Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 2
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Recenze uživatele Ellmariachi k tomuto seriálu (7)

Půjčovna masa (2018) 

1. série: Netflix je mi sympatický v jedné věci. Zkouší to. Míchá žánry a nebojí se šlápnout do neznáma. AC mě bavil. V tom, že přivedl k životu nový svět. Sice trošku sterilní, ale uvěřitelný. Dokázal postavy vyvíjet různými směry. Chvíli jste někoho nemuseli, aby jste se za dva díly o něj báli. Přitom přerody často byli poměrně v kvapíku, ale ne křečovitě. Hlavní zápletka sice není kdo ví jaká, přesto mě rozuzlení zajímalo. Navíc se postupně nabalil a přidával další aspekt, který ke konci poměrně neotřele vygraduje. Závěr není taková jízda jak jsem očekával, ale pro mě má své kouzlo a kvalitu. Jo a Ortegová je kost. Díky dobrým postavám, fajn konci a odvaze jít do něčeho takového dávám první sérii a tím i seriálu jako takovému 90 procent a jdu na druhou řadu. ----- 2. série Tak tomu říkám sešup, nadějně rozjetého projektu. Kde začít? Tak třeba světem. Vše je minimálně o level niž. Kde je ten svět, který jsem viděl v první sérii? Teď se díváte na odporné kulisy a špinavé ulice. Další věc je naprosto nepovedený casting. Do příchodu původního Takeshiho mě nezajímala a nebavila ani jedna z postav. Sympatickou Ortegovou nahradila nesympatická lovkyně odměn. Poe se polovinu času lituje a zamilovává se do dalšího stroje. A Mackie jako hlavní postava? Šílený provar. Stejný xicht od první do poslední minuty. Děj je místy fajn, ale předfinále mě vše co nabídla první série pokazilo. Poslední díl zachránil třetí hvězdu. Alespoň ten si určitým způsobem zasloužil nějaké měřítko. 60 procent. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Tak tomu říkám sešup, nadějně rozjetého projektu. Kde začít? Tak třeba světem. Vše je minimálně o level niž. Kde je ten svět, který jsem viděl v první sérii? Teď se díváte na odporné kulisy a špinavé ulice. Další věc je naprosto nepovedený casting. Do příchodu původního Takeshiho mě nezajímala a nebavila ani jedna z postav. Sympatickou Ortegovou nahradila nesympatická lovkyně odměn. Poe se polovinu času lituje a zamilovává se do dalšího stroje. A Mackie jako hlavní postava? Šílený provar. Stejný xicht od první do poslední minuty. Děj je místy fajn, ale předfinále mě vše co nabídla první série pokazilo. Poslední díl zachránil třetí hvězdu. Alespoň ten si určitým způsobem zasloužil nějaké měřítko. 60 procent. ()

Odložená platba (2020) (S02E02) 

Je to složitý. Hlavní hrdina má bát ten hlavní hrdina z první série. Jenže já koukám na jinýho chlapa, co má jiný hlas. Mů jinou mimiku těla a prostě to pro mě není Kovacs. Uvidíme co bude dál. ()

Ulička nočních můr (2020) (S02E03) 

Nějaký posun v ději, ale trošku natahovaný. Zklamání přišlo u akčního finále, kde jsem čekal trošku řež. Alespoň se pomalu vyvíjí charaktery a přibývají odbočky v ději, které by mohly časem důležité. ()

Stín pochybnosti (2020) (S02E04) 

Díl, kde se děj pohne opravdu zásadně. Načne se prozrazení tajemství a postavy začínají být konečně zajímavé. Jak kladné, tak záporné. A konec připraví fajn překvapení. Bohužel mě stále nebaví hlavní postava. Mezi tím, co v první sérii tvrdil muziku, tady se jen věci okolo něj tak nějak dějí. A to nemluvím o tom, že ani jeho pouzdro, herec, mi nepřijde vůbec dobrý. Byť by z pochopitelných důvodů mělo být právě to poslední naopak. ()

Pohřběte mě za mrtva (2020) (S02E06) 

Ani nevím jak to popsat. Kdyby to byl běžný třeba třetí díl, tak řeknu, hele fajn. Ale je to příprava na finále a zoufale se to snaží být něco víc než to je. Jo a Mackie dostává na prdel od původního Taka neskutečným způsobem. Casting hodně mimo. ()

Nebezpečný experiment (2020) (S02E07) 

Tady se mi to už bortí definitivně. Ten poslední díl doklepnu, ale z první série už je vše pryč. UFOnskej drak nebo co to je vole né. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama