Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Recenze uživatele Lacike k tomuto seriálu (1)

Půjčovna masa (2018) 

Po vzore Demolitiona Mana prebudia chlapika z minulosti v dalekej buducnosti, aby vysetril pripad vrazdy. Lenze svet sa radikalne zmenil. Pripomina pretechnizovanu vizualne nadhernu nudu jak z Blade Runnera. Takze je to vlastne obycajna tuctova detektivka v netradicnom prostredi dalekej buducnosti. Este keby tak bol serial pojaty epizodne s neustalymi novymi pripadmi, tak by to snad nebolo take nudne. Ale cely cas sa vysetruje jeden pripad na ktory sa postupne nabaluju dalsie motivy a to aj z dalekej minulosti hlavneho hrdinu. Do piatej epizody som to vydrzal sledovat bez pretacania a zvysok som preklikal, aby som sa dozvedel pointu, ktora je tak obohrata az ma to rozosmialo. Holt ludia sa nemenia nech prejde hocikolko casu a nech su akokolvek bohati. Pochvalu si zasluzi vizual. Cely svet buducnosti je pojaty pôsobivo. Jak technicky, tak aj vykreslenie spolocnosti je zaujimave. Akcne sceny su brutalne, ale prilis ma nenadchli. Nejake prestrelky a bitky, ale pôsobi to sterilne. Dost nasilu tu pôsobi nahota, ktorej je tolko, ze tak vela penisov som nevidel ani v kdejakom porne. Asi najväcsi problem okrem zanru detektivky su pre mna postavy. Nikto mi tam nebol sympaticky a niektore mi dokonca liezli na nervy. Vysledkom je drsnejsia sci-fi detektivka, ktora nadchne hlavne sucasnych divakov PG-13 komixov, ktory nie su na nieco take drsne zvyknuty. Ale pod atraktivnym obalom sa neskryva ziadne jadro, ktore by divaka intelektualne obohatilo. Proste dalsi prehypovany produkt od Netflixu. PS: vsetci tam boli multikulturne a multigendeorovo strasne vyvazeni a najväcsim zdegenerovanym diablom je biely clovek. Uz mi toto posolstvo lezie na nervy. 5/10. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama