch deset let poněkud změnila!!! (Vapet Production)

(více)

Recenze (59)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdysi jako teenager bych nasázel bez váhání 4*, protože anarchismus, revolta, kritičnost a nekompromisní humor je cítit z každého záběru. Krásná země je satira na Itálii 70. let, která se zmítala v hospodářské krizi, stávkovém chaosu, politickém násilí a celkové krizi. Ani ten humor Paola Villaggia ještě nebyl tak výrazně laciný a přímočarý jako v jeho pozdějších variacích na Maléry pana účetního. Nicméně s odstupem času musím přece jen konstatovat, že už tehdy se Villaggion orientoval na "lidového diváka" a takový ten intelektuálně laděný humor, který by šel do hloubky a nutil k zamyšlení, u něj prostě absentuje. Navíc je to hrnuté jedním tempem a schází promyšlenější závěr. Některé gagy a motivy, jako je buřičská rozhlasová stanice, která permanentně vysílá do éteru pozdravy rabujícím a dává cenné rady, jak dát téhle společnosti ránu z milosti, mě nutí nechat třetí hvězdičku, i když je slabší. Celkový dojem: 50 %. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo po všech stránkách strašně vygradovaný. Tak naivní jako Guido je dneska snad už jen občan Český republiky, který chodí k volbám s myšlenou, že se něco změní. Z druhý strany zase ta zločinost byla ukázaná v takový míře, že zastínala i mistry oboru, politiky ČR. Nejfamoznější však zde byla role medií, která byla znázorněna rozhlasem ve kterým se říkali návody jak nejlépe udělat zápalnou láhev, kam jí ideálně mrdnout, jaký obchod je nejlepší vykrást, abych řek pravdu tahle jediná část mě přišla docela reálná, protože novinářský hon za čteností, sledovaností a poslechovostí se opravdu neštítí ničeho. Najednu stranu ulítlá bláznivá komedie ve který samozřejmě Paolo těžce tvrdí muziku, na druhou stranu jedna z možných variant budoucnosti Evropy, která doufám nenastane. Nejlepší byl stejně konec "lidi přestante se bát a pojďte ven....." . ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt husty. Sice sem se nesmal v jedom kuse, ale tohle imho nebylo mineny jako ciste komedie, ale taky trochu jako kritika, ze si mladi a stari nerozumi. Paolo je opet paradni, jak nejprve nic nechape a pak zacne poznavat zbrane a vykrade banku (btw. jedna z nej scen filmu), ale i ostatni herci jsou v pohode. Pribeh je docela sviznej, navic prolozenej drsnejma pisnickama a krutejma hlaskama z radia. Mozna tu neni tolik komickejch scen jako v Malerech pana ucetniho, ale za to sou nektere docela drsne a hodne vtipne. Fakt jsem se skvele bavil. 5* nedam proto, ze nektere sceny se tu zbytecne opakovali a konec byl takovej divnej, ale jinak to je jeden z nej Villaggio filmu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Fakt supr hustá anarchie, bezpráví se vším všudy. Až do konce filmu v podstatě nic jiného nevidíte. Upozorňuji, že časem to někoho mohlo až nudit, bylo to tak trochu přitažené za vlasy, ale co od těchto druhů filmů také chcete, že? Film jako by svým nenáročným dějem zapadal do současného stavu České republiky.:-) Jinak je snímek nabitý blaznivými situacemi (letiště, policejní stanice, vykrádačky a střílečky všeho druhu, nedobytné auto s uvězněným dědkem, držení hladovky, kolo, nebo banka) a humornými gagy, které mi tu přišly opravdu vtipné.. Jedna z těch lepších a akčnějších villaggiovek navíc s krásnou a pokaždé jinou a dokonce i s lehce hanbatou Silviou Dionisiovou.. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Doby junácké v kariéře prototypu všech smolařů Paola Villaggia, kdy ještě kdy ještě nevlastnil klasického milana (operační označení pro dobře stavěný pupek). To, co vídáme ve zprávách a čteme v novinách tady dovedli autoři do absurdního extrému. Ale co je vlastně absurdní? Příběh tu táhnou zárodky postupů, které dali později vzniknout příhodám účetního Fantozziho (včetně spoluúčasti jedné z postaviček téhle série - Anny Mazzamauro alias slečny Silvaniové). Dabing je sice původní, ale Paolo je bez hlasu Standy Fišera takřka poloviční. Spíš než usilovně vtipné je ...Belpaese, Il úsměvné, kde vás občas ze zálohy přepadne nějaký ten gag. Ke konci je to už takový zmatek a stejně jak se rve hlavní postava se svou hrdostí, rval se i scénárista a celý štáb s tím, jak natáhnout stopáž na maximum. Takže za celou snahu v kontextu možná lepších Paolových komedií dávám 3 hvězdičky. [6/10] ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Další ze série vtipných komedií s Villaggiem. Tentokrát na téma anarchie a chaosu. Půlka filmu bavila, ale pak to bylo celkem už ohrané a pár zasmání patřilo občasným legračním momentům. Těch bylo ale dost na to, abych dal 4 hvězdičky. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Další těžká společenská kritika v humorném nadsázkovém pojetí, filosofsky Mistr Villaggio se vyjadřuje celý svůj profesionální život před kamerou, krásné.! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých a zároveň najhorších Villaggiových filmov. Príbeh robotníka vracajúceho sa z montáže na ropnej plošine, ktorý si zatúži za ušetrené peniaze v Miláne otvoriť hodinársky obchodík. Netuší však, že pomery sa radikálne zmenili. Namiesto zárobku ho tak čaká skôr boj o život. Inak sa jedná o čiernu komédiu dovedenú úplne do absurdít, ktorá zároveň odráža nepokojnú situáciu v Taliansku v 70.rokoch. Komunistickí a sociálni demokrati vyčíňali nielen v Taliansku. Bombové atentáty, hlavne na stanici, ale aj v bežnej prevádzke mesta. Únosy politikov, vydieranie vlády, spoločenského systému. Hrdina talianskeho filmu Guido Belardinelli sa vracia po dlhej dobe do rodného Talianska a nemôže pochopiť zmeny, ku ktorými za tú dobu došlo. Vyzýva svojich spoluobčanov k záväzok bojovať proti panujúcim mravom a prostrediu. Ani zďaleka tak dobré a vtipné ako Účtovník. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když je něco už moc praštěný? Tohle totiž bylo tak pošahaný, že jsem se ani zasmát nedokázal. Výborný původní dabing, dobrý nápad, ale asi to nechtělo ve všem dotahovat až do detailu. Pokud ale budete příznivěji naladěni, možná si to užijete, třeba scéna s vyloupením banky je skvělá a oběd v restauraci se taky dá pamatovat. A Silvia Dionisio svlečená. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je potěšující vidět, že Paolo Villaggio funguje i jinak než jako Fantozzi. Trochu realistická sociologicko-hospodářská výpověď mírně dovedená ad absurdum. Vynikající komedie, u níž se člověk zasměje, zapřemýšlí i zasní. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála nadpriemerných Villaggiových komédií, asi preto, že je tu dosť čierneho humoru. Nie všetky vtípky sa vydarili, ale bolo ich podarených celkom dosť na to, aby som sa dobre bavil. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Paolo, toto nie si ty, tento humor nemá šťavu. Taliani vedia vytvoriť bláznivé komédie, ale táto im veľmi nevyšla, je pozerateľná, zasmejete sa, ale je to obyčajná, ničím neobyčajná zábavka. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála tupých italských komedií. Ano, bohužel i v něčem takovém si Villaggio zahrál. Jako věrný italský občan se tu vrací z Perského zálivu, kde osm let pracoval, aby mohl uskutečnit svůj velký sen - otevřít si své vlastní luxusní hodinářství. Vrací se však do země, kterou nemůže ani jen poznat, protože tu vládne obrovská absurdní anarchie. Několik vtipných momentů vzápětí střídají provařené, obyčejné nebo i trapné, rádoby zábavné scény. Stejný chaos jako v ději navíc vládne i v samotné struktuře filmu a celkově na mě tato komedie ani nezapůsobila obzvlášť pohodovým dojmem. Smůla. 30% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Konečně komedie, kde Paolo Villaggio nehraje postavu čistě jen podle Fantozziho šablony. Tentokrát jeho postava není jenom Fantozzi s jiným jménem, v tomto filmu je to spíš takový naivní prosťáček, který se po letech vrací domů a zjišťuje, že se svět sakra změnil. Typické atributy Villaggiových postav, jako jsou údery do hlavy a rozkroku, zde sice nechybí, avšak není jich zde oproti jiným filmům tolik, což je vzhledem k jeho charakteru dobře. Humor tohoto snímku se totiž docela liší a film samotný má navíc určitou myšlenku, není to tentokrát jen bezduchá komedie. Je to vskutku vtipná kritika moderní společnosti, která by byla i dnes aktuální. Možná je to ta nejinteligentnější italská komedie, jakou jsem zatím s Paolem Villaggiem viděl. Původní český dabing je navíc vynikající a hlavního hrdinu zde nadaboval Václav Postránecký. "Co se to tady dělo??!" - "To víte, mládež. Študáci maj dlouhou chvíli, tak se baví." - Jak to, že se baví?? To je zábava, podpálit mi novej auťák??!" - "Ale prosim vás, vždyť jste bejval taky mladej, ne?" ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...zo začiatku to čudovanie sa všetkému bolo i trocha vtipné,ale po 20-tich minútach ked sa P.Villaggio všetkému diví ako blbec to už vtipné nebolo a ....no slabota....na Fantozziho sa to nechytá.... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusna komedia s Paolo Villaggiom /Fantozzi seria, Azzuro/, hoci teda rozhodne len priemer. Za najlepsi Villaggiov film moimo serie Fantozzi povazujem Azzurro z roku 2000 - tam sa ukazal Villaggio nielen ako ludovy intelektual ale aj ako slusny herec. Anna Mazzamauro pri Villaggiovi nesmie chybat, to by som ani tie filmy nepozeral. 67 % ()

Reklama

Reklama