Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdiskreditovaný bývalý manažer marketingu se touží pomstít svému někdejšímu šéfovi, jenž vydělal miliony v automobilce na výrobu elektrických aut, kterou měli kdysi oba ve společném vlastnictví. Tato komedie z dílny HBO vypráví příběh Nathana Flomma (Larry David), marketingového ředitele, jenž stál u zrodu automobilky na výrobu elektrických aut, který se po malicherné hádce se šéfem vzdá svého desetiprocentního podílu ve společnosti. Nathan je po veřejném zostuzení nucen automobilku, která začíná vydělávat miliony dolarů, opustit. O deset let později, když se mu rozpadne manželství a jeho pověst je v troskách, si změní jméno na Rolly DaVore a začíná žít obyčejný život na malém ostrově při pobřeží Massachutsetts. Když se ale v okolí objeví jeho bývalý šéf, jenž si tu chce zrenovovat svoje letní sídlo, Nathan se rozhodne pomstít a ze svého ostrůvku chystá odplatu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (26)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Larry David rozhodně není postavou, kterou bych ve filmech viděl každý den. Užívej si, co to jde nicméně byl filmem, který jsem si v rámci Allenovek parádně užil a právě on byl jeden z těch, co si vysloužil obrovskou pochvalu v rámci celého filmu. No a ne jinak je tomu i tady. Bejt nalitej, třeba i na šrot, tak dám třeba pět hvězd, protože k tomuhle filmu se takovej stav vysloveně hodí. Řeší se tu totiž náhony, kdo koho udělal nebo kdo komu vykouřil...no a taková debata se hodí přesně k tomu případu, kdy je člověk řádně nalitej. Za střízliva to nemá ty správný grády, proto i tenhle film, ačkoliv není zlej, za střízliva nemá takový grády. Nutno dodat, že to tady píšu po čtyřech pívech. Film jsem pak shlédl po jednom čaji. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl změnit identitu pokaždé, když se ve zprávách veřejně propírá nějaké mé špatné rozhodnutí, tak bych už ani nevěděl, jak jsem se původně jmenoval. Proto se v takové situaci pouze několikrát zhluboka nadýchnu a pustím si nějaký zábavný film, kterým Bez minulosti rozhodně není. Mně totiž celkem dost nebavilo fandit protivnému týpkovi, jehož smysl pro humor pochází z jiné galaxie, než ten můj. Něco sice zachránili jeho slavní přicmrndávači, ale většina humoru se utopila v nesnesitelných exhibicích ukecaného veterána. A na těch dvou hvězdách nezměním nic, ani kdyby mi ho vykouřili všichni členové skupiny Chicago najednou. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ještě větší blbec, než jsme doufali, přesně takovou postavu zde hraje Larry David. Hraje člověka, který kdysi zcela prozřetelně investoval do rozvíjející se firmy vyrábějící elektrická auta, aby se zcela neprozřetelně vzdal svého podílu těsně předtím, než by mu jeho podíl vydělal miliardu dolarů. Po deseti letech se znovu setkává s bývalým šéfem a začíná plánovat svou malou velkou pomstu. Přiznávám, že k Larrymu Davidovi, jakožto herci, jsem nikdy žádný bližší vztah nezískal, ale tenhle film mě dokázal zaujmout i pobavit a byl to příjemně strávený nedělní večer s tímto filmem. Na hru tvůrců jsem zkrátka bez problémů přistoupil a bavil jsem se. Tedy neříkám, že film byl plný fórů, u kterých jsem se nějak hlasitěji řehtal, to rozhodně ne, ale spíše to byl takový milý malý TV film, který měl své docela osobité kouzlo. A rozhodně mě potěšila herecká účast Dannyho McBridea, který zde sice nedostal příliš velký prostor pro své kreace a improvizaci, ale v rámci možnosti potěšil. Celkově jsem si tedy tento film užil a i když to není film, který by mi měl nějak natrvalo uvíznout v paměti, přesto mi nedělá problém udělit mu mírně nadprůměrné hodnocení v podobě tří hvězd. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých vtipných momentu, ale jinak se to hrozně vleče. Nepovedlo se, je mi líto. Ale jsem rád, že tu byl Burtonuv Batman. Toho mám rád. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to bylo, ale když jsem se na ten snímek díval, tak jsem nějak nic necítil. Prostě žádné emoce. Snad za to mohla únava. Pak jsem o tom trochu přemýšlel. Je to vlastně snímek o tom, jak si jeden chlap na celkem stará kolena zkazí život, aby to napravil za deset let tím, že to podělá ještě mnohem víc. Pořád má však přátele, kteří na něj nezapomenou. A to je tak celé. Hezké, potěší menší role hereckých hvězd, ale jinak to ve mně prostě nic moc nezanechalo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Greg Mottola zvykol robiť dobré filmy (ako Superbad a Adventureland), no toto bol hlboký podpriemer. Hlavná postava absolútne nesympatická, presne takí excentrickí ľudia ako Rolly / Nathan mi idú neuveriteľne na nervy. A inak tomu nebolo ani v tomto filme. Až sa divím, že ako ho vo svojom okolí mali všetci radi. Mňa spoľahlivo iritoval celú hodinu a pol... No a to sa tvorcovia filmu asi pokúšali vykresliť Rollyho ako nejakú úžasne milú postavu, s ktorou by mal asi každý sympatizovať. Film ako taký nebol až tak na zahodenie, ale tá hlavná postava to ťahala výrazne dole. A aj celý ten humor, ktorý pôsobil väčšinou strašne nasilu vo mne vôbec nevyvolal dojem, že sledujem komédiu. Mottola týmto sklamal... ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Prijemny maly usmevny film s vynikajucim obsadenim, na ktory si s odstupom dlhsieho casu, bude velmi tazke spomenut. Ako chvilkova jednohuba, vsak film bezproblemovo funguje. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Táto malá komédia od HBO je veľmi vtipná. Je to zábavnejšie ako mnohé veľké rozpočtové komédie hrane v kinách. Vtipy sú také časté, že niekedy je ľahké niektoré z nich prehliadnuť. 7/10 ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Režisér, který snad ani nečetl ten scénář. Čtyři scénáristé tady prosadili snad každičký bezvýznamný slůvko co napsali a film prakticky stojí. Příběh je dnešní průměr, ale celkové hodnocení, dnes jen 51 % není daleko od pravdy. -------RESTART---------- Larry David. Kdo podle mě byl prvním hercem který dokázal plnohodnotně nahradit postavu Woodyho Allena (Užívej si, co to jde/2009). Chvála bohu že je to one man show Larryho (pravděpodobně skoro vše co tady řekl, to napsal i sám). Prakticky se nevleze z obrazovky a perlí celkem dost. Jeho pohled na svět, styl humoru, on je asi bratr Allena (- Vy máte něco proti Čečenců? ..Larry: Děláte si legraci? Jsou jedny z mých nejoblíbenějších etnik.). Je natolik nekonfekční, že procenta nehrají takřka žádnou roli. 3/5 ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nápad na drinking game ke sledování tohoto HBO filmu. Pokaždé, když si u Clear History vzpomenete na Curb Your Enthusiasm, pijete, pokaždé když vám monolog/dialog Larryho Davida v Clear History připomene Curb Your Enthusiasm, pijete, atd. Garantuji vám, že jste se nikdy předtím a ani nikdy potom nezlili do němoty tak moc jako za těchto pouhých 90 minut. 75 % ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

50% ... Čakal som niečo lepšie. Bolo to dosť otravné, hlavne hlavný hrdina, ktorého každé rozhodnutie bolo na piču. A plejáda hollywoodskych hercov teda fakt nezachránila taký slabý scenár. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Larry David a jeho šílený příběh o tom, že pomsta může i nemusí být fakt hodně sladká. A dávejte si přitom bacha na ženské, které poslouchají Chicago. HBO se zase vytáhlo, protože tohle nenápadné dílko strká do kapsy spoustu kino-komedií posledních měsíců. 8/10 ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tady musím naprosto souhlasit s komentářem uživatele Malarkey. Já to také viděl střízlivej, ale určitě si to někdy pustím až budu "v náladě" a třeba hodnocení změním. Hodně vtipů je totiž politicky nekorektní, takže zábava pro české opilé davy :D. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Tohle mi úplně nesedlo. Humor maximálně úsměvný, lepší vtipy bych napočítal na prstech jedné ruky. K Larrymu mám všeobecně vlažný přístup, po tomhle se nic nemění. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Pokud vám sedne typ humoru Larryho Davida, budete se u Clear history bavit stejně tak dobře jako já - jeho rukopis je zde hodně znát. Škoda toho zrušeného seriálu, protože jde vidět, že má stále co nabídnout.. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nathan je věčnym smolařem, což samozřejmě příběh využívá. Dobrý ale je, že scénář nesklouzne do klasickýho klišoidního závěru a komický situace nijak zbytečně nepřehání (nedostává je do trapnejch poloh). A to společně s poměrně atypickym hlavnim hrdinou v seniorskym věku vytváří zajímavou podivanou i přesto, že jde "jen" o TV film (což se trochu negativně projevuje na výpravě a kulisách). Vedle dobrýho příběhu, překvapí herecký obsazení vedlejších rolí (Danny McBride, Eva Mendes nebo Liev Schreiber). Dobrá zábava na volnej večer. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Mám rád LD, ale Clear History je až příliš okatým krmením diváků starým obsahem, vyplněním prázdného místa které zůstalo po Curb. Larry je pořád ve formě a dokáže napsat svižný scénář bez hluchých míst. Bohužel však pouze s ambicí pobavit, takže namísto břitkých společenských komentářů sledujeme šablonovitou komedii, po jejímž konci ve vás nic nezůstane. ()

Reklama

Reklama