Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Recenze (244)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po hodně letech první odvážný scifi seriál. Těla jako pouzdra pro duše (vědomí), které je nahrané v (pradávné) technologii. Obrovské možnosti, potenciál a dobré obsazení bylo využito v mix, který podle mě nebude vyhovovat moc divákům, ale scifi fanoušky potěší. Kyberpunk je zde tažen do extrému a dovoluje tvůrcům mnoho paranoidních (a extrémních) situací. Jsem zvědav, zda dojde k další sezoně a v jaké formě. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vizuálně tomu není co vytknout, ale ve výsledku z toho nejsem tak odvařená, jak jsem doufala. Dějová linka je sice slušně zamotaná, takže divák může nabýt dojmu, že je také úžasně propracovaná, mně ale přišla celkem slabá. Zřejmě je to o tom, kolik toho má člověk nakoukáno. K hereckým výkonům ale nemám nejmenších výtek, především Joel Kinnaman to do značné míry táhne. 1. série - 80% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Takhle dokurvit a převrátit naruby zajímavou knižní předlohu, tomu říkám umění. Působivý bladerunnerovský vizuál chcípl na pochybný konstrukt seriálových tvůrců. Dejme tomu prvních 5, 6 dílů ještě cajk (ale musel jsem si šroubovákem vyšťournout z hlavy tu knížku), od 7. dílu šel celý příběh do totálních sraček. Jak to začalo zajímavě, skončilo to jako hloupý, nesmyslný a přepálený béčko. Showrunnerce prosím vyměnit stázi! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriálový Deus Ex aneb vykrádačka, která si půjčuje u těch nejslovutnějších kolegů (nejen) kyberpunkového žánru; stylizací počínaje a klišé, dějem či tématy konče. Výprava vynikající, akce samoúčelně násilná. Což by tolik nevadilo, kdyby šlo aspoň o akci přehlednou. To však vždy není ten případ. Každopádně i přes pozvolnější rozjezd to zmíněný mišmaš vypůjčeného kombinuje více než zdatně a to především díky druhé polovině, která po všem tom kyberpunkovém pozlátku a násilí sympaticky staví na funkčních emocích a osudovosti. Má to tedy sice nepřehlédnutelné bugy (a potenciál zatím rozhodně není naplno využit), ale zdrojový kód je napsán sakra dobře. Což u žánrovky potěší vždy; speciálně pak když to platí o zástupci jinak spíše opomíjeného žánru. | S1: 4/5 | ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ MU ZEMŘELA PRINCEZNA, VENKOVAN VANDROVAL PO SVĚTĚ. ZTRATIL SE V BEZNADĚJI. JEDNOHO DNE NARAZIL NA NESMRTELNÉHO, KTERÝ MU ŘEKL, ŽE JEHO PRINCEZNU UNESLI, ŽE BYLA ZAKLETA. TAKŽE TEĎ JI HLEDÁ PO VŠECH MOŽNÝCH SVĚTECH, PROTOŽE NĚKDE, KDE JE UKRYTÁ POD ZMRZLÝM SKLEM A HUSTÝMI KEŘI PLNÝMI TRNÍ, SPÍ A ČEKÁ, AŽ JI PROBUDÍ. A JEDNOHO DNE SE MU JI NEPOCHYBNĚ PODAŘÍ NALÉZT…“ /// Dlouho nevím, co si vo tom mám myslet. Svět ovládaj nejmodernější technologie a lidi mněněj pouzdra i ksichty jak osoba s obsedantní kompulzivní poruchou fusky. V každým díle trochu akce, ale jinak exhibicionistický představení technologií ve světě bez sluníčka. Možná až moc kýčovitejch obrázků… nevadí, neruší – jen konstatuju. Nestříkal jsem z toho do trenek. Technická stránka parádní, ale jakoby šlo hlavně vo ní. Šejkspírovský finále (po spoustě akce) už jen dokazuje, že Netflix umí seriály líp než filmy. Ale… no prostě nemusím se udělat ze všeho… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Šukám s Windowsama (? … neříkali…). 2.) Mám robotickou ruku (a šetřím na čuráka). 3.) Thx za titule „lukascoolarik“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scifi Nářez servírující v 9 hodinách vlhký fanouškovský sen. Altered Carbon má vše, co by správný seriál mít měl a také splňuje nejpřísnější kritéria Sci-Fi žánru. Blade Runnerovský vizuál, Neo Noir detektivka, Cyberpunková atmosféra, Hardcore erotické scény ( O cecky, frndy dokonce i péra zde není nouze) a to nejhlavnější hutné a nepříjemné Gore scény. Hlavní hrdina Joel Kinnaman zahrál vše s grácií a sekundující mexická kráska Martha Higareda je skvělou třešničkou na dortu. Má to vynikající tempo, skvělé akční scény, pěkně dávkované zvraty, hezky zamotané story s více liniemi, které na konci zapadnou jako puzzle, skvělé záporáky a samotný zvrhlý svět je více než impozantní. Místy je to hodně fucked up a slabší povahy to nemusí zkousnout. Torture ve virtuální realitě, to nechceš! a bordel ve vesmíru, kde si zákazníci mohou vybrat ženu, muže či 7 leté dítě to jsem nezažil ani v exploitationech. Spokojenost v každém ohledu a jestli se ve druhé sérii budou věnovat programu, kde mrtví přichází zpátky k životu, aby našly své vrahy, tak se máme opět na co těšit. Jednička letošního roku! Highlight scény: Masakr ve výtahu, souboj s nahými klony, Lizzie v Akci. 95% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

První řada naprostá pecka.. Ale musím přiznat, že jsem zaujatá kvalitou odvedené práce ze strany Kinnamana (ano správně, dokonalý zadek :o) ) Dobře, nejen tím zadkem.. V té roli mi seděl a kromě něho mě bavil i Poe, doba, nápad a tak nějak mám ráda kriminálky.. Sci-fi kriminálka o to víc. A prostě nedá se nezamilovat do chlapa jako hora s nadpozemským zadkem, který si arzenál nosil v růžovém batůžku s jednotožcem <3 V druhé řadě už Kinnaman není, není jeho zadek a postava Takešiho šla tak nějak do ústrání a nebýt zase Poa, tak mě to snad i nebavilo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 65% - Snažím se mít rád hlavního hrdinu, respektovat Purefoye v syrové rovině, nebo vnímat Vernona jako vtipného parťáka a ne jako protivně tvrdohlavou a jednorozměrnou výplň. A jde mi to až někdy do osmého dílu, který reprezentuje vše, co mi na seriálu vadí, a kdy to s vyšetřováním, pointováním nebo vzpomínám pomyslně vzdávám a užívám si jen a pouze stoprocentní vizuál (včetně jednoznačné královny Marthy Higaredy), snad nejpropracovanější obrazovou stránku, co jsem kdy v žánru viděl. O to víc lomím rukama pro stokrát viděné zvraty a v první řadě pro nesnesitelnou pózu otevřenosti všemu "zakázanému". Krev, nahota, sex, násilí, mučení, křik - a až na výjimky všechno v tak evidentně prvním plánu, že mi pak nezbyl prostor k tomu, abych tvůrcům ony finálové emoce, byť dost statečně ždímané, uvěřil na déle než pár sekund. Přirozenost se zapomněla někde ve flashbacích. Potenciálu byla hromada, ale výsledná chuť hořkne přílišnou rychlostí. 2. série - 30% - Jestli pokračování něco dokázalo dotáhnout do konce, tak pozvednout vzpomínky na první dobrodružství. Z něj si totiž nová sezóna bere to, o čem se mluvilo nejvíc a všechno násobí dvěma. Dostávám proto neopodstatněné množství mučících scén, zápletku se pokouší vysvětlovat zmatený Poe a v akci se dává důraz jak jinak než na krev. Bohužel nic z toho není to, co mě k začátkům Carbonu připoutalo. To, co jsem rád měl, teď buď chybí (Martha Higareda), vyvíjí se směrem, který mi nic neříká (sám Takeshi je jen doprovodnou figurkou nezajímavé a nevěrohodné love story) a nebo je téměř vysmíváno (výstavba celého světa stojí na klišovitých vedlejších charakterech a prapodivných dějových skocích). Důvod, proč jdu s hodnocením tak nízko, je ale vizuální stránka. Že se seriál, u kterého divák žasl nad každým druhým záběrem, dobrovolně zavírá do tmavých hal, skladišť a jeskyní, je bezmála tragédie. V kombinaci s absolutním nevyužitím tradičně neodolatelné chameleonky Simone Missick a sympaťáka Mackieho můžu jen kroutit hlavou nad tím, co přesně hlavní tvůrkyně čekala, že jí hladové publikum po dvou letech řekne na tohle. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Děvky, drogy a virtuální realita. Poslat do éteru takhle nekompromisní seriál, obzvlášť v éře tvrdé politické korektnosti, to chce koule - koule, které tenhle seriál neztratí až do poslední sekundy. Bezbřehé násilí je tu ovšem silně opodstatněné, stejně jako každá postava, a každá na první pohled nesouvisející podzápletka. Klobouk dolů předloze, něco mi ale říká, že čtenáři budou s touhle adaptací náramně spokojeni. Hardcore cyberpunková sci-fi říznutá noirovou detektivkou, zabalená do nádherného vizuálu (Netflix se zase jednou plácl přes kapsu) a okořeněná parádním obsazením, ze kterého vyčnívá především mexický uragán Martha Higareda, ale ostatní přitom nejsou příliš daleko za ní. Jo, tohle mi fakt sedlo, ke konci to perfektně tlačí na emoce a když už jsem měl pocit, že jsou všechny zvraty fuč, přišla jedna poslední rána na solár, a já si byl konečně jistý - tuhle krvavou pecku jsem neviděl naposledy. Altered Carbon - 1. řada 9/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Altered Carbon je druhá liga, ví to o sobě a často to využívá ku svému prospěchu, protože si prostě může dovolit něco co by jinak bilo do očí. V Bay City to zkousnete (bitka s nahými klony Dichen Lachman!). Oproti Morganově předloze se v závěru hraje na citlivější notu a dělají z Kovacse většího dobráka, ale nijak zvlášť to nevadí. Trikově velmi solidní práci občas narušují zbytečně nedotažené záběry, bez kterých by se příběh klidně obešel. Herecky to celé táhne Kinnaman. Rykerovo pouzdro má větší charizma než ty Kovacsovy původní a tak je dobře, že ho celou sérii nesundá. Akce je slušná a atmosféra Země budoucnosti moc fajn. Jsem celkem zvědavý jestli se dočkáme pokračování a jaké pouzdro si Tak příště navleče, jestli teda nějaké příště bude. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

EDIT z 4.3.2018 ke zrušení seriálu. První řada Altered Carbon pro mě byla totální pecka a hrozně jsem se těšil na další (lepší akční scény, minimálně co se týče seriálů, jsem dostal až u třetího Daredevila). Až do té míry, že jsem několik dlouhých měsíců pouze vyhlížel její potvrzení, ač jsem věděl, že se bude muset obejít bez Joela Kinnamana, ale říkal jsem si, že to nebude taková hrůza. A krom čtenářů knihy, jež seriál zklamal, jsem v tom rozhodně nebyl sám. Nicméně pak přišly trailery a datum vydání a mé nadšení bylo pryč, vůbec jsem tu euforii jako tenkrát necítil, což se po prvním díle, kdy jsem si dal týden pauzu, pouze prohloubilo. Ukázalo se, že můj oblíbený Kovacs s agentkou Ortegou byly mnohem důležitějšími podpěrníky mé zábavy, bez nichž to prostě nešlo. Proti Anthonymu Mackiemu nemůžu říct vůbec nic a celý seriál si poctivě prožil a zahrál, včetně vypjatých emocí v posledním díle (díkybohu zkrácení na 8), nicméně pro mě to prostě není hvězda, jeho charisma není dostatečné a je jen jedním z mnoha stoupenců Marvelu, mimo nějž nikoho moc nezajímá (viz nudný Netflix film IO) a bohužel jsem se od toho nedokázal oprostit, ačkoliv mi ani druhá řada nepřišla o moc levnější, méně výpravnější nebo výplňkovější. Stejně je to pro mě obří zklamání a neumím si představit, co by mé dojmy zlepšilo v doslova hypotetické (nyní nereálné) řadě třetí (tedy vlastně vím, nahoře jsem to popsal, ale nevidím to příliš reálně). Vlastně cítím podobné rozčarování jako po vyhození Spaceyho během již natáčené poslední řady House of Cards, ačkoliv v preprodukci Altered Carbon bylo vše jasné dané. Ale hořké pocity zůstávají. Ale tu první sérii grandiózního cyberpunku si rozhodně dejte, proto tu těch 5* visí. PS : Mám novou platonickou lásku - těžkotonážní Martha Higareda, její nadávky v rodném jazyce z posledního dílu mi v hlavě budou znít ještě dlouho. | S1: 5/5 | S2: 3/5 I ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Z hlediska hladovce po snesitelných sájfáj seriálech radost, z pohledu čtenáře Morganovy Půjčovny masa zprznění předlohy. Diváků je zde zajisté více, než čtenářů (zjevné při průzkumu komentářů, diskuzí či při pohledu do deníčků leckterých místních sumýšů), a i náhodný čítálek bude na Altered Carbon dštít síru v závislosti na tom, nakolik má ještě vzor v čerstvé paměti. A já už si pamatuji prdlajs i na žhavé téma, co jsem to vlastně měl nad ránem ke třetí večeři. ()

3497299 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se kyberpunk dostane ze stránek knih na plátna či obrazovku, vládne mu příliš často těžko přijatelná ustrašenost a nedostatek invence. Altered Carbon, který je adaptací románu Půjčovna masa Richarda K. Morgana, trpí všemi nedostatky a špatnými stereotypy, které se s žánrem ve filmové podobě pojí. Za prvé: zdá se, že existují dva předobrazy, kterých se všechna další díla drží zejména po vizuální stránce - Blade Runner Ridleyho Scotta a japonská manga a anime Ghost in the Shell (sem tam ještě Matrix, což je ale kapitola sama pro sebe). Nic proti citacím, ale ve vědomí většiny filmařů jde zřejmě o jediné dvě úspěšné a známé kyberpunkové adaptace, tudíž ztvárnění jejich světa kopírují až příliš často a až příliš otrocky. V důsledku čehož se zdá, že se zastavil čas a že žánr, který jinak pobízí k různorodosti, vizuálně ustrnul podobně jako punkrocková móda na roztrhaných džískách, čírech a křivácích. Za druhé: kyberpunk sice zdůrazňuje sociální rozdíly a třídní konflikty, ale zejména ve filmové podobě se člověk setká se striktně vyhroceným černobílým viděním: bohatí jsou bez výjimky zlí psychopaté, kteří mají přístup k technologickým vymoženostem, oběti i hrdinové jsou pak vždy z nižších tříd, přičemž bojují proti nějaké technologické záležitosti, která zapříčinila společenskou nerovnováhu. Svět je ovšem mnohem složitější, přičemž tahle dualita zlých boháčů a hodných chudáků (nebo alespoň „obyčejných lidí“) je bohužel již tak nudný stereotyp, že nefunguje ani v metaforické nadsázce. Paradoxně je pak Altered Carbon fanaticky technofobní film (podobně jako Matrix, Elysium, In Time, americká hraná verze Ghost in the Shell atp.), jehož ideálem je jakási vágně definovaná přirozená lidskost. Je ovšem třeba poznamenat, že klasiky žánru takhle primitivní nejsou - když si člověk přečte Gibsona, Stephensona, Shirowa (nebo se podívá na animované Ghost in the Shell), sezná, že zobrazované konflikty nikdy nejsou podávané takto primitivně. Divák nechápe, proč se scénáristé obtěžují celkem fungující předlohy složitě přepisovat do úplně jiných nekonzistentních konstrukcí, jestliže by výsledek dopadl mnohem lépe, kdyby si ušetřili práci a prostě děj knihy “jen převedli” do obrazu, když už provozují seriálovou adaptaci literárního díla. Za třetí: scénáristé si zřejmě zvykli na to, že young adult čtou i dospělí, a normy vyprávění tomuhle předpokladu přizpůsobili tak, že lze stěží najít v rámci filmového sci-fi mainstreamu cokoli chytřejšího, než jsou Hunger Games. Altered Carbon tak v nijak originálním a poměrně přímočarém vyprávění, které přitom občas trpí nedotaženou dramatizací vývoje, kombinuje makabrózně patetické scény (moje srdce, které jsem si ve virtuální realitě vyrval doslova z těla, patří tobě) s hysterickým herectvím a ne moc smysluplným dějem. Postavy jsou nějak charakterizované, ale pak jednají úplně jinak – přes svůj dokonalý výcvik a proklamovanou chladnokrevnost se například z nepochopitelných důvodů (když pomineme špatně napsaný scénář) dopouští nesmyslně iracionálních výbuchů a školáckých chyb. Svět obsahuje navíc spoustu nekonzistencí, jejichž výčet by zahrnul samostatnou recenzi. Např. časový vývoj – postavy žijí stovky let, ale společnost se nemění, vypadá jako naše aktuální představa blízké budoucnosti zamrzlá v čase. V technologicky rozvinuté civilizaci kolonizující sluneční soustavu policejní sbory používají na chlup stejnou uniformu celé dlouhé dekády a estetika se odkazuje výhradně na naše moderní umělce – že by šlo o ilustraci tezí o zamrzlé postmoderní kultuře, jak je podává filozof Michael Hauser? (haha) Jeden díl mi přišel záměrně napsaný tak, že každá postava v něm musí mít alespoň jeden hysterčák (počítal jsem je). A navíc seriál selhává i v žánrových aspektech, ve kterých by to člověk nečekal – jeden příklad: Takeshiho sestra je v jedné scéně neporazitelná ninjovská asasínka, přičemž o deset minut později se chová, jako by neměla žádný výcvik – nechává nesmyslně zničit množství svých velmi draze vyrobených klonů, které jen tak nabíhají na nepřítele, aby jim prostě prostřelil hlavu. Ve stejné scéně si nejprve počíhá, chytí útočníkovu automatickou pistoli správně za hlaveň, aby ji po jednom bodnutí střepem opět pustila a nechala se jí střelit. Nehledě k tomu, že útočníkem je v tomto případě elitní policistka se speciálním výcvikem, která přitom před sebe svou zbraň strká s nezastřenou touhou po vlastním odzbrojení. Dvě superelitní vylepšené bojovnice se tak střetávají způsobem, kdy člověk pochybuje, zda jim někdy někdo dal alespoň základní přednášku o způsobech sebeobrany. Různorodých nesmyslů je ale v seriálu opravdu hodně. Filmový kyberpunk zřejmě čeká na svého vizionáře, který mu dodá osobitou vizi (místo aby jen opakoval desítky let staré vize jiných) a dostane jej na patřičnou úroveň, neboť tenhle žánr by si zasloužil emancipovanější přístup, než jakou ukazují přizdisráči z tvůrčího týmu Altered Carbon. () (méně) (více)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý seriál na ktorý som sa tešil, ale je pravda že v druhej sérií to riadne upadá a to aj čo sa týka finančnej stránky. Ja som sa tešil na seriál z budúcnosti, na všetky tie nové veci a vychytávky ako mestá, autá, oblečenia, proste niečo na spôsob chystanej videohry Cyberpunk 2077, ktorú už mám predobjednanú a neviem sa jej dočkať. Pretože ja milujem všetko v súvislosti s modernou budúcnosťou a robotikou. Škoda že sa takej nedožijem aj v reálnom živote. Niečo také očakávam až po roku 2150. Ale späť k seriálu. V 2.sérií mi veľmi chýbal Joel Kinnaman. A tiež úžasná a krásna Will Yun Lee. Príbeh je kvalitný, ale ja som proste čakal niečo iné. Neuspokojilo ma to tak, ale to je len moja chyba, nemal som čakať niečo iné. Trochu ma mrzela absencia hudby z budúcnosti. Niečo na spôsob Synthwave, Retrowave alebo Spacewave. Presne taký štýl hudby počúvam najviac. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý cyberpunk, chvilkami mi to připomínalo Deus Ex / Blade Runner. Našel jsem tam vše, krásný vizuál, úžasné prostředí, super akci - i s katanama, krásné nahé ženy, drsného antihrdinu. Ale i tak to na plný počet nebylo, třeba druhá řada zvedne laťku :) ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Pane, vy jste vdova. Tady spíš Takeshi, ty jsi bílej, Mámo, ty jsi chlap a Ségro, ty jsi zmrd. Vymazlený noir cyberpunk. Tak. A před druhou sérií musím honem dohnat knižní předlohu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Holy shit, dream come true. Dřív jsem mohl jen snít o tom že jednou snad budou vznikat seriály či filmy jako toto. Esence syrového cyberpunku která perfektně brousí na hraně mezi vážnými a emocionálně drtivými tématy, s vymazlenou brakovostí, kde akce a příběhově opodstatněná explicitnost překonávají vše, co bylo doteď v Áčkových seriálech kdy k vidění. Přitom příběh je i na poměry žánru dost originální, a jediné co se dá považovat za jeho chybu je rychlost, s jakou je odvyprávěn - něco tak komplexního a v tak bohatém světě (ala Blade Runner pohledem nihilisty) si zasloužilo ne pouhých deset dílů, ale nejméně dvacet. Podruhé si to dám hned, a k tomu jsem ještě nikdy u žádného seriálu nutkání neměl. 10/10 ///// Druhá řada je satanužel jen hloupý, laciný a zbytečný dovětek, který si nezachoval skoro nic z toho co bylo na první řadě výjimečné, brutálně všemu otupil hrany, a jen dotahuje do konce jednu z jejích vedlejších příběhových linek. Tu nejméně zajímavou, vše podstatné bylo dořešeno už dřív. Pro genialitu série první ji ale budu v celkovém hodnocení ignorovat, prostě druhá řada se nestala. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pochmurná scifi z budoucnosti lidstva, tak trochu ve vizuálu Blade Runnera, téma měnění těl, otázky, co je lidskost člověk, syrové, naléhavé, otázkou je, zda přemíra násilí a sexuálních scén nepůsobí někdy zbytečně samoúčelně rušivě, hlavní hrdina Takeshi Kovacs (Joel Kinman) vzpomínající na povstání proti nesmrtelnosti nemá chybu, stejně tak jeho smrtící sestřička Dichen Lachman, velký prostor pro sebe urvala mexická herečka Martha Higareda jako buldok detektiv Kristin Ortega, fakt schopná, nejen kočka pro fanservis. Série se celkově pohybuje spíše v akčním, než detektivním žánru, ale flashbacky umně udělané, nenudí a děj pádí jako splašený kůň. Seriál má rozhodně hutnou atmosféru, umí vtáhnout, docela bych se nezlobil na návrat do tohoto univerza... Třešničkou na dortu je pak James Purefoy jako zhýralý met Laurens Bancroft. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kyberpunková sci-fi detektivka, která sice vizuální podobu velkoměsta budoucnosti dost okatě vykrádá z Blade Runnera (i když to udělalo asi každý druhý futuristický sci-fi) a v první polovině jsem s dějem trochu bojoval, ale minimálně od hardcore výtahové scény v pátém dílu už to byla téměř bezchybná jízda se sevřeným, slušně nepředvídatelným a náramně vtahujícím příběhem. Detektivní zápletka je poměrně složitá, ale ke konci se celá krásně a přehledně rozplete, zásadní akční scény jsou originální a příjemně drsné a záporáci velmi rozmanití a působiví (u mě vede asi slizký kníratý Asiat). A v hlavní roli můj čím dál tím oblíbenější drsný švédský sympaťák Joel Kinnaman. Jsem zvědav, jestli vznikne další série, ale i pokud ne, se zakončením této řady jsem dostatečně spokojený. S01: 80 % ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama