Reklama

Reklama

Vše je ztraceno

  • USA All Is Lost (více)
Trailer 1

Z chování osamělého mořského vlka vycítíte, že v životě zažil už mnoho krizí. Ani ta, při které se jeho jachta střetla s plovoucím kontejnerem plným čínských bot, ho zpočátku nevykolejí. Jednoduše zalepí mohutnou díru v boku lodi, která po nárazu vznikla, a pluje vstříc nejbližší pevnině a bezpečí. Jenže tahle srážka je jen ochutnávkou před sérií katastrof, které musí zkušený mořeplavec čelit. Smrtící koktejl složený ze silných bouřek, houfujících se žraloků a nefungující techniky vystaví jeho schopnosti zkouškám, které není v lidských silách zvládnout. A to pořád ještě není všechno... (CinemArt)

(více)

Recenze (621)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vas strhne rovnako ako Gravitácia, aniž by ste ho museli vidieť v 3D a na veľkom plátne (jediná pridaná hodnota kina je priestorový zvuk žblnkajúcej vody či hromobitie v búrke). Sentimentálnou dojímavosťou a obrazovou hĺbavosťou sa na spomenutého vesmírneho rivala nechytá, ale je napínavejší a realistickejší, stavia na podrobnom sledovaní premýšľania a chovania svojho protagonistu, nachádzaní východisiek zo situácií pomocou vecí, ktoré má k dispozícii (výroba pitnej vody ma dostala). I pri odvážnej, viac ako stominútovej stopáži film funguje bez jedinej nudnej minúty či zaváhania v rozprávaní príbehu. Robert Redford svojou presvedčivou mimikou exceluje. Ale záver mal ostať bez... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem se bál, že si Bobík skáknul zarybařit s Hemingvejem. A ono kupodivu ne. Jen mu nějaký čínský bordel udělá mezi Sumatrou a Madagaskarem díru v sýru, a tak přes sto minut kuchtí laminát, čerpá vodu z obýváku a opaluje se na nafukovačce, přičemž se tváří jako nasraný, nerudný dědek při pohledu na měsíční sociální příděl. Opravdu nevím, jak se jim to povedlo, že mě přinutili napálit čtyřku sólovce protivného geronta, co za celý film řekne Sós, fak a hej, dokonce jsem pominul i fakt, že jsou záchranné čluny standardně vybaveny generátorem nouzového signálu a Bobo asi vyměnil v nějakém přístavu vodotěsného, kapesního Garmina za štětku. Nu což, aspoň jsem si doplnil slovník a už vím, že sextant není vibrátor pro chlapy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že o roli kdy budou mít ve filmu 106.min absolutní sólo sní většina herců, ale ne každý by své sólo dokázal zvládnout. To se ovšem Roberta absolutně netýká a zahraniční veřejná šeptanda, že tenhle modrooký sympaťák začátkem roku polaská Oscarkovu plešku má něco do sebe. Je to opravdu velmi obdivuhodné, jak celý film dokáže odtáhnout jeden pár očí. V nich vidítě snahu přežít, boj o život, zoufalství, strach, naději, opravdu Robert ze sebe vydal maximum svého umění. Mám tam trošku problém s technickýma věcma ( plachta, vlny vs díra ) i se zákony přírody (Robert vs pitná voda) , ale beru to tak, že všechno je přizpůsobeno tomu, aby si divák dopřál nehtovou okusovačku a to se častokrát zadařilo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

One man show v podání Roberta Redforda, jemuž ani v pokročilém věku 76 let nedošel dech a ukazuje i s minimem slov a výrazů, že je PAN HEREC. Uvěřitelné drama muže, jenž si vybral během jedné plavby smůlu na dva další životy. Krásných 85%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $6,263,670Tržby Celosvetovo $13,627,519Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,103,661Tržby za predaj DVD v USA $3,397,830 ║ na staré kolená sa pustil Redford do krkolomného dobrodružstva, ktoré sa dá zaradiť do one man show filmov ako Gravitácia, Stroskotanec alebo Pi a jeho život, aj keď práve tento počin nie je až tak výživný ako spomínané stále ma čo to ponúknuť, slušný priemer /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem původně, že tuhle výtku budu směrovat spíš na Gravity, ale nakonec to padne doprostřed oceánu. Tomuhle filmu chybí jakákoli přidaná hodnota. Situace je vypjatá, řemeslně plus mínus hodně slušný (až strhující místy), Redford hraje do posledního dechu, ale když si odmyslím intenzivních 106 minut, vyplněných sledem mých nejhorších nočních můr, pak Vše je ztraceno představuje jen velmi povrchní metaforu samoty a naděje. Postava "našeho člověka" (titulkové označení) je strašně přibližná, de facto jde spíš o kochání se Redfordovým charismatem, vitalitou a úsporným herectvím - fuck už dlouho neznělo na plátně tak autenticky. Film spotřebuje skoro všechna slova v úvodu na docela banální epitaf hrdiny, následný průběh nám o něm paradoxně už moc neprozradí. Nechybí tomu v žádném případě epický rozměr, stopáž pro mě letěla jako splašená, co mi chybí je cokoli vertikálního (krom zdůrazňovaných nadhledů a podhledů kamery). Možná je to proto, že film lze skrze Redfordovu osobnost číst hlavně jako mne nijak nedojímající symbolický obraz chřadnoucí "staré Ameriky" a výzvu vytrvat až do posledního Amen, protože i v absolutní temnotě existuje světlo naděje. Jak se zpívá v závěrečné písní Alexe Eberta: "Old man, the word... raised on golden days, God love the USA". Jednoduše mi tu ale chybí něco, co s trochou patosu nazvu univerzálním, a přitom konkrétním pohledem na obnažené lidství, možnost identifikovat se nejen se situací, ale též s protagonistou. Je to silné, ale jen v okamžiku trvání. Při pohledu zpět se to pomalu, ale jistě ztrácí jako plachetnice s příliš křehkým trupem. [70%] ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nádherný, čistý film, téměř archetypální příběh, vyprávěný až na nepatrné výjimky pouze silou obrazů. Něco tak nádherného jako je loď a otevřený oceán...a um, vůle člověka v souboji s přírodou přežít... Hemingwayovský stařec a moře (dokonce přímá aluze s chycenou rybou a jejím následným pozřením žraloky), kde člověk bojuje s mořem, přírodou, s prostředím. Je to však boj rovného s rovným, nikoliv trochu nerovný souboj přírody a lidské civilizace. Man vs. Wild. A one man show Roberta Redforda... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,FUCK!“… /// Komorní a uvěřitelnej příběh o souboji člověka s přírodou a snaze chytit v Indickým oceánu stopa. Flegmatickej Redford provádí se svojí bárkou eskamotérský kousky a fascinuje mě ta racionálnost, kterou dává mimoděk na vědomí, že ho potkávat ťamanský kontejnery vlastně baví. Baví tím i mě a kupodivu si nemusím z tý hnusný vlhkosti a zurčení tekoucí vody, neustále vodskakovat ulevit. Zato budu muset navštívit plastickýho chirurga, páč mám vožraný nehty až po dlaň. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím, že bych někdy vyměnil jachtu za gumovej člun. 2.) Pochopím, proč do nutný výbavy pro přežití, nedávaj bouchačku. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Roadside Attractions // Počet premietajúcich kín v USA: 483 // Otvárací Víkend v USA: $93,583 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zklamání! Dle mého nejnudnější one man show,co jsem zatím zhlédl. Tohle je minimalistický film,což znamená,že je zde minimální příběh, minimální režie, minimum herců a dokonce minimum muziky, je zde pouze velmi málo ze všeho. hodina a půl nudy a utrpení bez špetky napětí, ve filmu neshledávám nic, co by stálo k vidění. Správně All is lost, vás čas a dokonce i váš reziduální obdiv,který máte k Robovi Redfordovi. 45% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetko je stratené. Až na telo a dušu. Či skôr to, čo z nich zostalo.“ Veľmi rád by som dal 4*, ale proste to na ne nemá. Scenár je príjemným spôsobom úžasne jednoduchý (fakt v dobrom) a je len málo hercov, ktorí by sa do tohto typu úlohy hodili rovnako, ako fantastický Robert Redford. Ale je to proste dosť dlhé a po skvelom rozjazde to dosť upadá do stereotypu a tým pádom do nudy. Vždy si kúsok z tohto filmu rád pozriem. Ale nikdy nie celý. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nádhera nekonečného moře versus nuda uspávajícího neděje v rukou mladistvého starce Redforda. Konec je na nakopnutí do držky. Takže já fandím GRAVITY. Ale zase hezčí než KON-TIKI. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na popcorn, pivo, kafe, buráky a podobně. Já si myslela, že když se tam moc nemluví, že u toho zvládnu ještě nějakou vedlejší aktivitu. Velký omyl! Chce to tmu, ticho, zapojit pokud možno všechny smysly, ale nejvíc asi přece jen oči a teprve potom ucítíte tu mořskou vodu, která vám neustále stéká po obličeji, potažmo po celém těle, ten vichr, který s vámi bude cloumat a vy se budete držet čehokoliv co je po ruce. Budete ztrácet dech, když se ocitnete pod vodou, budete šílet ze slejváku, který vám bude brát poslední zbytky psychických sil a pak tu zoufalou beznaděj zařvete přesně stejným způsobem a jediným slovem do éteru jako Robert. A na konci pocítíte ten zvláštní klid a smíření........., který je patrný i z klidné mořské hladiny. Roberte Redforde jsi skutečně velkou hvězdou filmového plátna. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta správná GRAVITACE. Pocit zoufalosti a kapky uprostřed oceánu se v příběhu na stejné téma podařilo dokonale zachytit až zde. Nuda to není ani na chvilku, a přitom je vše hyper reálné. Název ALL IS LOST je přesný, víc nedostanete. Redford si vybral odvážně, ale dobře. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Stručný stařec a jeho němý souboj s mořem. Rudápevnost je sice herecká klasa, která film s jedním hercem a jedním monologem dokáže obstojně sehrát, přesto se ale nemohu zbavit dojmu, že ten film byl naprosto o hovně. Ono taky svěřit osmdesátiletému dědkovi hlavní roli v survival dramatu a přiložit mu k tomu scénář s dvěma odstavci, to by se v určitých částech světa považovalo za neúctu ke starším. Díky tomu pak taky člověk místo nějaké zábavy, deset minut čumí na "mořského vlka" jak něco se svojí senilitou hledá po lodi, případně mu nemístně fandí při oblékání nepromokavého obleku, když ho ne a ne dostat přes svá artrózní kolena. Ve výsledku tedy film ukázal jen přesedlání z dřevěné kocábky na gumovou, dvě grimasy Robertka, desetkrát promočený a usušený svetr a pak táboráček. Ani jeden inovativní nebo zajímavý návod k přežití, jen rozlehlý Indický oceán (s pobřežím v dáli) a ujištění, že v Číně vyrábí stále šmejdy. 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ztratil jsem s tímto snímkem moc času na to, abych přišel o další psaním svého zbytečného komentáře, ale já zkrátka musím. Nikdy bych totiž nevěřil tomu, že uvidím svého oblíbence Roberta Redforda mlčky skákat přes lehce předvídatelné scénáristické překážky a přitom mi bude zcela jedno, jestli to po dvou hodinách zázračně přežije či po minutě statečně utone. Zkrátka jsem se světově ponudil, zdokonalil jsem se přitom v zívání a snad jen mimořádným vzepětím svých morálních sil jsem dokázal neusnout. Za to si dávám hvězdičku. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock zlikvidovala za 90 minut tři vesmírné stanice, Redford si vystačí s jachtou. Bylo by hezké říct, že oceňuju, že s o tolik méně prostředky a méně atraktivním prostředím se podařilo dosáhnout podobného výsledku, upřímnější ale bude podotknout, že při zážitku z Gravitace necítím potřebu oceňovat znovu to samé, byť jen o něco málo slabší. Cuarón je přece jen o něco lepší řemeslník než Chandor. 3 a 1/2 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na začátku to vypadalo na zajímavej film, ale postupem času mě Robert Redford v souboji s oceánem přestal bavit. Pořád jsem čekal, že se o hlavní (respektive jediný) postavě něco dozvim, ale nedozvěděl jsem se vůbec nic. Zůstalo mi utajeno, kdo to je, kam na tý lodi pluje, proč tam pluje, atd... Navíc Redford zarytě mlčí a za celej film řekne asi tak 10 slov. Ta postava na mě nepůsobila vůbec nijak a bylo mi tim pádem lhostejný, jestli umře, nebo se zachrání. Ke konci jsem se už nudil. ()

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

Reklama

Reklama