Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 2
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (244)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vizuálně tomu není co vytknout, ale ve výsledku z toho nejsem tak odvařená, jak jsem doufala. Dějová linka je sice slušně zamotaná, takže divák může nabýt dojmu, že je také úžasně propracovaná, mně ale přišla celkem slabá. Zřejmě je to o tom, kolik toho má člověk nakoukáno. K hereckým výkonům ale nemám nejmenších výtek, především Joel Kinnaman to do značné míry táhne. 1. série - 80% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

První řada naprostá pecka.. Ale musím přiznat, že jsem zaujatá kvalitou odvedené práce ze strany Kinnamana (ano správně, dokonalý zadek :o) ) Dobře, nejen tím zadkem.. V té roli mi seděl a kromě něho mě bavil i Poe, doba, nápad a tak nějak mám ráda kriminálky.. Sci-fi kriminálka o to víc. A prostě nedá se nezamilovat do chlapa jako hora s nadpozemským zadkem, který si arzenál nosil v růžovém batůžku s jednotožcem <3 V druhé řadě už Kinnaman není, není jeho zadek a postava Takešiho šla tak nějak do ústrání a nebýt zase Poa, tak mě to snad i nebavilo. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Netflix je mi sympatický v jedné věci. Zkouší to. Míchá žánry a nebojí se šlápnout do neznáma. AC mě bavil. V tom, že přivedl k životu nový svět. Sice trošku sterilní, ale uvěřitelný. Dokázal postavy vyvíjet různými směry. Chvíli jste někoho nemuseli, aby jste se za dva díly o něj báli. Přitom přerody často byli poměrně v kvapíku, ale ne křečovitě. Hlavní zápletka sice není kdo ví jaká, přesto mě rozuzlení zajímalo. Navíc se postupně nabalil a přidával další aspekt, který ke konci poměrně neotřele vygraduje. Závěr není taková jízda jak jsem očekával, ale pro mě má své kouzlo a kvalitu. Jo a Ortegová je kost. Díky dobrým postavám, fajn konci a odvaze jít do něčeho takového dávám první sérii a tím i seriálu jako takovému 90 procent a jdu na druhou řadu. ----- 2. série Tak tomu říkám sešup, nadějně rozjetého projektu. Kde začít? Tak třeba světem. Vše je minimálně o level niž. Kde je ten svět, který jsem viděl v první sérii? Teď se díváte na odporné kulisy a špinavé ulice. Další věc je naprosto nepovedený casting. Do příchodu původního Takeshiho mě nezajímala a nebavila ani jedna z postav. Sympatickou Ortegovou nahradila nesympatická lovkyně odměn. Poe se polovinu času lituje a zamilovává se do dalšího stroje. A Mackie jako hlavní postava? Šílený provar. Stejný xicht od první do poslední minuty. Děj je místy fajn, ale předfinále mě vše co nabídla první série pokazilo. Poslední díl zachránil třetí hvězdu. Alespoň ten si určitým způsobem zasloužil nějaké měřítko. 60 procent. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že začátek byl velmi dobrý. Zajímavá detektivní práce, plno mystičnosti a nevědomosti, samé otazníky, krásné prostředí a sympatické charaktery. Pak přišel střed, který to začal spojovat, malinko rozvíjet a lehce zaokrouhlovat to, co jsme od začátku tušili, a pak... Pak přišly poslední 2 díly, které to úplně pos*aly... Tolik infodumpu, slov, keců, mluvení, hlásání a machrování nebylo za celých 8 předchozích episod. Krom trocha akce mi zpětně připadalo, že tam jen mluvili a mluvili a všechno vysvětlili slovy, ne činy. Je to jako kdyby prvních 8 dílů režíroval jeden člověk, ten odjel na dovolenou a poslední 2 přenechal svému nástupci, nezkušenému padavanovi. Úplně to zkazilo dojem z celého seriálu. Plus má u mě tedy hlavní začátek a vcelku i střed a velmi zajímavé charaktery, hlavně pan "hotel" :-) Znovukoukatelnost pochybná, ale nelituji, že jsem viděl. Bodies... Bodies everywhere. 65 % ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vizuálne Blade Runner do ktorého sa napasovali inšpirácie od rôznych iných sci-fi kúskov typu Repo Men, Náhradníci či Vyměřený čas. Chválim, že do seriálu kde telo = pouzdro zakomponovali necenzúrovanú nahotu. Ten prístup postáv mal byť však ešte s menším ostychom, aby to korešpondovalo so skutočnosťou, že telo nie je intímnosť, ale majetok (pridelený/vybraný). Väčšinu času sa zoznamujete so svetom a jeho rozmanitosťou, pravidlami, spoločenskými vrstvami. Do toho vstupuje hlavne akčnosť (bitky, streľba, mučenie). Najmenšiu časť tvorí detektívna zložka, ktorá to všetko drží pohromade. Vďaka atraktívnosti prostredia, pestrosti príbehu (občasné časové skoky, výmeny tiel,...) som si sledovanie užil. Do 5* však dosť chýba. Žiadnu postavu (či už herecky, alebo scenárovo) som si neobľúbil. Plná nahota je fajn osvieženie do TV sveta, kde sa š*ká a spí v podprsenkách. Ale herečky bohužiaľ krásou práve nehýria. Boli proste schopné odohrať čo mali a zároveň pritom ochotné všetko vytrčiť. Zápletka je zaujímavá a dobre premyslená, ale na prdel nikoho neposadí a akčné scény rozhodne nie sú áčkovej kvality. Napriek výtkam 4* sci-fi mix, ktorý dokáže dobre klamať telom. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Důvod, proč se nesmrtelným zbohatlíkům říká „Meths“, je odkazem na Methuselaha, který byl podle biblické pověsti nesmrtelným. (UncleMorty)
  • Termín „Reálná smrt“ označuje v seriálu událost, při které je zničen čip v zátylku člověka a znemožňuje tak přenést mysl do jiného těla. (Tomas_TM)
  • V seriálu je lidská rasa sjednocena pod tzv. Hvězdný Protektorát Spojených Národů, který utvořil ze všech lidských kolonií ve vesmíru jednotnou říši (republiku). (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama