Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (244)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Blade Runner, Deus Ex a Columbův případ v jednom. Námětu využili tvůrci do plna, takže tu jsme svědky hodně bizarních situací a příběh jako takový je ohromně zamotaný a paranoidní. Ovšem také zajímavý a napínavý, pln brutální nápadité akce a často zde i šikovným dialogem předhodí filozofické téma ohledně zde viděného způsobu života a (ne)smrti, takže divák může přemýšlet, jakou variantu by podporoval on sám. Herecky to táhne Kinnaman. Higareda je někdy prkenná a přehrává, dojem aspoň někdy ale vylepšuje vytasením svých antistresových míčů. I bez nich se ale jedná o povinnost pro sci-fi fanouška. Kdo jím není, mohl by mu tento seriál změnit názor. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slibný svět a zajímavá detektivní zápletka, kterou nezruinovaly béčkové tendence, ale klišé moderních seriálů. Hrdá béčkovost a vtípky vyplývající ze soukolí světa, kde si identity prohazují těla, jsou naopak velkým kladem. Slušelo by redukovat příběh na méně dílů, vykopat debilní flashbacky a díly, které zbrzdí rozjeté vyprávění vysvětlujícím dílem z minulosti. Strašlivé je i klišé "cynický drsňák má ve skutečnosti srdce a dokáže milovat", které v příběhu zkaženého cynického lidstva nějak nemá místo a to rodinné drama, potažmo povídání si s duchy ničící závěrečné epizody je taky nesnesitelné. Výprava na TV produkt ujde, i když mě zaráží, že v budoucnu lidi nosí v podstatě stejné oblečení jako v dnešní době. Herecky táhne seriál Kinnaman, kterému styl arogantního frajera sedne, milionářský pár je typově skvělý a hotelový manažer plní svou úlohu úchylné figurky dostatečně. Zbytek je průměr, příšerná je představitelka policajtky, které drsňačku nevěříte ani na chvíli. Škoda, mohlo to být lepší, díky některým sci-fi nápadům občas nelitujete, že se na to díváte. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Podla mna pecka. Drsne. Dokonca by som povedal ze na mainstream mega drsne. Pacilo sa mi ako si to vytvaralo pribeh. Budovanie napetia je super. Ortega mohla by trochu lepsie zahrana, ale stvarnila ju aspon sexi herecka co sa nevahala vyzliect. Inak su tu super postavy. Sam Kovacs ma bavil. Poe bol dokonaly. Slizky sikmooky killer tiez sadol ako rit na serbel. Jedine co mi trochu kazilo serial bola sestra. Na konci to uz s nou bolo trochu chujne. Som zvedavy na druhu seriu. Davam zatial slabych ale vzbojovanych 5*. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím už po dvou dílech celek, protože nemám strach, že to časem zněním. Děj super, obsazení na jedničku, vizuál luxusní. Jsem ráda, že se adaptace ujal Netflix, protože jinak by výsledek byl čajíček pro malý děti před spaním. A to ne! Ale na druhou stranu jsem ráda, že seriál není přesně podle knihy. Asi by odpadlo dost sledovatelů. Kdyby ne, stala by se z toho jednohubka. Jenom nevím, jaká varianta je správnější. A taky musím zmínit znělku. Super :) ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Vrchol filmového, respektive seriálového, cyberpunku. Po vizuální stránce vážně až neuvěřitelná paráda. V Netflixu zdá se nevědí, co penězma. Tvůrci ale dokáží překvapit i po příběhové stránce a z obyčejné kriminálky se v pouhých 10 dílech stává rozsáhlá pavučina zvratů, což je na jednu stranu velmi poutavé a diváka drží neustále v napětí, ale na stranu druhou může být během těch devíti hodin dost náročné pochytit všechny detaily a nedostat se do situace, ve které nechápete kde se vzalo tohle a jak se stalo tamto. Nebo něco tvůrci nedomysleli? Největší pochvalu jistě zaslouží velká dospělost a na americký seriál i nevídaná nekorektnost. Akčním scénám, které jsou plné krve, useknutých končetin a dokonce vytrhaného masa z těla pak nejvíc škodí typicky nezvládnuté souboje, jenž se neobejdou bez četných střihů, ač jsou stále na vyšší úrovni než je zvykem. Největším zklamáním a důvodem, proč nedávám plný počet jsou poslední dva díly, které působí jako nastavovaná kaše a závěr tak promarnil šanci na nějakou přijatelnou gradaci a výsledný dojem, který diváka rozloží. Stejně ale silnější 4 hvězdy a druhá série má krásně nakročeno k tomu, být něčím lehce jiným. Těším se. Jo a Martha Higareda je prostě dokonalá. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Joel Kinnaman, představitel hlavního hrdiny Takeshiho Kovacse, musel strávit každé ráno 90 minut v maskérně, aby maskéři zakryli jeho tetování na těle. (Tomas_TM)
  • V seriálu je nad nápisem „Police“ na policejních autech ještě jeden nápis v hindštině, a to „Raksha Karna“, což znamená „chránit“. (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama