Reklama

Reklama

Půjčovna masa - Série 1

(série)
USA, 2018, 9 h (Minutáž: 46–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Joel Kinnaman, Fraser Aitcheson, Alyson Bath, Daniel Bernhardt, Will Yun Lee, Michelle Lee, Hannah Rose May, Chris McNally, Bruce Blain, Antonio Marziale (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V době, kdy jsou těla pouze skořápkou pro duši, je oživený rebel, který musí vyřešit zapeklitou vraždu. V sázce je hodně. (Netflix)

Recenze (53)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výživná, nekompromisní vysokorozpočtová sci-fi si nebere servítky a neohlíží se na přístupnost, zároveň ale ani na diváka. Zorientování se v předloženém bladerunnerovském světě totiž trvá skoro tak dlouho, jako setřídění komplexního, značné množství vláken (a postav v měnitelných pouzdrech) provazujícího cyberpunkového případu – tedy 10 napínavých, profi natočených, vizuálně vypentlených, podněty zahlcených a myšlenkově překombinovaných epizod. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna ode mě dostala čtyři hvězdičky, ale pátá nebyla úplně nereálná, snižoval jsem hodnocení spíše za součet drobností, protože série se mi celkově hodně líbila. Námět se mi sice nejevil jako příliš originální, ale zpracování mě rozhodně potěšilo. Pravda, některá jména mě poněkud zaskočila (Takeshi Kovacs, Gottfried Saito), ale na druhou stranu, proč ne, že jo? Chybou bylo, podle mého názoru, obsazení Dichen Lachman do role Reileen Kawahary, jí bych opravdu ani chvilku nevěřil, že není na temné straně Síly. Co mě fakt bavilo, bylo prostředí, svět budoucnosti se tvůrcům povedl a do hotelu U Havrana bych se z fleku nastěhoval, tam by se mi líbilo. První řada si prakticky po celou dobu dokázala udržet kvalitní atmosféru, akční scény byly na slušné úrovni a příběh mě skutečně bavil. Už se těším na pokračování. // Nemůžu si pomoct, ale Renée Goldsberry jako Quellcrist Falconer, mi neuvěřitelně připomíná Citru Talugmai z FC 3. 4*+ ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, propracované postavy a skvěle nastavený futuristický svět opět doplácejí na rozbředlost zápletky, která zbytečně přešlapuje na místě (jak už je u většiny velkoprodukcí Netflixu zvykem). I tak se ale jedná o povedenou sci-fi žánrovku pro fanoušky cyberpunku s obdivuhodnými production values. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak, se to všechno semlelo a já skončil u tohle seriálu, a měl sem od toho opravdu, velké očekávání. A je velká škoda, že to neni zase taková bomba, jak se to tváří, nejvíc mi vadí, že první epizoda se tváří dost špinavě, tak jak se od cyberpunkové sci-fi očekává že ? Ale jak epizody jdou, tak to ve městě neni zase tak zlý, jako jo někteří lidé sou nakaženi virem, ale společnost jako celek, dobře funguje a nějaká dystopická, či utopická budoucnost se zde nekoná. Sou zde vrstvy lidí, jak se sluší a patří, chudí, ti uprostřed a pak ti co žijí v nebi, ale neni tady špinavá budoucnost a o nějakém konfliktu se ani nedá mluvit, až na pár lidí, co mávají transparenty. Atmosféra je taková přelétavá a moc to na mně nepůsobilo, navíc hlavní hrdina byť vede super vnitřní monology, tak v sedmi epizodách a ve dvou tělech ojede, snad všechny ženské postavy, které v seriálu figurují. Já chápu, že i budoucnosti se budeš šukat ostošest, ale špinavou cyberpunkovou budoucnost tím fakt nevytvoříte. Na druhou stranu, poslední tři epizody, sou fakt hodně dobré, a sex, jak si ustupuje do pozadí, za což sem velice rád, jelikož hlavní záporák, je opravdu něco. Navíc, ve finálních epizodách, začne běhat malý Asijský mužíček, který si o sobě myslí že je Hulk, takže o legraci je postaráno. Akce je spíš víceméně o chvatech a úderech, takže málo kung-fu ve sci-fi, to nevěští nikdy nic dobrého. Ale abych nekončil negativně, který seriál, si dovolí v jedné epizodě pustit BABYMETAL ha ? Jen tenhle seriál a to se fakt cení. https://www.youtube.com/watch?v=1ce456Nnkt8 ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou tu všechny tradiční cyberpunk atributy - mocenská konspirace, AI postavy, zapletené a propletené pozadí postav a děje, akce, implicitní filozofický přesah (vložený přímo do děje, narozdíl od jiných), pohled na nejnižší i nejvyšší vrstvy společnosti (ty nejvyšší s hezky pojatou Olympskou alegorií)... prostě to má všechno, co je potřeba. Bohužel to má i dost nedostatků, které to strhávají. Prozačátek když uchopíte cyberpunk jako detektivku, tak je potřeba se k tomu jako k detektivce i chovat. Když nejen celou konspiraci, ale i základní detektivní zápletku musíte divákovi v předposledním díle vysypat expozičnim monologem, tak to je prostě otravnej shit. Když postavíte závěr v "leverage" stylu, ale pak místo leverage zvratu necháte postavy všechno jen rozstřílet, je to lame. A ok, šílenství a posedlost stejně jako emotivní drama mezi postavami k cyberpunku patří, ale tady už toho na konci bylo trochu víc, než bylo třeba - což ve spojení s předešlýma dvěma zanechalo bohužel v závěru jinak výborné série nehezkou pachuť :( ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama