Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Harry a Loyd jsou zpět a připravili nám skvělý, nostalgický comeback. Od pokračování jsem si moc nesliboval, ale už od prvních minut jsem věděl, že tohle bude pecka, která mě nebude nudit ani sekundu a nenechá mě vydechnout až do konce. Nenechala, můj močový měchýř zažíval pravé Vánoce a já s ním. Skvělé vtipy, jejichž kadence byla neúprosná a člověk tak nemá čas si ani poškrábat nos. Jim Carrey je pořád stejný blázen a ikdyž má o pár let víc a nějakou tu vrásku, jeho grimasy zůstávají nepředčeny. Nechybí také humorné situace, nechtěná umrtí a plyšové auto. Taktéž se povedl soudtrack a milovníci jedničky určitě rádi zavzpomínají. Tohle se povedlo maximálně a šlo z toho cítit něco krásné nostalgického. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem čekali na velkou dávku fekálu, až přišla větší, než jsme chtěli. Carrey i Daniels pořád válí, ale gagy a scénář jsou tragické na tom žádné pitvoření nic nezmění. Pochválit ale musím skvělý dabing, Jiří Pomeje se vrátil ve velkém stylu a jeho projev je dosud možná největším dílem (myšleno herecky). ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

O jedničce se dá s trochou nadsázky mluvit jako o kultovní komedii a první akce Harryho a Lloyda z 90. let rozhodně patří mezi moje oblíbené kousky v tomto žánru. Když jsem se dozvěděl, že se tihle dva šašci pod vedením stejných režisérů vrací po dvaceti letech, tak jsem se začal bez výraznějších očekávání těšit na to, jak to dopadne. Výsledek bych hodnotil průměrně - ani propadák, ani žádná velká bomba. Takže nijak výrazně zklamaný nejsem, ale přece jenom jsem asi doufal, že to bude větší odvaz. První polovina je podle mě skvělá, některý scénky a hlášky jsou naprosto luxusní. V druhý části se to po příjezdu na Sympozium trochu pokazilo a vtípky začaly nabírat spíš trapný nádech než humorný. Celá ta storka docela ujde, ale bohužel se mi nelíbilo závěrečný rozuzlení, to bylo prostě až moc crazy. 65% ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo obrovské a výsledek nezklamal. Je to prostě komedie šitá mě na míru. První díl je pro mě víc než jen film. Je to něco co přesáhlo mé hranice oblíbenosti. Tudíž ani nečekám, že to někdy nějaká komedie překoná. I dvojka je, ale super. Takže můžu všem fanouškům prvního dílu, popř. Jima Carreyho jenom doporučit. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zhruba do polhoďky slabota, potom zrazu niekoľko peciek a asi polhoďku pred koncom to zase ustalo. Myslel som, resp. bál som sa, či to neni ten efekt, jak mi ho furt vyčíta montybrogan; že išlo vlastne len o dobu, keď som bol zhúlený, tak sa mi páčila viac v podstate stále rovnaká úroveň. Neskôr som narazil na komentár užívateľa filmmaniak810, ktorý vlastne hovorí to isté, tak asi nie som vadný. V rámci fekálnych komédií nadpriemer, v rámci série tesne pod jednotku. Obe časti sa (pre svoj žáner) vlastne pohybujú niekde okolo hranice 70%, tak nech ich rozlíšim, dvihol som originál na 4*. Ono mi to asi došlo až počas záverečných tituliek, s mixom scénok oboch častí. Možno nostalgia, možno starnutie. Som zvedavý na avizované prdy roku 2034 :) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Jim Carrey takmer vypadol z pokračovania, pretože mal pocit, že pôvodní producenti projektu, Warner Bros., neboli z filmu príliš nadšení. Carrey sa nakoniec rozhodol k projektu vrátiť, keď sa ho ujali Red Granite Pictures a Universal Studios. (Arsenal83)
  • Bratia Farrellyoví sa nemohli skontaktovať s Bradym Bluhmom, aby znova stvárnil rolu Billyho. Nakoniec ho našli na Facebooku, avšak kvôli príkazom štúdia musel aj tak prejsť konkurzom. (Da_reba)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama