Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 2
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Recenze (244)

erased 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo v životě viděl dvě tři sci-fi, už viděl i Altered Carbon. Obvykle si užívám filmy a seriály, které jsou splněnými vlhkými sny fanoušků sci-fi, třebaže jsou zoufale neoriginální (Ex Machina, Book of Eli, Rogue One,...), ale Altered Carbon bez špetky studu vykrádá jednotlivá témata a míchá je do tak otravně nezáživného a nenápaditého pejsko-kočičkového dortu, že ho už teď zkraje roku můžu prohlásit za průser roku. Zatímco z něj tedy dolary ze štědré produkce srší všemi směry, snaží se v desíti dílech rozjet zbytečně překombinovaný příběh, kde jsou zajímavá témata jen do počtu (příjemně noirový detektivní příběh kolem zabité prostitutky, traumatizovaná dcera uvězněná ve virtuální realitě) a mdlé, stokrát viděné osudové kecy s příměsí komiksových klišé hrají prim spolu s efektní, ale otřesně natočenou akcí. I jinak docela sympatičtí herci jsou zde vedení tak těžkopádně, že děj nemají šanci utáhnout - přitom třeba takový Kinnaman svým partem v House of Cards konkuroval i Spaceymu, zde naopak se sarkastickým nadhledem a vždy kamennou tváří nudí k smrti. Rozhodující třetí hvězda je nakonec jen a pouze za The Kills v poslední epizodě, ale další série, pokud nějaká bude, mě ani trochu nezajímá. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá pecka! Po traileru se mi to zase tak nezdálo, čekal jsem od toho seriálovou verzi Blade Runnera, ale nemohl jsem bejt víc vedle. Ano, stylizace je podobná, možná prakticky stejná, ale to je holt kyberpun - mě to vůbec nevadí. A ještě víc mi nevadí, že se tady tvůrci vůbec s ničím neserou. Zákonitosti světa jsou složitý a člověku trvá, než se do toho vžije, ale odměnou je skvělej propletenec příběhů, kterej... no, nebudu spoilerovat. S chutí do toho! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slibný svět a zajímavá detektivní zápletka, kterou nezruinovaly béčkové tendence, ale klišé moderních seriálů. Hrdá béčkovost a vtípky vyplývající ze soukolí světa, kde si identity prohazují těla, jsou naopak velkým kladem. Slušelo by redukovat příběh na méně dílů, vykopat debilní flashbacky a díly, které zbrzdí rozjeté vyprávění vysvětlujícím dílem z minulosti. Strašlivé je i klišé "cynický drsňák má ve skutečnosti srdce a dokáže milovat", které v příběhu zkaženého cynického lidstva nějak nemá místo a to rodinné drama, potažmo povídání si s duchy ničící závěrečné epizody je taky nesnesitelné. Výprava na TV produkt ujde, i když mě zaráží, že v budoucnu lidi nosí v podstatě stejné oblečení jako v dnešní době. Herecky táhne seriál Kinnaman, kterému styl arogantního frajera sedne, milionářský pár je typově skvělý a hotelový manažer plní svou úlohu úchylné figurky dostatečně. Zbytek je průměr, příšerná je představitelka policajtky, které drsňačku nevěříte ani na chvíli. Škoda, mohlo to být lepší, díky některým sci-fi nápadům občas nelitujete, že se na to díváte. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný vizuál, ale příběh mě naprosto nudil, že jsem od dalšího sledovaní upustil. Klasická nezáživná krimi z budoucnosti s velmi nesympatickým hrdinou v hlavní roli. Velká škoda, být to napínavější a akčnější, mohl to být top sci-fi seriál. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Blade Runner pro lidi, co milují cyberpunk, ale Blade Runner jim přišel pomalý. Je to kompilát všeho dobrého, co cyberpunk nabízí, řádově chytřejší než lobotomistický remake Ghost in the Shell a vizuálně mnohem zajímavější než Bright. Svět seriálu v první chvíli působí přeplácaně a nesmyslně, ale čím déle v něm jste, tím víc je vidět, že všechno souvisí se vším a hraje to dohromady (modří vědí, ale: návštěva babičky od Ortegové, wow!). Seriál se postupně zlepšuje, poslední dva díly mi připady stejně super jako většina a moc nechápu rozladění jiných recenzentů. Příběh je super, twisty na konci tak akorát chytré a ne moc přepálené, všechno se smysluplně uzavře a zanechá to pocit: "Wow, to bylo super!" a připitomělý úsměv na tváři. Aktualizuju TOP 10 seriálů a dávám tomu 9 Williamů Gibsonů z 10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

chybí mi sice poslední díl,ale i bez něj...Jako celek je Altered Carbon nekompromisní,drsná a hlavně vizuálně vymazlená pecka,která se Netflixu povedla.Za první polovinu série kdy stále ještě není pořádně jisté o co jde je to za mě jasně plný počet.Bohužel pak přichází ale půlka druhá,která je sice pořád drsná a vizuálně skvělá,ale jak se děj začíná zamotávat,divák začíná zjiš´tovat,že po téhle stránce si mohli dát autoři větší práci.Ve výsledku tu tak je kousek,točící se dějově lehounce nad průměr,ale k poctivým 4 je tažen už zmíněným vizuálem a sympatickým obsazením.Kinnamann už od Robocopa ukázal že tyhle drsoně zvládne,překvapením je pak Martha Higareda...80% ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde jsou lidská těla pouhými schránkami a vědomí (duše) se ukládá do čipu, který lze vložit do libovolného pouzdra, má 3 obrovské přednosti: 1) čistokrevný futuristický vizuál, který musel Netflix přijít na obrovské peníze, 2) velice zajímavá kriminální zápletka se zajímavým rozuzlením a 3) svým způsobem komorní příběh o smyslu života bez "pravé" smrti a dopadech nesmrtelnosti, která je jen pro ty nejbohatší. Opravdu pestrý seriál, který je i perfektně herecky obsazen a ač se může zdát, že vykrádá jiné seriály, tak spíše se jen chytře inspiruje a skládá jim hold. 95 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Blade Runner, Deus Ex a Columbův případ v jednom. Námětu využili tvůrci do plna, takže tu jsme svědky hodně bizarních situací a příběh jako takový je ohromně zamotaný a paranoidní. Ovšem také zajímavý a napínavý, pln brutální nápadité akce a často zde i šikovným dialogem předhodí filozofické téma ohledně zde viděného způsobu života a (ne)smrti, takže divák může přemýšlet, jakou variantu by podporoval on sám. Herecky to táhne Kinnaman. Higareda je někdy prkenná a přehrává, dojem aspoň někdy ale vylepšuje vytasením svých antistresových míčů. I bez nich se ale jedná o povinnost pro sci-fi fanouška. Kdo jím není, mohl by mu tento seriál změnit názor. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím už po dvou dílech celek, protože nemám strach, že to časem zněním. Děj super, obsazení na jedničku, vizuál luxusní. Jsem ráda, že se adaptace ujal Netflix, protože jinak by výsledek byl čajíček pro malý děti před spaním. A to ne! Ale na druhou stranu jsem ráda, že seriál není přesně podle knihy. Asi by odpadlo dost sledovatelů. Kdyby ne, stala by se z toho jednohubka. Jenom nevím, jaká varianta je správnější. A taky musím zmínit znělku. Super :) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Altered Carbon je jedno z nejočekávanějších sci-fi letošního roku a o tom, že nepůjde o žádný z řady levných pokusů, svědčí i to, že si ho do své stáje vybral právě Netflix. Je to už pár měsíců, co jsem viděl první trailer, ale pamatuju si, že hned po něm jsem si seriál poznamenal a rozhodně ho chtěl vidět. A ten den je konečně tady. Sci-fi mě baví a tohle přichází se slibným námětem. Navíc jsou hlavní role zajímavě obsazeny, takže jsem se nebál toho, že by mě to nezaujalo. A skutečně, jen těžko jsem hledal něco, co by mě na tom nebavilo. Tempo bylo trochu pomalejším, ale podle mě fungovalo na výbornou a akce se s putováním hrdiny za pravdou střídá parádně. A i věci, kterým se nedostalo hned na úvod dostatečného vysvětlení jsou později napraveny. Altered Carbon nabízí spoustu toho, co mě baví. Díky tomu, že se jedná o Netflix, tak jsem si mohl první řadu užít podle vlastního tempa. Největší chválu si zaslouží Joel Kinnaman, ten jako obvykle hraje skvěle a baví mě. Příjemný bonusem pak je, že dal seriál vzpomenout na spoustu filmů, mezi kterými samozřejmě vede Blade Runner. Za mě tedy rozhodně ano a pokud vás takové věci baví, Altered Carbon by neměl uniknout vaší pozornosti. Já osobně si myslím, že půjde o jeden z nejlepších seriálu roku 2018… 2. série Tak nevím, co přesně se nepovedlo, ale druhá série mě prostě nebavila tolik, jak jsem čekal. Anthony Mackie se mi sice nezdál jako problém, ale jeho Takeshi Kovacs mě nedokázal vtáhnout tolik. A bohužel nikdo z nových postav mu nedokázal pomoci. Jediným světlým bodem byl Poe, ale ani ten to nezvládal zachránit. Věci, které bodovaly v první řadě se nějak vytratily a celkově ta akce vypadá hůř provedená a je mnohem méně přehledná. Vím, že Altered Carbon ten příběh na výměně těl postavil a od začátku bylo jasné, že to tak bude, ale nečekal jsem, že mu ty změny až tolik ublíží. O první řadě jsem psal jako o jednom z nejlepších seriálů 2018, o druhé řadě budu psát jako o jednom z největších zklamání 2020. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Fajn koncept, zpracování, prsa, každá žena ve větší roli kus, detektivní zápletka v pohodě. Plnej počet nemůžu dát, protože někdy (většinu času) byly postavy vyloženě tupý a směšně naivní. Proto ,,jen” 4* a.k.a 80% ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Otrasná zlátanina všetkého možného zo sci-fi, hlavne cyberpunku, ktorý nemusím. A že seriál vyzerá cool neznamená, že je dobrý. Na plnej čiare vyhral bimbas pána Purefoya. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Netflixová tvorba stojí až na výjimky fakt za prd. Průměrný herci, průměrný scénář, průměrná kamera... Na výsledek se fakt nedá dívat, aniž by u toho člověk neusínal. Téma je to možná zajímavý, ale zpracování a lá devadesátkovej béčkovej film, se mi nelíbí. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

/Moc povedená adaptace se skvělým lookem, nezastavitelným tempem (aspoň do té doby než nastoupí tuna roztahaných flashbacků) a povedenou akcí, která si opravdu nebere servítky. Krom tragicky prkenné Marthy Higareda fajnové obsazení. V závěru to kapku ztrácí dech, nicméně akce a solidní story pozornost plně udrží. 9/10 ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Vrchol filmového, respektive seriálového, cyberpunku. Po vizuální stránce vážně až neuvěřitelná paráda. V Netflixu zdá se nevědí, co penězma. Tvůrci ale dokáží překvapit i po příběhové stránce a z obyčejné kriminálky se v pouhých 10 dílech stává rozsáhlá pavučina zvratů, což je na jednu stranu velmi poutavé a diváka drží neustále v napětí, ale na stranu druhou může být během těch devíti hodin dost náročné pochytit všechny detaily a nedostat se do situace, ve které nechápete kde se vzalo tohle a jak se stalo tamto. Nebo něco tvůrci nedomysleli? Největší pochvalu jistě zaslouží velká dospělost a na americký seriál i nevídaná nekorektnost. Akčním scénám, které jsou plné krve, useknutých končetin a dokonce vytrhaného masa z těla pak nejvíc škodí typicky nezvládnuté souboje, jenž se neobejdou bez četných střihů, ač jsou stále na vyšší úrovni než je zvykem. Největším zklamáním a důvodem, proč nedávám plný počet jsou poslední dva díly, které působí jako nastavovaná kaše a závěr tak promarnil šanci na nějakou přijatelnou gradaci a výsledný dojem, který diváka rozloží. Stejně ale silnější 4 hvězdy a druhá série má krásně nakročeno k tomu, být něčím lehce jiným. Těším se. Jo a Martha Higareda je prostě dokonalá. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

"Technologie se vyvíjejí. Lidé ne." Za mě rozporuplně mezi 3 a 4* - na jedný straně úchvatnej vizuál, obdivuhodná spousta nápadů a filozofickejch nástřelů, na druhý straně sposuta samoúčelnejch věcí jen na efekt (násilí, nahota /s wtf efektem předevšim ta mužská/, navzdory špíně všude kolem jsou všichni podezřele čisťounký a krásný /předevšim všechny ženský postavy/, velký a "hustý" jsou i chování a gesta zúčastněnejch atd. atd.). Celkově je to nejvíc ze všeho taková cyberpunková detektivka, ty až bladerunnerovský myšlenkový přesahy mi to ale (jak o tom pěkne píše třeba i Wysch) přece jenom ženou pocitově o něco vejš - scénář leccos asi čerpá z předlohy, kterou jsem nečet, ale on obecně svět, ve kterym se stávaj relativní ty dvě pro lidi nejzásadnější a nejfatálnější veličiny (totiž smrt a čas), nabízí spoustu prostoru pro fantazii; a přestože Carbon zůstává předevšim u tý detektivky (narozdíl právě od třeba zmiňovanejch Blade Runnerů), nevyužitý to neni a spousta nápadů je tam aspoň náznakem naťuknutá hezky. Co totiž z civilizace zůstane, pokud ti bohatí budou mít možnost si život (téměř) neomezeně prodlužovat? Když čas přestane hrát roli, protože se zničením těla si prostě pořídim nový (pokud na to mám)? A co s etikou - má na to mít právo každej? Pokud jo, tak jak a kdy? Jinak závěrečnej souboj mezi Takem (POZOR, TROLEJ) a ségrou se mi vysloveně líbil i technicky, což si ani nepamatuju, kdy jsem si tohle u čeho naposledy řek; a to pohádkový rozřešení detektivní linky bylo celkem hezky vyvážený zakončenim Takovy linie - že tu svou Tak prostě půjde tam někam hledat, protože času má ve virtuálu dost a jednou jí prostě najde, to se mi líbilo. A ještě poslední věc - herecký obsazení mi sedlo (Kinaman, Kristin Lehman, ségra - Lachman, ale i Bancroft - Purefoy) lomeno mi nevadilo (zbytek), kdo mi ale tim svym neustálym přepíčenym důležitym poloúsměvem (já vim, některý lidi se tak prostě tvářej) pil krev od prvních záběrů, to byla Higareda (jakkoli neřikám, že jinak se na ní nekouká hezky). ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama