Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (244)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý seriál na ktorý som sa tešil, ale je pravda že v druhej sérií to riadne upadá a to aj čo sa týka finančnej stránky. Ja som sa tešil na seriál z budúcnosti, na všetky tie nové veci a vychytávky ako mestá, autá, oblečenia, proste niečo na spôsob chystanej videohry Cyberpunk 2077, ktorú už mám predobjednanú a neviem sa jej dočkať. Pretože ja milujem všetko v súvislosti s modernou budúcnosťou a robotikou. Škoda že sa takej nedožijem aj v reálnom živote. Niečo také očakávam až po roku 2150. Ale späť k seriálu. V 2.sérií mi veľmi chýbal Joel Kinnaman. A tiež úžasná a krásna Will Yun Lee. Príbeh je kvalitný, ale ja som proste čakal niečo iné. Neuspokojilo ma to tak, ale to je len moja chyba, nemal som čakať niečo iné. Trochu ma mrzela absencia hudby z budúcnosti. Niečo na spôsob Synthwave, Retrowave alebo Spacewave. Presne taký štýl hudby počúvam najviac. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad aj spracovanie. Na televíznu produkciu veľmi slušné. Celý ten sci-fi nádych sa mi neuveriteľne páčil, hoci nebol využitý tak kvalitne ako keby sa jednalo o film. Interiérovosť tohto sci-fi sveta ma ale bavila. Aj tá upršanosť. A hlavne Poe ako AI manažér hotela. Joel Kinnaman vo svojej úlohe Takeshi Kovacsa fantastický. Skvelo vykreslená postava/motivácie/ aj jeho prerod. Z vedľajších postáv je to diskutabilné, ale vyslovene mi nikto nevadil. Čo na seriály oceňujem, že aj napriek komplexnosti a komplikovanosti funguje. Hoci sa ústredná zápletka môže javiť banálna, odkrýva mnohovrstvové problémy na ktorých stojí celá ekonomická a spoločenská doktrína Bay City. Vyvrcholenie roztiahnuté na posledné tri epizódy má tak dostatok času na logické vysvetlenia, akčné scény, ale aj priestor na to, aby všetky kusy skladačky zapadli na miesto a veci z prvej časti sa uzatvorili. Toto oceňujem. Ale taký ten wow filozofický efekt, presah, myšlienkové vnuknutie, ktoré by z tohto spravilo TEN seriál o ktorom sa bude rozprávať o 5, 10, 15 rokov to bohužiaľ nemá. Je to super na zabitie času, ale to je asi tak všetko. Neprináša to totiž nič nové, len je to znova v atraktívnom prostredí. 80%. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

chybí mi sice poslední díl,ale i bez něj...Jako celek je Altered Carbon nekompromisní,drsná a hlavně vizuálně vymazlená pecka,která se Netflixu povedla.Za první polovinu série kdy stále ještě není pořádně jisté o co jde je to za mě jasně plný počet.Bohužel pak přichází ale půlka druhá,která je sice pořád drsná a vizuálně skvělá,ale jak se děj začíná zamotávat,divák začíná zjiš´tovat,že po téhle stránce si mohli dát autoři větší práci.Ve výsledku tu tak je kousek,točící se dějově lehounce nad průměr,ale k poctivým 4 je tažen už zmíněným vizuálem a sympatickým obsazením.Kinnamann už od Robocopa ukázal že tyhle drsoně zvládne,překvapením je pak Martha Higareda...80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po hodně letech první odvážný scifi seriál. Těla jako pouzdra pro duše (vědomí), které je nahrané v (pradávné) technologii. Obrovské možnosti, potenciál a dobré obsazení bylo využito v mix, který podle mě nebude vyhovovat moc divákům, ale scifi fanoušky potěší. Kyberpunk je zde tažen do extrému a dovoluje tvůrcům mnoho paranoidních (a extrémních) situací. Jsem zvědav, zda dojde k další sezoně a v jaké formě. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo v životě viděl dvě tři sci-fi, už viděl i Altered Carbon. Obvykle si užívám filmy a seriály, které jsou splněnými vlhkými sny fanoušků sci-fi, třebaže jsou zoufale neoriginální (Ex Machina, Book of Eli, Rogue One,...), ale Altered Carbon bez špetky studu vykrádá jednotlivá témata a míchá je do tak otravně nezáživného a nenápaditého pejsko-kočičkového dortu, že ho už teď zkraje roku můžu prohlásit za průser roku. Zatímco z něj tedy dolary ze štědré produkce srší všemi směry, snaží se v desíti dílech rozjet zbytečně překombinovaný příběh, kde jsou zajímavá témata jen do počtu (příjemně noirový detektivní příběh kolem zabité prostitutky, traumatizovaná dcera uvězněná ve virtuální realitě) a mdlé, stokrát viděné osudové kecy s příměsí komiksových klišé hrají prim spolu s efektní, ale otřesně natočenou akcí. I jinak docela sympatičtí herci jsou zde vedení tak těžkopádně, že děj nemají šanci utáhnout - přitom třeba takový Kinnaman svým partem v House of Cards konkuroval i Spaceymu, zde naopak se sarkastickým nadhledem a vždy kamennou tváří nudí k smrti. Rozhodující třetí hvězda je nakonec jen a pouze za The Kills v poslední epizodě, ale další série, pokud nějaká bude, mě ani trochu nezajímá. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Umělá inteligence Poe z hotelu The Raven je inspirována a pojmenována podle spisovatele Edgara Allana Poea, a hotel nese jméno jednoho z jeho nejslavnějších děl – „Havran“. (Tomas_TM)
  • Každá epizoda 1. série je pojmenována podle jednoho z klasických filmů ze žánru Film Noir, což byl žánr populární v letech 1941–1950. (Tomas_TM)
  • Joel Kinnaman, představitel hlavního hrdiny Takeshiho Kovacse, musel strávit každé ráno 90 minut v maskérně, aby maskéři zakryli jeho tetování na těle. (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama