Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (20)

Série 1 (2018) (S01) 

První sezóna ode mě dostala čtyři hvězdičky, ale pátá nebyla úplně nereálná, snižoval jsem hodnocení spíše za součet drobností, protože série se mi celkově hodně líbila. Námět se mi sice nejevil jako příliš originální, ale zpracování mě rozhodně potěšilo. Pravda, některá jména mě poněkud zaskočila (Takeshi Kovacs, Gottfried Saito), ale na druhou stranu, proč ne, že jo? Chybou bylo, podle mého názoru, obsazení Dichen Lachman do role Reileen Kawahary, jí bych opravdu ani chvilku nevěřil, že není na temné straně Síly. Co mě fakt bavilo, bylo prostředí, svět budoucnosti se tvůrcům povedl a do hotelu U Havrana bych se z fleku nastěhoval, tam by se mi líbilo. První řada si prakticky po celou dobu dokázala udržet kvalitní atmosféru, akční scény byly na slušné úrovni a příběh mě skutečně bavil. Už se těším na pokračování. // Nemůžu si pomoct, ale Renée Goldsberry jako Quellcrist Falconer, mi neuvěřitelně připomíná Citru Talugmai z FC 3. 4*+ ()

Z minulosti (2018) (S01E01) 

Hlavní hrdina sice po svém probuzení nebyl tak vykolejený jako John Spartan, ale i tak mě dobře pobavil. Švéd v hlavní roli potěšil, stejně tak i James Purefoy v další ze svých typických úloh. Námět nevypadá příliš originálně, takže doufám, že to čipy s přenosným životem ozvláštní. ()

Padlý anděl (2018) (S01E02) 

Ale ano, tohle půjde. Druhá epizoda mě bavila ještě o něco málo víc než pilot, mám dojem, že se vše začalo rozjíždět tím správným způsobem. Tempo příběhu sice není nijak zběsilé, ale vůbec mi to nevadí, s akcí se neplýtvá, ale pokud k nějaké dojde, má slušnou úroveň a líbí se mi celková atmosféra. ()

Na opuštěném místě (2018) (S01E03) 

Spokojenost trvá i po třetí epizodě. Poe, personifikace hotelu U Havrana, mě baví stále víc, je to takový ten typ vedlejší postavy, která není pro pokračování příběhu nezbytně nutná, ale bez níž by to už nebylo ono. Bancroftův večírek mě přesvědčil o tom, že lidi gladiátory prostě milují a setkání s dvanáctou dcerou bylo poučné. ()

Síla zla (2018) (S01E04) 

Tentokrát se tvůrci rozhodli odklonit od pozvolnějšího tempa příběhu a překvapili mě epizodou, při níž by se mohli školit i zaměstnanci CIA, kteří si tak rádi povídají s islamisty v Guntánamu. Epizoda měla proto svou svéráznou atmosféru, kterou narušily jen zábavné momenty s babičkou, a závěr to všechno ještě vylepšil. ()

Nepravý muž (2018) (S01E05) 

I pátá epizoda přinesla skvělou atmosféru, nechyběla ani slušná porce napětí a na své si přišli vyznavači akce i romantičtí diváci. Já jsem se každopádně výborně bavil, opět jsem si doplnil pár dílků do skládačky a musím uznat, že se tvůrcům opravdu daří silné závěry jednotlivých dílů. ()

Muž s mou tváří (2018) (S01E06) 

U šesté epizody jsem s hodnocením trochu váhal. Byla sice slabší než předchozí díl, ale i tak jsem uvažoval o slabších pěti kouscích, jenže mě příliš nepřesvědčil závěr v kleci. Takeshi Kovacs se příliš nepředvedl, čekal bych, že se při svých schopnostech nedá tak snadno zaskočit a příliš jsem nepochopil, proč Ortega pořádně nevyužila novou pravačku. 4*+ ()

Nora Inu (2018) (S01E07) 

Sedmá epizoda mě dost zklamala, protože se věnovala jen časům minulým a příběh se vlastně nikam neposunul. Pohled do minulosti mi navíc nepřinesl žádné překvapivé zjištění, to, co jsem se nedozvěděl už z předchozího dění, jsem si celkem jednoduše odvodil, takže zajímavé bylo snad jen doladění detailů. ()

V osidlech noci (2018) (S01E08) 

Po minulé odbočce se opět vrátil hlavní příběh v plné parádě, takže jsem si znovu užil atmosféru nového světa. Kromě závěru tentokrát nešlo zrovna o akční díl, ale při vytváření historky pro Bancrofta jsem se hodně dobře bavil a mohl jsem se i slušně zasmát- Ava neměla chybu. Chyběl mi tam jen polibek při shledání, to by byl sucháč:-) ()

Běsnění v nebi (2018) (S01E09) 

Tak nám v deváté epizodě zase trochu přituhlo. Je zajímavé, jak v této verzi budoucnosti nikdo neřeší, co si vezme na sebe, ale spíše se uvažuje nad tím koho. Úplně slyším ty otázky: "Miláčku, nepřipadám ti v tomhle těle tlustá?" "A teď?" Ale teď vážně, bavil jsem se, atmosféra byla, napětí bylo, akce byla. Plná palba. ()

Zabijáci (2018) (S01E10) 

Úplný závěr mi sice připadal až příliš happy, ale i přes nějaké ty nedostatky jsem se rozhodl pro pět kousků. Tvůrci se s tím příliš nemazali a neváhali obětovat nějakou tu postavu, pro mě představuje nejtěžší ztrátu život, který vlastně ani životem nebyl. Tak nějak jsem si ho oblíbil. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Myslel jsem si, že si postupně na změnu obsazení zvyknu, ale jak příběh postupoval, došlo mi, že se nepodařilo najít za Joela Kinnamana ani za Jamese Purefoye odpovídající náhradu a že to má na celou druhou řadu velmi negativní vliv. Nezaujaly mě vlastně ani vedlejší postavy, dokonce i Poe ztratil své kouzlo z první sezóny a příběh mě taky neoslovil. Celá druhá série na mě navíc působila poněkud laciným dojmem, nedisponovala prakticky žádnou atmosférou a já jsem se často nudil. Velké zklamání. ()

Zjevení dámy (2020) (S02E01) 

Tušil jsem, že si budu na nové Takeshiho pouzdro jen těžko zvykat, chybět mi bude i Purefoyův charismatický záporák, navíc jsem ale zjistil, že se asi nějak změnily kvóty, protože jsem měl pocit, že se natáčelo v Harlemu. Příběh mi zatím až na jemné nuance připomínal první sezónu, takže uvidím, jak to půjde dál. ()

Odložená platba (2020) (S02E02) 

Druhá sezóna mě zatím dvakrát nenadchla, i po druhé epizodě mě zatím nový příběh nedokázal vtáhnout, navíc tady citelně postrádám nějakou opravdu charismatickou postavu. Nezbývá mi, než doufat, že se situace přece jen zlepší, kvůli první řadě bych si to přál. ()

Ulička nočních můr (2020) (S02E03) 

Konečně jsem mohl nějakou epizodu ohodnotit čtyřmi kousky, i když nebyly příliš silné. Proti předchozím dílům měl příběh tentokrát mnohem lepší tempo, ale i tak si pořád myslím, že na dění v první sezóně nemá. Nějak mě to ne a ne pořádně zaujmout. 4*- ()

Stín pochybnosti (2020) (S02E04) 

No jo, zdá se, že i tvůrcům samotným došlo, jak slabými postavami druhá řada disponuje, takže už podruhé sáhli pro charaktery známé z předchozí sezóny. Nejsem si ale jistý, jestli jim to k něčemu bude, zvlášť když se snaží každou chvíli zachraňovat místy velmi chabý děj nasazením inkvizičních postupů. Na mě to moc nefunguje. ()

Vzbouzím se s řevem (2020) (S02E05) 

Určitě se dodívám až do konce sezóny, vždyť už mi zbývají jen tři díly, ale žádnou radost z toho evidentně mít nebudu. Po první sezóně měl Poe asi velikou diváckou odezvu, takže dostal od tvůrců seriálu mnohem více prostoru, a to byla chyba. Měli s ním zacházet jako s pověstným cimrmanovským šrapnelem. Pátá epizoda mě nudila až běda a Poeova virtuální výprava k tomu přispěla nemalou měrou. ()

Pohřběte mě za mrtva (2020) (S02E06) 

S hrůzou jsem si uvědomil, že mi stále častější pobíhání po lese a poflakování se po jeskyních pořád silněji připomíná nešťastný seriál The 100. Kromě toho mám stále silnější pocit, že se tvůrcům nepodařilo sehnat dost peněz na to, aby druhá řada nevypadala strašně lacině. ()

Nebezpečný experiment (2020) (S02E07) 

Hmmm, tak ono se to ještě zhoršilo. Pobíhání v přírodě sice ubylo, o to víc se ale pobíhalo v Matrixu. Fakt mám někdy pocit, že tvůrci neví, z které do které. Podle dosavadního vývoje bych se už ani nedivil, kdyby se ukázalo, že si někdo zazálohoval i samotnou Matku draků (byl to sice jiný seriál, no a co, tady se to ztratí). ()

Polámaní andělé (2020) (S02E08) 

Zazvonil zvoneček a pohádky byl koneček. Jééé, to bylo krásné, tady už chyběla jen pořádná sněhová nadílka, stromeček, krb a Santa, aby z toho byl nádherný vánoční příběh. Moc se mi líbilo, jak to všechno dobře dopadlo, a ještě tvůrcům zbyla odvaha nechat si pootevřené dveře pro třetí sérii. "Never more!" ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama